تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۷ حوت ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۴۱
کد مطلب : 60153
نباید به بهانه‌ دفاع از عدالت و حقوق اقلیت‌ها، ملت را تجزیه کرد
 از هجدهمین سالگرد شهادت عبدالعلی مزاری، امروز پنجشنبه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران؛ پایتخت ایران تجلیل شد.
داکتر نصیراحمد نور؛ سفیر افغانستان در تهران طی سخنانی در این محفل خاطرنشان کرد که بیش از سه دهه است که کاروان شهادت و شهدا در افغانستان در حرکت است و هر روز و هر ماه و هر سال، جمعی از گمنامان، نخبگان و فرهیختگان به این کاروان پیوسته و آنچه از ظاهر آن پیداست در آینده نیز این کاروان توقف پذیر نیست؛ زیرا صادرات فتنه و نفاق به افغانستان با قوت تمام فعال است و ادامه دارد.
وی افزود که دجالان و غداران هر روز توطئه ای نو می آفرینند و از عزم جزم خود برای قتل و ویرانی در افغانستان دست بردار نشده اند.
داکتر نور تصریح کرد که در آنطرف مرزها کارخانه های تولید تحجر و تعصب به فعالیت ادامه می دهد؛ چون تروریزم و تروریست ها، کینه دلان و تاریک اندیشان از پناهگاه های امن برخوردار هستند و از جوار افغانستان، از منطقه و فرامنطقه برای ادامه قتل و کشتار در افغانستان تشویق می شوند.
به گفته سفیر کشور مان در تهران اگر روندی که در افغانستان در جریان است ادامه یابد و چنانچه کشورها دست به دست هم نداده و به این خطر همه شمول پایان ندهند، منطقه و فرامنطقه همان بهای سنگین بشری را خواهند پرداخت که افغانستان مظلوم طی سه دهه پرداخته و هنوز هم می پردازد.

وی افزود:"ملت افغانستان در استعمارستیزی و استعمارشکنی شهره آفاق است؛ اما در رابطه با سر و سامان دادن به مسائل خانه و خانگی خود موفق عمل نکرده و همیشه در ساماندهی به مسائل داخلی خود با مشکلات عدیده ای روبرو بوده است".

داکتر نصیراحمد نور ضمن یادآوری از مصیبت هایی که ملت افغانستان در زمان اشغال کشور توسط اتحاد جماهیر شوروی با آن مواجه شد، تصریح کرد که مصیبت های افغانستان از اشغال کشور توسط اتحاد جماهیر شوری سابق شروع شد و تبعات منفی آن همچنان ادامه دارد؛ اما آنچه قابل ملاحظه است در زمان اشغال شوروی جنگ و پیکار، یک جنگ مردانه و رودررو، در صحنه کارزار بود، در حالی که اشغالگران علنی و پنهانی بعدی، با شیوه های ناجوانمردانه داخل کارزار و صحنه های نبرد با افغانستان شدند.

وی در تکمیل مطلب فوق، خاطرنشان کرد که روس ها در طول دوران جهاد هیچگاه، غدر(نقض عهد و خیانت) نکردند و کسی را از راه انتحار و ترور به هلاکت نرساندند؛ چیزی که امروزه به وفور یافت می شود. دشمنان در لباس مهمان، خبرنگار و پیام آور صلح می آیند و اهداف شوم و غیرانسانی خویش را عملی می سازند.

داکتر نور در ادامه تاکید کرد:"نسل جوان و دانش آموختگان ما باید اسیر آنچه در گذشته رخ داده، نباشند و سعی کنند؛ تا دنیایی نو بسازند، دنیایی مبتنی بر معیارهایی که هرکس در آن گنجایش داشته باشد، معیارهای انسانی و اسلامی، معیار به معنای درست آدمیزاد بودن، چنانچه ما این معیارها را نهادینه و تثبیت کنیم، دیگر اقلیت و اکثریتی مطرح نمی باشد، همه اکثریت می شویم".

آقای نور با اشاره به اینکه برخی شاید فکر کنند برای پایان دادن به ستم ها و تبعیض ها راه حل آن است که جامعه تک قومی و تک مذهبی ایجاد کنیم، اظهار داشت:"در جامعه امروزی در هیچ جای دنیا نمی توان، کشوری تک قومی، جامعه ای تک تباری، تک دینی و تک مذهبی ایجاد کرد؛ چرا که این در سنت خداوندی و در حوزه امکان نیست".

سفیر کبیر کشور مان در ایران با تاکید بر اینکه اجرای عدالت و برپایی مساوات با جوامع تک قومی مرتبط نمی باشد، تصریح کرد:"مجزا دانستن قوم خود از دیگران اگر درست تجزیه و تحلیل شود، در حقیقت به معنای این است که ما یک جامعه بشری را علیه قوم خود تحریک کنیم و می توان گفت که این خدمت به قوم و تبار نیست".

وی افزود که زمانی می توان یک جامعه پر از عدالت، محبت، مساوات و شایسته سالاری داشت که همه انسان باشیم و به تک قومی و مذهی بودن توجهی نکنیم.

نصیراحمد نور با اذعان به این مطلب که نباید ستم های گذشته را با ستم های حال و آینده و خشونت را با خشونت پاسخ داد، گفت:"در جامعه امروز افغانستان گروه هایی وجود دارند که به دلیل ظلم هایی که در گذشته با آن مواجه بوده اند، به فکر به راه انداختن مسئله ای تحت عنوان اینکه برای "حقوق اقلیت ها" عدالت برپا می کنند، برای گروه و اقلیت خود می خواهند امتیاز کسب نمایند؛ در حالی که چنانچه ما روی حقوق اقلیت ها تاکید کنیم و ملت خود را به عنوان اقلیت ها تجزیه نماییم، در حقیقت خواسته‌ تبعیض طلبان و ستم پیشگان را آسان نموده ایم و آب به آسیاب آنها ریخته و تبعیض را نهادینه و قانونمند کرده ایم.

وی افزود:"ما باید در راه برقراری جامعه ای مبتنی بر عدالت و تساوی آن گونه که اسلام و ارزش های پیشرفته تمدن اسلامی تأکید دارد، گام برداریم و درجه بندی را از میان برداریم.

نصیراحمد نور در پایان سخنان خود از کشور ایران که در دوره‌های مختلف جهاد و نیز طی سه دهه اخیر زحمات فراوانی را برای افغانستان و مهاجرین متحمل شده است، قدردانی و سپاسگزاری کرد.
https://avapress.com/vdcexz8p.jh87ni9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما