تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ عقرب ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۰
کد مطلب : 152324
سیاست منطقه ای افغانستان از موقعیت ممتازی برخوردار است/ افغانستان به کانون مهم اتصال آسیای جنوبی به آسیای میانه و چین تبدیل خواهد شد

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری که برای شرکت در کنفرانس سالانه سران کشورهای عضو سازمان بین المللی یونسکو به پاریس رفته، می گوید که سیاست خارجی افغانستان امروز در بخش همگرایی منطقه ای، از موقعیت ممتازی برخوردار است و به یک کانون مهم اتصال آسیای جنوبی به آسیای میانه و چین تبدیل خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، سرور دانش که شب گذشته که در ضیافتی از جانب سفارت افغانستان در پاریس سخن می گفت، با اشاره به این که حکومت وحدت ملی کارش را در شرایط دشواری آغاز کرد، گفت که به اثر سعی و تلاش هیأت رهبری حکومت، بازنگری پالیسی ها و استراتژی ها در زمینه سیاست خارجی، افغانستان هم اکنون در بخش همگرایی منطقه ای از موقعیت ممتازی برخوردار است.

بر اساس یک بیانیه دفتر مطبوعاتی معاون دوم ریاست جمهوری، وی گفت که همکاری های تجارتی و اقتصادی بین افغانستان و هندوستان توسعه یافته و با جمهوری اسلامی ایران نیز همکاری مؤثری در بندر چابهار آغاز شده و افغانستان برای دست یافتن به سیاست تعامل با کشورهای منطقه، پیشگام بوده است.

به گفته معاون دوم ریاست جمهوری، اکنون در رابطه با آسیای میانه پروژه انتقال انرژی گاز و برق آسیای میانه به آسیای جنوبی، مخصوصا به پاکستان و هندوستان از طریق پروژه های تاپی و کاسا یک هزار، از رؤیا به حقیقت تبدیل می شود و امکان سنجی احداث خط آهن بین افغانستان و آسیای میانه و چین در حال انجام است که بدین ترتیب، افغانستان به یک کانون مهم اتصال آسیای جنوبی به آسیای میانه و چین تبدیل خواهد شد.

وی در مورد پروژه های انکشافی و زیربنایی نیز گفت که روند تطبیق این پروژه ها با تحرک لازم همراه است. آقای دانش به عنوان نمونه از تهیه ماستر پلان جامع انرژی برق با تکیه بر تولیدات داخلی، اعمار، بررسی و امکان سنجی بندهای آب، پروژه های سرک سازی در اکثر ولایات مخصوصا مناطق محروم و کمتر انکشاف یافته، قرارداد ده ها پروژه مهم انکشافی نام برد و گفت که به این ترتیب افغانستان در سال های پیش رو شاهد رونق قابل توجه اقتصادی خواهد بود.

این مقام ارشد حکومت وحدت ملی در بخشی از سخنانش به همدلی و هماهنگی هیأت رهبری حکومت اشاره کرد و گفت، با توجه به مشکلاتی که در آغاز کار حکومت وحدت ملی وجود داشت، اکنون وحدت نظر، همدلی و هم‌فکری در سیاست های ملی در سطح رهبری حکومت کاملا تأمین شده و در همه موارد مصالح و منافع کشور مد نظر قرار دارد.

وی در خصوص برنامه های اجرایی حکومت نیز گفت که برنامه ها و پالیسی های ملی با دقت تمام بازنگری و یا از نو تدوین و تصویب شده که هر یک عرصه هایی چون اصلاحات اداری و خدمات ملکی، عدلی و قضایی و مبارزه با فساد اداری را احتوا می کند و علاوه بر آن، در سطح رهبری در بخش های مختلف امنیت، حکومتداری و مسایل اقتصادی، شوراهایی ایجاد شده که توسط آن برنامه های مربوط مدیریت می گردد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد، در کنار شوراهایی که در سطح رهبری حکومت بخش های خاص را مدیریت و نظارت می کند، بیش از ده کمیته فرعی کابینه توسط او رهبری می گردد که امور عدلی و قضایی، قوانین، جوانان، جندر و امور زنان، استندردسازی، احصائیه، حج، مصؤنیت خبرنگاران، سواد آموزی و تذکره الکترونیکی را تحت پوشش قرار می دهد.

وی همچنین گفت که اصلاحات انتخاباتی در یک حدی انجام شده و برای برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی ها در سال ۱۳۹۷ و انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی در سال ۱۳۹۸ تدبیر سنجیده شده است.

معاون رئیس جهور پیرامون تأمین صلح و امنیت نیز گفت که حکومت در صلح طلبی صادق و جدی است و به همین منظور هرچه لازم بود در راه صلح انجام داده است؛ ولی سایر جوانب هنوز هیچ گام عملی در این رابطه برنداشته اند.

به گفته وی، جنگ و ناامنی در افغانستان آتشی است که دود آن به چشم همه خواهد رفت و از این رو بهتر است که کشورهای منطقه به خصوص همسایگان افغانستان بدانند که امنیت، ثبات و رفاه همه منطقه، به امنیت، ثبات و رفاه افغانستان گره خورده است؛ اگر افغانستان ثبات و امنیت نداشته باشد، نتیجه آن فقر، بی کاری، سیل مهاجرت، قاچاق مواد مخدر، انسداد راه های مواصلاتی و ترانزیتی و گسترش ناآرامی و ناپایداری اوضاع سیاسی و اقتصادی در همه منطقه و بلکه در جهان خواهد بود.

معاون رئیس جمهور در بخشی از سخنانش راجع به وظایف و مکلفیت نمایندگی های سیاسی کشور، بر توسعه روابط دوستانه میان افغانستان و فرانسه تأکید کرد و گفت که فرانسه یکی از کشورهای دوست دولت و مردم افغانستان است که سابقه روابط متقابل میان دو کشور نزدیک به یک قرن قدامت داشته و دولت فرانسه در عرصه های مخلتف به خصوص در زمینه فرهنگ و تاریخ باستان شناسی، دولت افغانستان را همواره یاری رسانده است.

قابل یادآوری است که در این برنامه اسدالله حنیف بلخی، وزیر معارف، دیپلومات ها و کارمندان سفارت افغانستان در پاریس، جعی از افغان های مقیم پاریس، فرهنگیان، فعالان سیاسی و اجتماعی شرکت داشتند.

https://avapress.com/vdceww8zejh8nxi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما