تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۳
کد مطلب : 129772
دریای کابل از وجود کثافات پاک کاری می شود

مردم منطقه پل سوخته، پل سرخ و کارته چهار در غرب شهر کابل می گویند: اگر دریای کابل پاک کاری نشود، در موسم بارندگی آب دریا بالا آمده و منازل مسکونی را در این نواحی تهدید می کند.
به گزارش خبرگزاری آوا، مدت ها است که دریای کابل از وجود انبار های کثافات پاک کاری نشده است و این دریا مملو از سنگ و خاک است که با اندک بارندگی آب از دیوارهای استنادی گذشته داخل خانه های مسکونی می شود.
مردم از شهرداری می خواهند که دریای کابل را هرچه زودتر پاک کاری کند، درغیر آنصورت خانه های متصل به این دریا با خطرات جدی مواجه است.
خادم حسین یکتن از شهروندان کابل درگفتگو با آوا، گفت: دریای کابل، در گذشته برای مردم قابل استفاده و آماده برای شستشوی فرش و حتی شناگری بود.
اما به گفته او، امروز مردم تا می تواند کثافات را در بین آن می ریزند که در برخی از نواحی بوی گند آن عابرین را دچار مشکلات زیاد کرده و شهرداری نیز هیچ توجهی در این زمینه نکرده است.
خادم حسین که خانه اش در کنار دریا واقع شده است می گوید: در موسم بارندگی چندین بار زیر زمینی و بین حولی او از سیلاب پرشده است.
این گفته ها درحالی بیان می شود که «عبدالقادر آرزو» رئیس نشرات شهرداری کابل در گفتگو با آوا گفت: تحکیم سواحل دریای کابل و پاک کاری آن مخصوصاً مناطق آسیب پذیر از مسوولیت های مهم شهرداری است.
وی افزود: از سوی هیئت حفظ و مراقبت شهرداری، کار تحکیم کاری و پاک کاری دریا عملاً جریان دارد.
به گفته او، پس از پاک کاری وتحکیم کاری و مرمت دیوارهای استنادی، این دریا، یک نمای زیبای برای شهروندان کابل خواهد داشت.
به گفته او، رهبری جدید شهرداری مصمم است که در کوتاه مدت، دریای کابل را از پل محمود خان تا ده دانا، طی یک برنامه منظم کندنکاری و پاک کاری کند.
او، در پاسخ به این سوال اگر دریای کابل درتمام نواحی شهر کندن کاری و پاک کاری شود چقدرهزینه خواهد برداشت گفت: شهرداری کابل براساس طرح و برنامه ی که روی دست صورت گرفته است از امکانات و ماشین آلات این نهاد کار می گیرد، اما هزینه مجموعی آن درجریان کار و نظر به حجم کارمعلوم خواهد شد.
آقای آرزو همچنان اظهار داشت: مشکل اساسی نبود فرهنگ شهرنشنیی است که افزون برسنگ و خاک که توسط سیلاب آورده می شود، مردم و حتی دست فروشان، زباله ها را در داخل دریا پرتاب می کنند، با این وجود اگر دریای کابل پاک کاری هم شود دو باره تبدیل به زباله دانی خواهدشد.
آقای آرزو با بیان اینکه ما نمی توانیم درهر نواحی مامور امنیتی موظف کنیم تا از دریا مراقبت کند افزود: ساحات که منتهی به دریای کابل می شود، خود شهروندان باید مراقبت کنند درغیر آنصورت پس از پاک کاری دریا، شهرداری به صورت جدی با متخلفین برخورد خواهد کرد و افراد متخلف به خصوص کسانیکه زباله ها را در دریا پرتاب می کنند جریمه نقدی و حتی به ارگانهای عدلی و قضایی معرفی خواهد کرد.
لازم به ذکر است که دریای کابل از ولسوالی پغمان سرچشمه می گیرد و درگذشته آب زلال از آن جاری و قابل استفاده برای مردم بود، اما امروز به یک زباله دان و محل خاک روبه ها تبدیل شده است.

https://avapress.com/vdcfe1dy0w6d0ea.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما