تاریخ انتشار :پنجشنبه ۷ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۵
کد مطلب : 129024
نشر خلاف واقعیت ها در افغانستان، اصول اطلاع رسانی را زیر سوال برده است

برخی از رسانه ها، با نشر خلاف واقعیتها و جلوه دادن آن به صورت واقعی، اذهان عامه را مغشوش و بزرگترین خیانت را در اجتماع مرتکب گردیده و اصول اطلاع رسانی و گزارش دهی را نیز زیر سوال برده است.
مطلب فوق توسط حجت الاسلام والمسلین محمد باقر ناطقی از علمای کابل در گفتگو با آوا، عنوان شد.
آقای ناطقی همچنان گفت: درحالی که رسانه ها باید در مسیر اصلاح جامعه حرکت کند و واقعیت های عینی را به خورد مردم بدهد، اما بر عکس، اکثر رسانه ها در جهت اشاعه فساد در جامعه تلاش می کنند.
او به وضعیت رسانه ای در افغانستان اشاره کرد و گفت: افغانستان کشوری است که در حال حاضر با تجربه ابتدایی دموکراسی و برداشتهای ناهمگون از مفهوم این پدیده، با نارسایی های زیاد اجتماعی و فرهنگی دست و پنجه نرم می کند.
او همچنان اظهار داشت: روبرو شدن مردم بومی و سنتی افغانستان به صورت آنی با سیستم های جدید اطلاع رسانی سبب شده است که عده ی هویت دینی خود را فراموش کرده و هرنوع استفاده مشروع و نامشروع را به تجربه بگیرد.
او عمده دلیل ابتذال رسانه ای در کشور را ناشی از بی تجربگی مردم از تکنالوژی عصر دانسته می افزاید: امروز رو آوردن اکثریت مردم به پدیده های منفی از طریق رسانه های جمعی و فضاهای مجازی، فاجعه بزرگ فرهنگی و گسست عظیم اجتماعی تلقی می شود.
به گفته او، بحران هویتی و گریز از ارزشهای دینی زمان درافغانستان آغاز شد که پای غربیها درکشور کشانده شد و این یک حقیقت تلخ و درعین حال انکار نا پذیر است.
او، در ادامه به برخی از ابتذال رسانه ای در کشور نیز اشاره کرد و گفت: نشر سریالها و فیلمهای عریان و نیمه عریان از سوی برخی از رسانه های وابسته، فضای اجتماع و خانواده ها را مسموم کرده و مردم را با خطر جدی بی هویتی رو برو کرده است.
به عقیده این عالم دینی، امروز در افغانستان به بهانه ی آزادی بیان، فرهنگ برهنگی و بی عفتی درحال گسترش است.
به گفته او، همانگونه که رسانه های تصویری جهت خلاف را گرفته و با پخش فیلمهای زننده مردم را به بی راهه می کشاند رسانه های نوشتاری نیز با انتشار دروغ و خلاف واقع اذهان عامه را منحرف می کند.
وی تصریح کرد: فضای افغانستان بگونه ای شده است که رسانه های بیرونی درنشرهرگونه اکاذیب و دورغ آزاد هستند وهیچ محدودیت و سانسور در این زمینه وجود ندارد.
ناطقی در ادامه سخنان خود از اظهارات اخیر بی بی سی مبنی بر اینکه پیوندهای دینی و باورهای مذهبی سبب خشونت ها در جهان شده است سخت انتقاد کرد و گفت: این رسانه رسماَ اعتقادات و باورهای دینی را زیر سوال می برد و پیوندهای دینی را عامل خشونت ها در جهان میداند در حالیکه دین اسلام آورنده پیام صلح و ترویج کننده محبت و اخلاق حسنه درمیان جوامع بشری است.
به عقیده این عالم دینی، از بی بی سی بعید نیست که دست به چنین تبلیغاتی بزند، زیرا بنگاه  شایعه پراکنی انگلیسی و سیاسیت های غرب و صهیونیزم بین المللی است. 

به باور وی، سیاست این رسانه دروغ پرداز انگلیسی همواره در جهتی قرار دارد که بدون شک اگر از تاکتیک های رسانه ای برای تطهیر خود استفاده نکند، به منفور ترین رسانه حتی در کشور انگلستان تبدیل خواهد شد؛ هر چند که تاکنون نیز این نفرت تا حد زیادی محقق شده است.

چنانکه می دانید در تظاهرات 20 عقرب 1394 بی بی سی با شینطت می خواست این تظاهرات را که همه ملیت های افغانستان در آن حضور داشتند را فقط به یک قوم خاص نسبت دهد و زمینه اختلاف افکنی را مهیا کند.

به گفته وی، در تظاهرات اول جنبش روشنایی هم بی بی سی نیز همین رویه را تکرار نمود.

در تظاهرات مدنی روز شنبه 2 اسد نیز بی بی سی دست به بهره برداری مطابق خواسته های خود زده و از تاکتیک های رسانه ای برای حمله بی پرده به اعتقادات دینی مسلمانان پرداخت.

به دنبال حمله انتحاری روز شنبه در کابل که بیش از ۸۰ نفر از مظاهره کنندگان جنبش روشنایی شهید و ۳۰۰ تن دیگر زخمی شدند، بی بی سی با نشر مطلبی پیوندهای دینی و باورهای مذهبی را سبب این حمله انتحاری و دیگر خشونت ها در جهان اعلام کرد.

https://avapress.com/vdcf01dyjw6d0xa.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما