تاریخ انتشار :جمعه ۲۴ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۲
کد مطلب : 117710
رئیس جمهور غنی پلان ملی مبارزه علیه مواد مخدر را منظور کرد
محمد اشرف غنی رئیس جمهور پلان ملی مبارزه علیه مواد مخدر برای افغانستان را از سال ۲۰۱۵ الی ۲۰۱۹ که در جریان صد روز نخست پلان کاری وزارت مبارزه علیه مواد مخدر ارائه گردیده بود، منظور کرد.
این پلان که در هماهنگی و همکاری سکتور های مربوطه ترتیب گردیده، در برگیرنده‌ء ابعاد مختلف مبارزه علیه مواد مخدر می ‌باشد که با توجه به خصوصیات هر ولایت و ولسوالی های زیر کشت کوکنار، ترتیب گردیده است.
همچنان پلان مذکور به هدف کاهش در کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر، از طریق برنامه‌های انکشاف بدیل، تنفیذ قانون، تقویت همکاری های منطقوی، مبارزه با پول شویی وضبط دارایی های غیرقانونی و به همین ترتیب کاهش تقاضا به مواد مخدر و افزایش ظرفیت تداوی استفاده کننده گان مواد مخدر ترتیب شده است. 
پلان ملی مبارزه با مواد مخدر توسط، وزارت مبارزه علیه مواد مخدر از سال ۲۰۱۵ الی ۲۰۱۹ در جریان صد روز نخست پلان کاری اش در هماهنگی و همکاری سکتورهای مربوط تهیه شده است.
پلان ملی عمل مبارزه علیه مواد مخدر برای افغانستان، در برگیرنده‌ای ابعاد مختلف مبارزه علیه مواد مخدر می‌باشد که با توجه به خصوصیات هر ولایت و ولسوالی های زیر کشت کوکنار ترتیب گردیده است و دارای دو هدف عمده و اساسی میباشد.
 کاهش در کشت تولید و قاچاق مواد مخدر، از طریق برنامه‌های انکشاف بدیل، تنفیذ قانون، تقویت همکاری های منطقوی، مبارزه با پول شویی وضبط دارایی های غیرقانونی و  کاهش تقاضا به مواد مخدر و افزایش ظرفیت تداوی استفاده کننده گان مواد مخدر از این اهداف خوانده شده است.
گفتنی است که این پلان توسط رئیس اجرائیه دولت جمهوری اسلامی افغانستان، در هفتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان با حضور نمایندگان کشورهای جهان ارائه گردید.

افغانستان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان از سال ۱۹۹۲ تاکنون می‌باشد. نبود یک ساختار اقتصادی صحیح و امنیت کشاورزان افغان را به کشت مواد مخدر واداشته است.
ارزش جهانی این صنعت غیر قانونی در سال ۲۰۱۲ به ۷۰ میلیارد دلار در سطح جهانی برآورد شد. تنها ۲٫۵ میلیارد از کل این در آمد به کشاورزان افغان می‌رسد و متباقی به قاچاق‌های مواد مخدر در سطح جهانی.
با این حال در آمد مواد مخدر ۳۵ درصد از تولید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل می‌دهد. به همین دلیل مبارزه با این بخش یکی از مشکلات مهم دولت افغانستان محسوب می‌شود.
میزان تولید مواد مخدر در این کشور، از زمان جنگ با شوروی رو به افزایش گذاشته‌است و امروز در بالاترین سطح خود در طول تاریخ این کشور است.
بنابر آمار سال ۲۰۱۴ (میلادی)، ۲۶۰٫۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی افغانستان به تولید خشخاش اختصاص دارد.

https://avapress.com/vdcezf8z7jh8zfi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما