تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۱۹
کد مطلب : 151785
جهالتی که در زمان واقعه عاشورا وجود داشت، در عصر حاضر نیز وجود دارد

سید ابراهیم مرتضوی؛ موسس مکتب خصوصی رضوان در گفتمان“محرم و بازگشت جاهلیت" با بیان اینکه جهالتی که در زمان واقعه عاشورا وجود داشت، در عصر حاضر نیز وجود دارد، گفت: اگر جهالت در عصر حاضر نمی بود؛ این قدر ظلم و فساد در جامعه وجود نمی داشت.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) گفتمان آزاد دانشجویی تحت عنوان “محرم و بازگشت جاهلیت" از طرف مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در شهر مزار شریف بر گزار شد.

کارشناس این گفتمان، سید ابراهیم مرتضوی؛ موسس مکتب خصوصی رضوان بود که پیرامون موضوع برنامه در باره مفهوم و عقاید جامعه جاهلی و زمینه های بازگشت جاهلیت در عصر عاشورا صحبت کرد.

مرتضوی موسس مکتب خصوصی رضوان در ابتدا به سرفصل مفهوم و عقاید جامعه جاهلی پرداخته در مورد معنای کلمه جاهل گفت: این کلمه می تواند معنا های ذیل را بدهد: عدم مطلق علم (کسیکه هیچ تحصیل نکرده باشد) و نیز به معنای احمق و نادان و ضد تحمل معنا می دهد.

وی افزود: در فرهنگ قرآن، جاهل به کسی می گوید که دچار انحراف فکری و فساد اخلاقی شده و نیز از مسیر اصلی یعنی یکتاپرستی دور و به شرک و بت پرستی قدم گذاشته باشد.

مرتضوی در ادامه با بیان اینکه عقاید جامعه جاهلی عبارت از باور و رویکرد انسان هایی است که از مسیر یکتاپرستی منحرف و به سوی خرافات و بت پرستی قدم گذاشته باشد در ادامه به خصوصیات انسان های جاهل پرداخت.

نامبرده یکی از خصوصیات انسان های جاهل را بی نیاز دانستن خودش از خداوند متعال عنوان نموده گفت: یکی از خصوصیات انسان جاهل این است که خودش را مستقل بداند و تمام کارها را به خودش نسبت می دهد و خداوند متعال را به امورات دخیل نداند در صورتیکه خداوند متعال در قرآن کریم می گوید: وَمَا تَشَاءُونَ إِلَّا أَن يَشَاءَ اللَّهُ (هیچ چیزی در عالم تحقق پیدا نمی کند مگر اینکه خدا بخواهد).

رئیس اتحادیه مکاتب خصوصی ولایت بلخ، استقلال در قدرت را یکی دیگر از ویژگی های انسانهای جاهل عنوان نموده و تصریح کرد: انسان های جاهل به این باور هستند که هرچه قدرت دارند فقط به تلاش و کوشش خودشان به دست آورده اند در صورتی که خداوند متعال می فرماید: أَنَّ الْقُوَّةَ لِلَّهِ جَمِيعاً.

مرتضوی هم چنان تصریح کرد: آنچه که انسان را به لب پرتگاه میبرد همین منحرف بودن ذهن و تفکر وی است که بر اثر منحرف شدن آن، می تواند صحنه هایی مانند کربلا را به وجود بیاورد.

وی استقلال در عزت را یکی دیگر از ویژگی های انسان جاهل عنوان کرده گفت: انسان جاهل به این باور هست که عزت و ذلت دست خودش است در صورتی که خداوند متعال در قرآن کریم چنین می فرماید: وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ.

وی در ادامه بیان کرد: یکی دیگر از ویژگی ها انسان های جاهل، دنیا مداری است که تمام سعادت و خوشبختی را در تجملات دنیا می دانند در حالیکه دنیا وسیله ای است برای رسیدن به هدف اصلی انسان ها.

مرتضوی تصریح نمود: انسانها زمانیکه فکر و عقیده شان منحرف باشد، به سوی دنیا پرستی حرکت می کنند اینجا است که زمینه اجرایی بسیاری از گناهان فراهم می شود و جامعه به سوی جهالت می رود.

وی با بیان اینکه پیامبر خدا ۲۳ سال با جهالت جامعه آن زمان مبارزه کرد در ادامه گفت: در زمان پیامبر نیز کسانی بودند به فکر و عقیده جاهلی خود باقی ماندند و به گفته های پیامبر مخالفت می کردند در صورتی که تمام حرف های پیامبر خدا طبق آیه قرآن وحی است.( وَمَا يَنطِقُ عَنِ الْهَوَى} (۳) {إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى)نجم.

موسس مکتب خصوصی رضوان با بیان اینکه یکی از علت های بازگشت جامعه جاهلی بعد از پیامبر خدا بحث منصب الهی بود در ادامه بیان کرد: خداوند متعال به پیامبر خدا دستور داد تا جانشین بعد از خودش را اعلام نماید که این انتخاب جانشین پیامبر یک بحث الهی و آسمانی است اما جامعه جاهلی این بحث را زمینی ساختند و بعد از پیامبر خودشان، خلیفه انتخاب کردند.

نامبرده دنیا گرایی را یکی دیگر از علت های بازگشت جامعه جاهلی بعد از پیامبر خدا، عنوان نموده تصریح کرد: یک تعداد از خواص (اصحاب پیامبر) که دارای نام و نشان و موفقیت بودند، بعد از رحلت پیامبر به سمت دنیا مداری روی آوردند و دیگران نیز از آنها تبعیت کردند.

مرتضوی با بیان عدم اجرایی حکم الهی یکی دیگر از علت بازگشت جامعه جاهلی در عصر عاشورا بود در ادامه گفت: وقتی حاکم مملکت منحرف باشد و احکام الهی را اجرا نکند و نیز منکرات به صورت علنی انجام گردد این جا است که جامعه به سوی جهالت کشانده می شود.

وی در ادامه گفت: بعد از پیامبر، فساد اخلاقی بنی امیه بود که خلاف و دستورات خداوند و نیز سنت پیامبر عمل کردند و این بود که حادثه عاشورا را به وجود آوردند.

مرتضوی با بیان اینکه جهالت که در زمان واقعه عاشورا بود، در عصر حاضر نیز وجود دارد افزود: اگر جهالت در این زمان نمی بود این قدر ظلم و فساد در جامعه وجود نمی داشت.

نامبرده در مورد از بین بردن جهالت اشاره کرد و گفت: ما می توانیم زمانی جهالت را از میان ببریم که مطالعه دقیق از آموزه های دینی داشته باشیم و اینگونه با انجام دستورات الهی، یار امام زمان عصر خود باشیم.

قابل ذکر است که گفتمان آزاد دانشجویی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان هر جمعه ساعت ۹:۳۰ دقیقه صبح و پیرامون موضوعات مختلف، در دفتر این مرکز در شهر مزارشریف و با حضور کارشناسان برگزار می گردد.

https://avapress.com/vdcevz8znjh8nfi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما