تاریخ انتشار :جمعه ۲۱ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۱
کد مطلب : 151334
نیروهای امنیتی با فرار از پوسته ها در سقوط میرزاولنگ نقش داشته اند/ وزارت دفاع اظهار بی خبری می کند

به دنبال سقوط روستای میرزاولنگ ولسوالی صیاد ولایت سرپل برای سومین بار، یک عضو شورای ولایتی سرپل می گوید: "نیروهای خیزش مردمی در حملات شب گذشته طالبان مقاومت کردند، اما نیروهای اردوی ملی پوسته های شان را ترک کرده و فرار کردند". در همین حال سخنگو و معاون سخنگوی وزارت دفاع ملی از سقوط سومین بار میرازولنگ اظهار بی خبری می کنند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، اسدالله خرم، عضو شورای ولایتی سرپل در گفتگو با خبرنگار آوا، بیان کرد: "روز گذشته قبل از شام طالبان بالای پوسته های میرزاولنگ حملات گسترده خود را آغاز کردند، نیروهایی که از خود میرزاولنگ بود، مقاومت کردند، اما نیروهای دولتی در پشت سر این نیروها، پوسته های شان را ترک کردند و در سقوط سومین بار این قریه آن ها نقش دارند".

وی ادامه داد: "ترک نیرو های امنیتی از پوسته های شان باعث می شود که خیزش های مردمی از خود میرزاولنگ در محاصره قرار بگیرند و از محل فرار کنند. دلیل سقوط میرزاولنگ برای سومین بار فرار نیروهای امنیتی از محل بوده است".

با این حال تورن جنرال دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع و برید جنرال محمد رادمنش، معاون سخنگوی وزارت دفاع ملی در گفتگو با خبرنگار آوا، از سقوط سومین بار میرزاولنگ اظهار بی خبری می کنند و می گویند: "ما از سقوط این قریه خبر نداریم".

در همین حال نصرت الله جمشیدی، معاون مطبوعاتی قل اردوی ۲۰۹ شاهین به خبرنگار آوا چنین گفت: "من ساعات پیش به مسئولین در میرزاولنگ صحبت کردم، آن دره سقوط نکرده است، مخالفان امشب بالای پوسته های سبز گل و دیگر پوسته ها حمله کرده اند".

وی ادامه داد: "نیروهای ما به خاطر این که از تلفات جلوگیری کنند، فقط از دو پوسته عقب نشینی کرده اند، قطعات اردو و کوماندو به میرازولنگ رسیده و فعلا جنگ در آن منطقه جریان دارد".

وی می گوید: "هر کسی که گفته میرزاولنگ سقوط کرده، من این را رد می کنم و حرفش دروغ است".

اما محمد عظیم قویاش، سناتور مردم سرپل در مجلس سنا نیز به خبرنگار آوا می گوید: "میرزاولنگ شب گذشته برای سومین بار به دست مخالفان سقوط کرد، آن ها حملات شان را از ساعت ۵ عصر روز گذشته آغاز کرده بودند که با تلاش فراوان موفق به سقوط این قریه به بار سوم شدند".

آقای قویاش افزود: "طالبان پوسته های شیرم ها، کلکتوه و دیگر پوسته های مهم و استراتژیک را نیز به تصرف خودشان آوردند، ولی تا اکنون نیروهای امنیتی کار نکرده اند".

سناتو مردم سرپل اضافه کرد: "از بی توجهی حکومت چندین بار در مجلس یاد کردیم، ولی آن ها به فکر این ولایت نیستند. داعشیان یکی از قوماندانان پلیس خیزش مردمی را از ۲۰۰ متری قوماندانی امنیه با خود بردند، ولی آن ها کاری کرده نتوانستند. این قوماندان هنوز هم در ولسوالی درزاب به اسارت داعش است".

او خاطرنشان ساخت: "قوماندان امنیه ولایت سرپل، یک مرد ۷۰ ساله است و از وی هیچ کاری ساخته نیست. کار خود را می کند، به حرف های ما گوش نمی دهد".

به گفته قویاش، همچنان دور قبل بیش از چهار هزار نیروی نظامی در میرزاولنگ سرازیر شد، آن ها فقط توانستند اجساد همان ۳۷ نفر که توسط طالبان کشته شده بود را بیرون کنند.

از سوی دیگر عبدالمقدم امین، کارشناس نظامی در گفتگو با خبرنگار آوا، بیان کرد: "بحث خیانت و بی عدالتی و ناهماهنگی میان سکتورهای امنیتی در سطوح مختلف رهبری، یکی از عوامل این بحران ها در خطوط مقدم جبهه و سایر نقاط مختلف کشور است".

آقای امین افزود: "گزارش هایی در این رابطه از سوی سیگار منتشر شده و همچنان گزارشی را که روز گذشته محمد حنیف اتمر مشاور شورای امنیت بیان کرد، بحث اش از این قرار بود که در حقوق سرباز مداخله صورت می گیرد، اطلاعات فروخته می شود، سنگرها تبادله می گردد، این در مجموع وانمود می کند که دولت اقتدار ملی ندارد".

وی ادامه داد: "نظارت بالای سکتورهای امنیتی، خطوط جنگ و اوضاع کشور وجود ندارد، بناء هر بدنه جنگ به دست کسانی است که خیانت می کنند. این وضعیت تنها در سرپل نیست، بلکه در تمام سطوح جنگی در ولایات مختلف شاهد هستیم".

https://avapress.com/vdcexz8zejh8nxi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما