تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۰ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۹
کد مطلب : 103194
مشکلات فرا راه دانشجویان؛ گفت‌وگو با دانشجویان بلخ
در میز گردی که از سوی خبرگزاری صدای افغان(آوا) در نمایندگی مزار شریف با حضور ۳تن از دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه بلخ راه اندازی شده بود، پیرامون فساد موجود در ساختار اداری تحصیلات عالی کشور و مشکلات ناشی از آن فراروی دانشجویان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

محمد وفا؛ دانشجوی سال دوم رشته انجنیری دانشگاه بلخ در پاسخ به اینکه عمده ترین مشکلات فراروی دانشجویان دانشگاه بلخ چه می‌باشد، گفت: نبود لیلیه و نداشتن جای مناسب برای سکونت در مدت زمان تحصیلی، نبود مواد درسی در بخش عملی درس، نبود کتابخانه غنی از منابع درسی وکمک درسی مشکلات فرا روی دانشجویان می باشد.

وی افزود: در بخش کارهای عملی و تطبیقی امکانات بسیار ناچیزی در دانشگاه در دسترس دانشجویان قرار دارد که این سبب شده تا تمامی مضامین به طور میخانیک(طوطی وار) یاد گرفته شود که جنبه کاربردی آن صفر می باشد.

وفا ادامه داد که او و هم کلاسی هایش که سال دوم دانشگاه را سپری کرده اند، تاکنون حتی یک بارهم به ساحه نرفته و کارهای عملی درس شان را به طور تجربی و عملی کار نکرده اند و درآینده نیز توقع نمی رود که انجنیران خبره و کارآمدی ازاین دانشگاه فارغ التحصیل شوند.

همچنین مشتاق علی رضوی؛ دانشجوی سال سوم رشته فیزیک دانشگاه بلخ در پاسخ به سوال فوق بیان کرد: متاسفانه در لیلیه دانشگاه کسانی جذب و جایگزین می شوند که واسطه داشته باشند و دانشجویانی که بی بضاعت باشند، نمی توانند از امکانات دانشگاه بخصوص لیلیه استفاده بکنند و این مشکل بزرگی است که فراروی دانشجویان می‌باشد.

همچنین امیرحسین حسنی؛ دانشجوی رشته ژورنالیزم دانشگاه بلخ در ادامه این بحث اظهار داشت: دانشگاه بلخ با منابع غنی درسی مجهز نمی باشد و حتی نبود کتابخانه استندرد و دارای منابع درسی و کمک درسی از خلاهای موجود دراین مرکز تحصیلی می باشد.

وی افزود: اکثر دانشجویان بلخ به تکنالوژی روز از جمله انترنت دسترسی کافی ندارند و استفاده از انترنت در کافی نت های شخصی هزینه زیادی در بردارد که دانشجویان بی بضاعت توانایی پرداخت آن را ندارند و در دانشگاه این امکانات برای دانشجویان به اندازه کافی موجود نمی باشد.

وی افزود: مبلغ پول ۱۸۰۰افغانی درطول یک ماه به عنوان بدل اعاشه از سوی دانشگاه برای دانشجویان داده می شود که این پول نمی تواند هیچ یک از مشکلات دانشجویان از جمله کرایه موتر، تهیه کتاب درسی و کمک درسی، انترنت، کرایه خانه و خوراک و پوشاک دانشجویان را برطرف بکند.

حسنی بیان کرد: در صورتی که انترنت و تکنالوژی روز در دسترس دانشجویان قرار داده شود دانشگاههای کشور شاهد پیشرفت های قابل ملاحظه ای خواهد بود.

وفا در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه جوانان و دانشجویان در جامعه گفت: جوانان و دانشجویان پایه و اساس هر کشور را تشکیل میدهند درصورتی که دولت بیشترین توجه خود را بر وضعیت جوانان اختصاص بدهد به زودترین فرصت شاهد رشد و پیشرفت های قابل ملاحظه ای خواهد بود.

وی افزود: ما از مسئولین ذیصلاح بخصوص رییس جمهور کشور می خواهیم تا توجه جدی به وضعیت دانشجویان ودانشگاه های کشور داشته باشند.

رضوی گفت: متاسفانه در حال حاضر استادانی با مدرک تحصیلی لیسانس در دانشگاه ها برای دانشجویان دوره تحصیلی لیسانس تدریس می کنند که باعث وارد شدن صدمات جبران ناپذیری به وضعیت کیفی ودرسی دانشگاه ها وارد می کند.

وی افزود: دانشجویانی که توسط استادان لیسانسه تدریس می شوند هرگز نمی توانند با دیگر دانشجویان دنیا که تحت نظر استادان مسلکی فوق لیسانس(ماستر) و دکترا تحصیل کرده اند رقابت بکنند و در عرصه علمی حرفی برای گفتن داشته باشند.

وی تاکید کرد: نبود استادان مسلکی و آکادمیک از مشکلات عمده و جدی فراروی دانشجویان می باشد که باید مسئولین در جهت رفع این مشکل توجه جدی داشته و به طور دقیق برنامه ریزی بکنند.
حسنی در پاسخ به مصارف هنگفت صورت گرفته در کشور و فساد موجود در تحصیلات عالی کشور، گفت: متاسفانه بخش عظیمی از بودجه درنظر گرفته شده برای تحصیلات عالی کشور توسط مسئولین ذیصلاح در مصارف شخص خودشان حیف و میل شده و به گونه درست و صد در صدی در امورات تحصیلات عالی کشور به مصرف نرسیده است.

وی افزود: اکثر مقامات بلند رتبه و پایین رتبه که در بخش های مختلف مالی تحصیلات عالی و دانشگاه ها وظیفه دارند به نحوی در فساد مالی دست داشته و حق دانشجویان را همواره پایمال می‌کنند.

وفا در ادامه بیان کرد: سالانه میلیاردها دالر کمک های بین المللی به کشور سرازیر می شود اما محل مصرف و چگونگی خرج و دخل این پولها مشخص نیست درحالی که اگر فیصدی کمی از این کمک ها در بخش تحصیلات عالی مصرف شود، بسیاری از مشکلات دانشجویان حل و برطرف می‌شود.
https://avapress.com/vdcf1mdyjw6dxya.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما