تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۷
کد مطلب : 143820
تربيت روح، تقويت اراده و تعديل غرائزاز اثرات مهم روزه گرفتن  است

روزه تربيت روح و تقويت اراده است که با محدوديتها و محروميتها، خود به خود به روح و جسم انسان توان، قدرت ، مقاومت و بدنبال آن نور و صفا مي بخشد، و اگر با همه شرائط محقق شود مي‌تواند در وجود انسان يك ارزش اصيل اخلاقي و هدف نهایی عبادت که تقوا می باشد ایجاد کند.


به گزارش خبرگزاری آوا، ماه رمضان ماهي است كه قرآن در آن نازل شده و بهترين شبها را در بر دارد كه حتي ملائكه گروه گروه جهت افاضه فيض بر زمين فرود آمده و حسنات نيكوكاران و مومنين را بالا مي برند. ماه رمضان ماهي است كه نام آن در قرآن چندين بار ذكر شده است كه اين خود دليل عظمت و ارزش اين ماه عزيز است و اگر كسي بتواند حقيقتاً خود را همراه و هماهنگ اين ماه بنماید همای سعادت را بدست خواهد آورد.

حتي در روايات اسلامي آمده است كه ساير كتب آسماني "تورات"، "انجيل"، "زبور"، "صحف" نیز در اين ماه نازل شده‌اند بدين ترتيب ماه رمضان ماه نزول كتابهاي بزرگ آسماني و ماه تعليم و آموزش بوده است، زیرا تربيت و پرورش بدون تعليم و آموزش صحيح ممكن نخواهد بود.

پر واضح است که روزه داشتن، هرگز به معنای نخوردن و نياشاميدن نيست، بلكه روزه شرايطي دارد كه بايد آن شرايط را حفظ كنيم تا روزه‌اي كامل و تمام داشته باشيم، سكوت وجود ما یکی از شرایط روزه است، چشم پوشی و پرهیز از انجام عمل های نادرست مانند دوری از حسادت، غيبت، دروغ، جدال و دشمني و ظلم به همنوعان همه ازشرایط روزه داشتن است.

آرامش و وقار و خضوع و خشوع و خائف بودن به درگاه حق و رجاء مند بودن به رحمت بی پایان او از رعایت شروط روزه داری محسوب می گردد چرا که آثار روزه حقيقي بر دل و جان و عقل آدمی متجلي مي‌كند، به همین دلیل روایت شده است که روزه داران چقدر اندک و گرسنگان چه بسیار اند.

انجام روزه واقعی كيفيتي دارد که در حقيقت روح معنوي و ايماني انسان را تقويت و اراده او را در اجتناب از معاصي و گناه قوي و نيرومند مي‌گرداندو اگر به آموزه های دینی، بویژه متن قرآن شریف مراجعه نماییم فلسفه واقعی رمضان را می توان بصراحت دریافت کرد چرا که خداوند در قرآن کریم می فرماید اي كساني كه ايمان آورده ايد روزه بر شما واجب شد همانطوري كه بر كسانيكه قبل از شما بوده‌اند واجب بوده است اميد است با تقوا شويد.

بنابر این انجام فریضه روزه یک عمل سخت و تحمل رنج بی موجب نبوده، بلکه در انجام آن یک عبادت بزرگ و نشان دادن اخلاص بدرگاه خداوند می باشد که البته از اثرهای تربیتی نیز برخوردار می باشد.

روزه تربيت روح و تقويت اراده تعديل غرائز است روزه دار در حال روزه با وجود گرسنگي و تشنگي و خود داري از غرائز و لذائذي كه بايد از آن چشم بپوشد، روح و اراده خويشتن را تقويت مي‌كند.

روزه با محدوديتها و محروميتها، خود به خود به روح و جسم انسان توان، قدرت ، مقاومت و بدنبال آن نور وصفا مي بخشد، روزه اگر با همه شرائط محقق شود مي‌تواند در وجود انسان تقوي حاصل كند چرا که تقوا در اسلام به عنوان يك ارزش اصيل اخلاقي و هدف عبادت معرفي شده است.

امید می رود که انسان با انجام فرایض عبادی خصوصا در ماه مبارک رمضان، از برکات و آموزه های سازنده آن بهره مند گردد و بتواند در هر موقعیتی به ضرورت اصلاح و خودسازی روحی و روانی خود توجه داشته باشد.

به این جهت ماه مبارک رمضان که درواقع نسیم رحمت الهی است، باید زمینه و بستری گردد برای درک و فهم ارزشهای دینی و دست یافتن به آرامش و امنیت واقعی جسم وروح و باید از این فرصت برای دست یابی به ارزش ها و کمالات و آرزوها؛ بکوشیم و اجازه ندهیم این فرصت و زمینه را بیهوده و بدون دست آورد از کف دهیم.

پروین سادات حسنی

https://avapress.com/vdcf0mdyxw6djca.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما