تاریخ انتشار :جمعه ۲۸ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۴
کد مطلب : 151721
نماز راس همه کمالات و ارزشهای انسانی است

خداوند تاکید می کند که نماز بخوانید برای ذکر من زیرا با ذکر خداوند قلبها آرام می گیرد و نهایتاً این قلبهای آرام و نفسهای مطمئن است که بسوی خدا باز می گردد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت الاسلام و المسلمین "سید محمد موسوی" ؛ مسئول دفتر مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مزار شریف، در جمع بندی گفتمان اهمیت نماز در نهضت عاشورا، گفت: حضرت رسول گرامی اسلام(ص) می فرمایند:"جایگاه نماز در دین مانند جایگاه سر در بدن است".

به گفته موسوی معنی این تشبیه این است که همانطوری که بیشترین کمالات در سر می باشد و از حواس پنجگانه چهارتای آن تنها در سر وجود دارد در نماز نیز بیشترین کمالات معنوی مانند نشاط ، تواضع و حرف از قیامت و حساب وجود دارد.

تشبیه دوم اینکه همانگونه که سر مرکز فرماندهی بدن است نماز نیز انسان را از فحشا و منکرات باز داشته و به سوی خوبیها و رسیدن به کمالات فرماندهی می کند.

اما به گفته موسوی نکته قابل تامل این است که چرا برخی از انسان ها درحالی که نماز می خوانند گناه نیز می کنند؟ به باور موسوی جواب بسیار روشن است و آن اینکه انسان معصیت کار در حقیقت نماز نمی خواند و فقط روزانه یک سری حرکاتی را انجام می دهد به نام نماز.

این عالم دین ادامه داد: تشبیه سوم اینکه همان گونه که سر سیما و زیبایی بدن است نماز نیز زیبایی دین است، روایتی نیز در این زمینه است که فرموده اند " وجه دینکم الصلاة" از طرفی هم در قرآن کریم تاکید بر حفاظت از دو چیز شده است اول "لفروجهم حافظون" دوم " علی صلاتهم یحافظون" مراقب نماز باشید، یعنی وقتی که نماز خواندی غیبت نکن، دروغ نگو و تهمت نزن.

مورد دیگر یا تشبیه دیگر نماز به سر این است که به طور مثال وقتی انسان جرمی را مرتکب می شود در قدم اول سر پاسخگو است و زبان باید یا اقرار به گناه کند و یا دفاع کند، در قیامت نیز به عنوان راس اعمال اولین سوال از نماز است.

تشبیه هفتم اینکه وقتی انسان از یک بلندی به زمین می افتد ممکن است از ناحیه دست و پا آسیب ببیند ولی از بین نمی رود، اما اگر سر آسیب شدید ببیند مرگش قطعی است، همچنین است کسی که نمازش قبول نشود سقوطش در جهنم قطعی است.

موسوی همچنان اظهار داشت: نماز را می توان از یک نگاه به طیاره نیز تشبیه کرد یعنی همانگونه که طیاره بدون تیل مخصوص پرواز نمی کند نماز نیز بدون لقمه حلال بالا نمی رود. دوم اینکه طیاره پیش از پرواز باید گرم شود، دور بزند و حرکت کند، پیش از نماز نیز باید اذان و اقامه گفته شود تا نماز آماده پرواز و بالا رفتن شود.

سوم اینکه پرواز طیاره از مکان خاصی صورت می گیرد همانگونه بهترین جای نماز نیز مسجد است به همین ترتیب پیش از پرواز طیاره مسافرین از مقصد باید اطلاع داشته باشند که به کجا می روند قبل از نماز نیز باید نماز گذار احکام و آداب نماز را بداند.

موسوی افزود: در طیاره هرچه بالاتر بروی زمین کوچکتر می شود، در نماز نیز هرچه انسان اوج بگیرد به خدا نزدیکتر می شود و دنیا در نزدش کوچک جلوه می کند.

به عقیده آقای موسوی این اوج گرفتن نیز زمانی میسر است که همراه با مقدماتی چون دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا و ایستادگی در برابر طاغوت باشد.

وی افزود: بعد از تکبیر نباید بلا فاصله سجاده جمع شود بلکه باید تعقیبات خوانده شود به خصوص تسبیحات حضرت فاطمه زهرا(س) که به اندازه هزار رکعت نماز مستحبی ثواب دارد.

همچنین به گفته موسوی نماز وقتی مثمر ثمر می باشد که در اول وقت ادا شود و حق الله و حق الناس در نظر گرفته شود یعنی نمی شود که نماز بخوانی و با خدا سخن بگویی اما با ظلم و ستم در حق مردم روا بداری.

موسوی به آیه ای از قرآن کریم نیز در اهمیت نماز اشاره کرد و گفت: در قرآن کریم به چهار نوع نماز اشاره شده است: یک عده نماز می خوانند به هدف ازدیاد روزی و گشایش در کارها، روا شدن حاجتها و همچنین افزایش نعمت که نامش نماز شکر است، نماز دیگر به نام رشد است، یعنی انسان را از فحشا و منکرات باز میدارد، نماز سوم نماز انس است یعنی ذکر خدا و انس گرفتن با او، و اما نوع چهارم نماز قرب است که بالاترین نماز به شمار می رود.

خداوند در مورد نماز قرب، به رسولش می گوید سجده کن تا به قرب من برسی و این دستور قرآن برای همه مسلمانان است که سعی کنند تا نماز شان نماز قرب و نجات دهنده انسان از مشکلات در دنیا و آخرت باشد.

عمده ترین پیامدهای سبک شمردن نماز

حضرت امام علی(ع) و امام صادق(ع) و سایر ائمه به مضمونی شبیه هم گفته اند که شفاعت ما اهلبیت به کسانیکه نماز را سبک می شمارند، هرگز نمی رسد.

اما به گفته موسوی جایگاه نماز در نهضت امام حسین(ع)، اقامه این واجب الهی است نه فقط قرائت حمد و سوره.

نماز روز عاشورا اوج عبودیت و بندگی را به نمایش گذاشت در حالی که تا ختم ۳۵ کلمه نماز ۳۰ تیر به سوی امام حسین(ع) رها شد، اما این نماز با خضوع و خشوع تمام انجام شد. این همان نماز قرب است.

خداوند تاکید می کند که نماز بخوانید برای ذکر من زیرا با ذکر خداوند قلبها آرام می گیرد و نهایتاً این قلبهای آرام و نفسهای مطمئن است که بسوی خدا باز می گردد.

https://avapress.com/vdcewz8zzjh8nfi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما