تاریخ انتشار :جمعه ۱۳ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۳
کد مطلب : 147628
با ترک امر به معروف و نهی از منکر؛ حدود الهی شکسته شده و نا اهلان بر جامعه مسلط می شوند

اگر فریضه امر به معروف و نهی از منکر ترک شد، حدود الهی شکسته می شود، نا اهلان بر جامعه مسلط می گردند و خیر و برکت از بین می رود.
به گزارش خبرگزاری آوا، حجت الاسلام و المسلمین "محمد امین زاهدی"؛ معاون بخش فرهنگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل در جمع بندی و نتیجه گیری گفتمان "گستره امر به معروف و نهی از منکر در سیره امام رضا(ع) گفت: امام هشتم مسئله امر به معروف و نهی از منکر را جزئی از وظایف عمده و اساسی خود دانسته و عملاً در زندگی خود از آن استفاده می کردند.
به گفته وی، از آنجایی که مسئله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان دو منادی بزرگ در قرآن و سنت مطرح است. بدون شک در پناه عملی شدن آن خیر و برکت در جامعه بوجود می آید، اقتصاد پویا گردیده و نا اهلان به حاشیه رانده می شوند.
اما به باور آقای زاهدی، اگر این فریضه الهی ترک شود، حدود الهی شکسته می شود، نااهلان بر جامعه مسلط می گردند و خیر و برکت از بین می رود.
به همین دلیل است که حضرت امام رضا(ع) تاکید می کند که شیعیان ما کسانی هستند که تسلیم امر و نهی ما باشند و گفتار ما را سر لوحه زندگی خود قرار دهند و اگر چنین نبود از ما نیست.
یکی از سر فصلهای گفتمان این هفته مسئله غیبت و فلسفه ظهور بود که آقای زاهدی نیز به آن اشاره کردو گفت: امام رضا(ع) می فرمایند که شیعیان ما به خاطر انتظار فرج امام زمان(عج) رنج و مشکلات زیادی را متحمل می شوند که حتی در آخر الزمان انسانهای ضعیف الایمان به این باور می رسند که گویا انتظار و فرجی در کار نیست.

در چنین عصری است که نور پر فروغ ولیعصر که آخرین امام معصوم که از فرزندان من است جهان را با انوار شریعت محمدی روشن می کند.
آقای زاهدی با اشاره به عنوان دیگری از گفتمان "گستره امر به معروف و نهی از منکر در سیره رضوی" گفت: ما در شرایط کنونی باید چه کار کنیم تا در مواجهه با فرهنگ غرب و بیگانه گان فایق آمده و فرهنگ رضوی را بجای آن نهادینه بسازیم؟
به عقیده او، الگوی برداری از رفتار امام رضا(ع) در این زمینه، می تواند برای ما نمونه باشد و می توان با تاسی به آن حضرت، بر تهاجم فرهنگی بیگانه به خصوص فرهنگ پوشالی غرب فایق آمد.
به باور وی، امام رضا(ع) در زمان خود با فرهنگها و اندیشه های مختلف ضد ارزشی و دینی رو برو بود، اما در تمام عرصه ها موفق بوده و برجستگی های فرهنگ اسلامی را با عقلانیت، منطق و استدلال تبارز میداد.
زاهدی همچنان افزود: سیره اخلاقی و اجتماعی امام رضا(ع) نمونه و سر مشق دیگری است که باید به آن توجه ویژه کرد.
یکی از صحابه آن حضرت نقل می کند که من در سفر حج می رفتم ناگهان تمام وسائل سفرم را گم کردم، امام رضا(ع) که در آنجا حضور داشت به من گفت بنشین و خود آن حضرت به خانه رفت و دوصد دینار را به من داد و گفت برو که همدیگر را نبینیم.
به گفته زاهدی معنی این رفتار امام این است که این مرد طلب که از من کرده است دوباره با دیدن امام خجالت نکشد.
به گفته زاهدی، اما رفتار اخلاقی و اجتماعی ما امروز متاسفانه به گونه ای است که هیچ سنخیت با رفتار امام رضا(ع) ندارد. حتی برخی از مراجع عظام تقلید اگر به کسی کمک می کنند فردای آن روز در فضای مجازی به عنوان وسیله تبلیغ از آن استفاده می نمایند.

https://avapress.com/vdcf0edycw6djva.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما