تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۶
کد مطلب : 132273
تا سال 2030 شاهد تعلیم و تربیه با کیفیت و عادلانه خواهیم بود

حمایت جنبش پشتیبانی از تعلیم و تربیت با کیفیت در افغانستان، با شعار "تمویل برای آینده؛ حق تعلیم از همین حالا"
به‌گزارش خبرگزاری آوا، کمپاین جهانی برای تعلیم و تربیه ازسوی جنبش پشتیبانی و با همکاری دیده بان حقوق اساسی افغانستان در کابل برگزار شد.
انجنیر غلام یحیی(عباس) بنیان گزار جنبش پشتیبانی از تعلیم و تربیه با کیفیت در افغانستان، که در این سمینار صحبت میکرد، گفت: کشورهای دنیا از وضعیت تعلیم و تربیه در افغانستان معلومات و فهم کاملاً مختلف دارند و هر کدام، از گزارش هایی صحبت می کنند که در اوقات مختلف، توسط موسسات یا افراد متفاوت، تهیه و پخش گردیده است.
وی افزود: جنبش پشتیبانی از تعلیم و تربیه با کیفیت در افغانستان از وزارت محترم معارف؛ و موسسات فعال در عرصه معارف کشور تقاضا مند است تا روی یک میکانیزم جامع در مورد ارایه معلومات موثق به موافقت برسند.
به گفته انجنیر غلام یحیی، یافته های این جنبش نشان میدهد که گزارشات ضد و نقیض در بین کشورهای تمویل کننده سردرگمی محض را ایجاد نموده که در نتیجه بالای جکومت های شان فشار خواهند آورد تا از حمایت مالی از تعلیم وتربیه افغانستان دست بکشند. که این موضوع از جمله نگرانی های شدید ما به حساب می آید.
آقای عباس افزود: کمپاین جهانی برای تعلیم و تربیه مرکب از یک گروه متنوع و گسترده از شرکای کاری در سطح جهان میباشد که اعضای آن، در بیش از صد کشور، به صدها هزار نهاد و افراد میرسد.
هدف ما این است که تا سال ۲۰۳۰ شاهد تعلیم وتربیه با کیفیت، عادلانه، فراگیر، رایگان و مادام العمربرای همه انسانها در تمام جهان باشیم.
برای تحقق چنین هدفی، باید این سه مقصد به سطح ۱۰۰کشور با جدیت هرچه تمام پیگیری شود.
امیدواریم در سال ۲۰۳۰ ناظر آن باشیم که هرکودک برای تکمیل کردن دوره ابتدایی و متوسطه ی باکیفیت، بصورت مستمر و متداوم، به گونه رایگان و مصئون تامین شده باشند.
تا سال ۲۰۳۰ باید همه نوجوانان و جوانان باسواد بوده ودانش و مهارت لازم را دارا باشند؛ به گونه ی که جوانان و افراد بالغ دارای دانش و مهارتهای کافی ولازم برای سهیم شدن در اجتماع وپیوستن به دنیای کار باشند.
تا سال ۲۰۳۰ موجودیت منابع مالی کافی و ساختارهای پایدار دولتی، به گونه شفاف و مشارکتی، برای تعلیم و تربیه میباشد.
گفتنی است که جنبش پشتیبانی از تعلیم وتربیه باکیفیت درافغانستان (MSQEA) شبکه ی از موسسات فعال در عرصه تعلیم و تربیه بوده که هدف وجودی آن تلاش برای حصول اطمینان از فراهم آوری تعلیم و تربیه ی با کیفیت برای افغانها اعم از دختر وپسر، مردان، زنان و کودکان میباشد.
افغانستان درسال ۲۰۰۸ عضویت این شبکه را از طریق جنبش پشتیبانی از تعلیم و تربیه اخذ نمود که مقر آن در آفریقای جنوبی است.
در همین حال عبدالواسع آرین؛ رییس عمومی پلان و ارزیابی وزارت معارف وضعیت معارف کشور را چنین مقایسه نمود:
تعداد مراکز تعلیمی در سال ۱۳۹۴حدود ۱۶۹۷۳مرکز بوده که این مقدار درسال۱۳۹۵ به ۱۷۴۷۰مرکز
تعداد معلمین درسال ۹۴در حدود۲۱۷۵۳۷(۳۳٪اناث) بوده که این مقدار درسال۱۳۹۵به ۲۲۰۳۹۴ (۳۵٪ اناث) معلم ارتقا یافته است.
تعداد متعلمین درسال گدشته ۹۱۷۷۹۷۳(۳۹٪اناث) ودرسال جاری ۹،۴(۴۰% اناث) میباشد.
آقای آرین، ازتهیه پلان برای پنج سال آینده معارف خبرداده گفت: با تدوین این استراتیژی ما سالانه به پنجاه و نه میلیون کتاب درسی ضرورت داریم و درنظر است تا ریفورم جدی و اساسی در نهاد معارف افغانستان صورت گیرد.
وی، ناامنی را یکی از مشکلات و چالشهای اساسی دانسته و از مسدود بودن (۱۰۱۷) باب مکتب در سراسر کشور خبر میدهد.

https://avapress.com/vdcfe0dymw6dm0a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما