تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۳ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۰۴
کد مطلب : 103329
دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد
دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی با شعار همگرایی رسانه ای برای ایجاد صلح و آرامش در جهان اسلام به کار خود پایان داد.
در پایان این اجلاس "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران از همکاری و مشارکت کشورهای اسلامی و دبیرخانه سازمان همکاری های اسلامی و تمامی دست اندرکاران این اجلاس قدردانی کرد و گفت: به طور مجموع مباحث مطرح شده در این اجلاس و قطعنامه های ۹ گانه تصویب شده از سوی اعضای این دوره از اجلاس زمینه مناسبی برای مقابله با خشونت و افراطی گری و نشان دادن چهره واقعی اسلام در جوامع بشری است.
وی افزود: در شرایطی که دنیای اسلام از برخی مشکلات و مسایل رنج می برد امیدوارم با قطعنامه های تصویب شده در دهمین دوره اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی و با همکاری و همفکری با یکدیگر در حوزه رسانه ای بتوانیم به ایجاد صلح و آرامش در جوامع اسلامی کمک کنیم.

جنتی گفت: برای میزبانی یازدهمین دوره برگزاری اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی دو پیشنهاد از سوی کشورهای تونس و آذربایجان به دبیر خانه این اجلاس اعلام شده است؛ که پس از بررسی نتیجه نهایی آن اعلام و کشور میزبان برای برگزاری دوره آینده اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی اعلام خواهد شد.

بیانیه پایانی دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به شرح ذیل است؛

۱. شرکت کنندگان از نقش برجسته رسانه های کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در به تصویر کشیدن جنایات جنگی و اعمال غیرانسانی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، اقدام برای یهودی سازی قدس شریف و تاکید بر مشروعیت تلاش های ملت فلسطین برای خاتمه اشغالگری صهیونیست ها تقدیر می کند.

۲. وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضوی سازمان همکاری اسلامی بر ضرورت بهره برداری موثر از پتانسیل های ارتباطی و اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با سرمایه گذاری مقتضی در زیرساخت های فناوری و تامین منابع انسانی و فناوری های مدرن ارتباطی تاکید می کنند.

۳. این کشورها بر اهمیت همگرایی رسانه ای برای اشاعه صلح و آرامش در جهان اسلام و نقش آینده رسانه ها در مقابله با تمام اشکال خشونت، افراطی گری، کوته فکری، نژادپرستی و نفرت تاکید دارند.

۴. شرکت کنندگان از جنایت های گروه های تروریستی تحت لوای اسلام ابراز نگرانی می کنند و اعتقاد دارند زمان آن فرارسیده که تمام مومنان و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از قدرت و نفوذ رسانه برای مقابله با چنین اعمال و تفکرات دور از تعالیم اسلام استفاده کنند. همچنین قویا اقدامات ننگین تروریستی داعش و سوء استفاده از رسانه های نو در خدمت اهداف شیطانی ان را محکوم می کنند.

۵. کشورهای اسلامی از فعالیت های رسانه ای و مشارکت موسسات مرتبط با سازمان همکاری اسلامی برای مقابله با تلاش های تعصبی به منظور بی اعتبار ساختن نمادها و مکان های مقدس اسلام حمایت می کنند. همچنین از فعالیت رسانه ها در مقابله با گسترش نفرت و تبعیض علیه اسلام و همسان دانستن اسلام با خشونت و تروریسم پشتیبانی می کنند.

۶. کشورهای اسلامی از تلاش های مستمر و ابتکارات شخص دبیر کل سازمان همکاری اسلامی و ارتباط های ایشان با رسانه های جمعی در جهان اسلام و خارج از آن تقدیر می کنند و از ایشان می خواهند از تمام توان سازمان برای اجرای تصمیم ها و توصیه ها اتخاذ شده در این نشست برای همگرایی رسانه ای به منظور رسیدن به صلح و آرامش در جهان اسلام کمک بگیرد.

۷. شرکت کنندگان خواستار افزایش کارآمدی و هماهنگی در زمینه اطلاعات بین نهادهای سازمان همکاری اسلامی به منظور ارائه چهره ای جامع از اقدام مشترک اسلامی در مورد موضوعات مرتبط با جهان اسلام است. در این مورد بر اهمیت حمایت از برنامه های رسانه ای با هدف افزایش نقش قاره آفریقا در جهان اسلام و معرفی برنامه های مشابه برای دیگر مناطق جهان تاکید دارد.

۸. وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی همچنین خواستار اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در کشورهای عضو به عنوان ابزاری است که به صلح، همزیستی مسالمت آمیز، آرامش و توسعه منجر شود. همچنین این ابزار باید نگرانی های ملت های کشورهای عضو را منعکس کند و به مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی در فضایی شفاف، چندگانگی دیدگاه ها و تنوع افکار بپردازد؛ در حالی که به طور کامل به آموزه ها و ارزش های اسلامی احترام می گذارد و آزادی رسانه را با مسوولیت پذیری تجربه می کند.

۹. تقدیر و تشکر خود را از مردم و دولت اسلامی ایران برای میزبانی سخاوتمندانه خود در دهمین نشست وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو بیان می دارد.
https://avapress.com/vdcf0mdy1w6dxma.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما