تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۶
کد مطلب : 100835
بررسی روزنامه های چاپ کابل؛۳۰ میزان
سفر رئیس جمهور به چین، اهانت افغانستان اكسپرس به دین اسلام، روند ناکام مبارزه با مواد مخدر، تلفات ده ساله اردوی ملی، هشدار پولیس نسبت به تبلیغ به سود داعش در کشور، هفت هزار شهید برای آزادی، معرفی پنج وزیر دولت قبل به دادگاه عالی و فصل جدید مذاکرات با پاکستان، نیازمند رویکرد جدید از عناوین مهم روزنامه های امروز کابل می باشند.

روزنامه انصاف با اشاره به سفر رییس جمهور کشورمان به چین، نوشت: رئيس جمهور احمدزى در جريان اين سفر سه روزه افزون بر ديدار و گفتگو با آقاى شى جينگ پينگ؛ رييس جمهورى چين، با نخست وزير و رئيس پارلمان آن كشور نيز ديدار خواهد كرد.
این روزنامه همچنين نوشت: قرار است در جريان اين سفر، چندين موافقتنامه دو جانبه نيز به امضا برسد.
اشرف غنى احمدزى همچنين طبق برنامه در دانشگاه شينهواى شهر پكن نيز سخنرانى خواهد كرد و در يك ميز گرد با شمارى ازکارشناسان در مورد مسايل مختلف روابط ميان دو كشور، مسايل منطقه اى و بين المللى صحبت خواهد كرد.
این روزنامه خاطر نشان کرد: افغانستان پيش از اين در دوره رياست جمهورى آقاى كرزى نيز سعى فراوانى كرده است؛ تا ميان منافع متضاد شرق و غرب در افغانستان، يك توازن اساسى به سود منافع ملى خويش برقرار كند.
به نظر مى رسد رييس جمهور اشرف غنى احمدزى نيز با درك اين نكته در صدد است پس از امضاى پيمان امنيتى با امريكا و ناتو، تقويت روابط سياسى، اقتصادى و حتى امنيتى با محور شرق را نيز در چشم انداز سياست خارجى خود قرار دهد .
روزنامه انصاف در مطلب دیگر تحت عنوان " دوسيه افغانستان اكسپرس، گذرگاه دشوار دولت وحدت ملى" نوشته است: تحليلگران با اشاره به صدور دستور بازداشت عوامل روزنامه افغانستان اکسپرس از سوى داكتر عبدالله؛ رييس شوراى اجرايى حكومت وحدت ملی،اين پرونده را، چالشى مهم در برابر دولت تازه براى سنجش ميزان وفادارى آن به قانون اساسى و صيانت از ارزش هاى اسلامى است، عنوان کرده اند.

روزنامه افغانستان در صفحه اول خود در رابطه به تولید روز افزون مواد مخدر در کشور اشاره کرده است.
این روزنامه نوشت: دفتر بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان، سیگار (SIGAR) در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده که با وجود مصرف ۷.۶ میلیارد دالر برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان، میزان تولید مواد مخدر در کشور بیشتر از گذشته شده‌است.
در نامه‌ای که این نهاد برای وزارت خارجه و عدلیه آمریکا نوشته، آمده که تولید مواد مخدر در افغانستان باعث فساد در دستگاه دولت، تقویت شبکه‌های تروریستی و فراهم سازی منابع مالی برای نیروهای مخالف دولت از جمله گروه طالبان شده است.
این روزنامه با مطرح کردن سوال هارون رشید شیرزاد، معاون وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان که گفته است باید از دولت آمریکا پرسیده شود که حدود هفت میلیارد دالری را که آنها در راستای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان مصرف کرده‌اند، توسط کدام نهادها و چگونه به مصرف رسانده‌اند؟
معاون وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان تصریح کرد که حقیقت این است که بیشتر این پول‌ها توسط نهادها و موسسات اجرایی مربوط به خود آنها به مصرف رسیده است. با وزارت مالیه و دولت افغانستان در مصرف این کمک‌ها مشورت نشده است.

روزنامه ماندگار دیگر روزنامه چاپ کابل؛ به موضوع تلفات ارتش  پرداخته و این آمار را نگران کننده توصیف نموده و نوشته است: ۶۸۵۳ سرباز ارتش در سیزده سال گذشته کشته شد ه اند.
این روزنامه بنا به گفته وزارت دفاع ملی تصریح کرده است که از سال۱۳۸۲ تا نیم سال ۱۳۹۳ خورشیدی، ۶
هزار و ۸۵۳ سرباز و افسر ارتش ملی افغانستان در نبرد با نیروهای شورشی کشته شده اند.
یکی از نگرانی ها این است که ممکن افزایش حملات مخالفان مسلح و تلفات روز افزون نیروهای امنیتی، بر روحیه سربازان ارتش ملی تاثیر منفی بگذارد.
اما جنرال عظیمی سخنگوی وزارت دفاع گفته است: جوانان در صفوف ارتش با روحیه ملی و حس وطن دوستی می جنگند و این حملات تاثیر منفی بر آنان نخواهد گذاشت.
این روزنامه با انتشار مطلبی تحت عنوان " تبلیغ به سود داعش جرم است" به نقل از فرماندهی پولیس کابل نگاشته است کسانی که شعارهایی در حمایت از گروه تروریستی داعش در اماکن عمومی سر می دهند، را بازداشت خواهد کرد.
این در حالی است که صبح روز دوشنبه در برخی از مناطق کابل از جمله در دیوار محوطۀ دانشگاه کابل شعارهایی در حمایت از داعش دیده شد.
جنرال ظاهر فرمانده پولیس کابل می گوید که پولیس با کمره های امنیتی، به دنبال کسانی است که این شعارها را نوشته اند و یا در پی تکرار آن در دیگر مناطق شهر هستند.
روزنامه جامعه باز نیز موضوع تلفات اردوی ملی در ده سال گذشته را با اهمیت دانسته وبا نشر مطلبی تحت عنوان "رئیس جمهور ناکس وسربازان بی کس" به بررسی عوامل بروز این تلفات پرداخته است.
این روزنامه در مطلب با طرح سوالاتی همچون؛ چه کسی نقش جدی‌ در شکل‌گیری این وضعیت بازی کرده است؟ چه عواملی در این افزایش تلفات نیروهای مسلح نقش داشته است؟ آیا از آنجایی که این تلفات نتیجۀ درگیری نیروهای مسلح با طالبان است، می‌توان آنرا نتیجۀ قدرت‌یابی طالبان دانست؟ به بررسی این موضوع پرداخته و آورده است: مشخص است که در سال‌های حکومت رییس جمهور سابق افغانستان هیچ تصمیم قاطعی برای برخورد با طالبان گرفته نشد. نمی‌توان نادیده گرفت که کشورها و یا سازمان‌های اطلاعاتی خارجی دست اندازی‌هایی برای برهمزدن ثبات افغانستان دارند.
روزنامه جامعه باز در ادامه به اشتباهات رییس جمهور اشاره کرد و افزود: رییس جمهور افغانستان تا پایان عمر سیاسی خود طالبان را برادران ناراضی خواند. این برخورد رییس جمهور با پدیدۀ طالبان از یکطرف برای طالبان روحیه می‌داد و از سوی دیگر، توجیه جنگ برای ارتش و درمجموع، نیروهای امنیتی افغانستان را دشوارتر کرد.
به باور نویسنده ی این مطلب سربازان و نیروهای امنیتی افغانستان در دوران ریاست جمهوری حامد کرزی روزهای دشواری را پشت سر گذاشته اند و بی‌کسی را به تمام معنا تجربه کرده اند. امیدواریم با تغییراتی که شکل گرفته است، پشت سربازان و نیروهای امنیتی افغانستان به جایی محکم شود و تجربة تلخ گذشته تکرار نشود که تروریست، برادر شود و سرباز، بیگانه.
روزنامه جامعه باز در مطلب " هفت هزار شهید برای آزادی" نیز به آمار تلفات ارتش در ده سال گذشته پرداخته و نگاشته است، جنگ طاقت‌فرسا در برابر ترویستان در سیزده سال گذشته تعداد تلفات نیروهای ارتش ملی را از سال ۱۳۸۲ تا نیمه سال ۱۳۹۳، به ۶ هزار و ۸۵۳ تن افزایش داده است.
این آمار نشان می‌دهد که همزمان با آغاز پروسه انتقال مسئولیت نیروهای امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای داخلی، قربانی نیروهای ارتش ملی به گونه جدی افزایش یافته است. در صورتی که این روند به همین منوال ادامه داشته باشد، دور از انتظار نخواهد بود که آمار قربانیان ارتش ملی افزایش بیشتر پیدا کند.
روزنامه اطلاعات، معرفی پنج وزیر دولت قبل به دادگاه عالی را بولد کرده و نوشته است که دادستانی کل کشور در ارتباط به قضیه‌ی کابل بانک، پرونده‌ی پنج وزیر پیشین را به دادگاه عالی ارسال کرد.
میرمحمد صدیق ایشان، وزیر معدن و صنایع سابق، عنایت‌الله قاسمی و حمیدالله قادری، وزیران پیشین ترانسپورت، جلیل شمس، وزیر سابق اقتصاد و امین فرهنگ، وزیر پیشین تجارت، پنج وزیر متهم اند که پرونده‌های جرمی آنان دیروز به دادگاه علی کشور ارسال شدند.
بصیر عزیزی، سخنگوی دادستانی کل کشور دیروز در یک نشست خبری در کابل، وصف جرمی این وزیران سابق را اختلاس و سوء استفاده از صلاحیت‌های وظیفه‌ای خواند و گفت که این افراد نزد دادستانی کل کشور پرونده داشتند. اما عزیزی گفت، اکنون این وزیران متهم اند و جرم‌شان بعد از فیصله‌ی دادگاه عالی کشور مشخص خواهد شد.
روزنامه اطلاعات در مطلب دیگری تحت عنوان" فصل جدید مذاکرات با پاکستان، نیازمند رویکرد جدید" به سفر سرتاج عزیز، مشاور امنیت ملی پاکستان به کابل برای ملاقات و گفت‌وگو مقام‌های افغان، اشاره کرد و نوشت: در سیزده سال گذشته روابط پاکستان با افغانستان دوستانه نبوده است. پاکستان در زمینه‌ی مبارزه با تروریزم، همکاری صادقانه‌ای را با دولت افغانستان نداشته است و به رهبران طالبان اجازه داده‌ که در خاک آن کشور فعالیت کنند و نیز به مدارس آموزش افراطی‌گرایان مذهبی اجازه‌ی فعالیت داده است. هر باری که از پاکستان خواسته شده است که از طالبان و گروه‌های شورشی حمایت نکند، انکار کرده است و در مقابل بهانه آورده است که از طالبان حمایت نمی‌کند.
این روزنامه افزود: یکی از محور‌های اختلاف میان هردو کشور، موضع ناروشن پاکستان در مورد قطع حمایتش از طالبان می‌باشد
به عقیده نویسنده این مطلب، تنها رویکرد درست و معقول برای پاکستان این می‌باشد که خطر قدرت یافتن افراط‌گرایی مذهبی و تفکر طالبانی را در قلمروش و منطقه، جدی بگیرد، برای ریشه‌کن کردن و تضعیف آن اقدام کند، خواست دولت افغانستان را برای مبارزه‌ی مشترک با آن بپذیرد و تلاش‌های سیاسی را برای حل مناسبات میان هردو کشور موفقیت‌آمیز سازد.
https://avapress.com/vdcex78znjh87vi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما