تاریخ انتشار :جمعه ۲۶ عقرب ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۲۴
کد مطلب : 153189
در گفتمان تحلیلی در هرات مطرح شد:

نبود ملی‌گرایی قوی باعث فروپاشی جوامع می‌شود

نبود ملی‌گرایی قوی باعث فروپاشی جوامع می‌شود

جامعه‌شناسان و آگاهان امور بین‌الملل بر این عقیده‌اند که ساکنان یک کشور باید همدیگر را پذیرفته و ملی‌گرایی را در خود تقویت کنند چون نبود این مهم باعث می‌شود تا یک جامعه به سمت فروپاشی برود.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، در مراسمی که به مناسبت رحلت پیامبر اعظم(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع) از سوی دفتر نمایندگی مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان در هرات برگزار شده بود، کارشناسان به اهمیت به‌کار گیری نسل جوان در عرصه‌های مختلف پرداخته و یادآور شدند که اسلام به جوانان اهمیت زیادی داده است.

"عمر روشان"، ماستر مطالعات استراتژیک و جامعه شناس می‌گوید که جوانان در کنار توانایی جسمی خوبی که دارند، دارای شور و شعف متفاوتی هستند و این امر سبب شده تا آغاز هر انقلابی، توسط آنان باشد.

او در ادامه گفت که اگر در کشور ما از نیروی جوانان استفاده نشود، در همین مشکلاتی که اکنون با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، باقی خواهیم ماند.

روشان در ادامه به قیام امام حسین(ع)، تاثیر و حضور جوانان در آن اشاره کرد و گفت که در تمام قیام‌ها، جوانان حضور فعال داشتند.

وی همچنین به کلام خداوند مبنی بر تمسک به ریسمان الهی نیز اشاره کرد و گفت که تمسک به ریسمان الهی، راه رسیدن به خواسته‌های‌مان است.

این کارشناس امور استراتژیک در گفته‌هایش به اهداف گروه‌هایی چون داعش و برنامه‌های آنان برای جدایی مسلمانان اشاره کرد و گفت که داعش به دنبال ایجاد خراسان است و افغانستان نیز باید یکی از ولایت‌های این خاستگاه باشد.

او در تکمیل سخنش گفت که دنیای امروز دنیایی است که نمی‌توانیم به سلف برگردیم. سلفی، داعش و طالب، این‌ها را همه مردود می‌دانند.

روشان افزود که من و شما را به نام‌های مختلف با یکدیگر در جنگ انداخته‌اند. اگر ایده‌ی افغانستانی بودن ما و شما رشد پیدا می‌کرد، امروز به نام برادر بودن، به هیچ عنوان بر یکدیگر تفنگ بالا نمی‌کردیم.

وی نبود ملی‌گرایی قوی را یکی از علل فروپاشی جوامع مختلف عنوان کرد و گفت که برای بقاء ما، این مساله مهم است باید روی آن کار شود.

این جامعه شناس و کارشناس مسائل استراتژیک در ادامه گفت که در دنیای معاصر و در کنار تمسک جستن به ریسمان الهی، باید به فکر محدود‌ه‌ی جغرافیایی خود و حفظ آن باشیم.

او تاکید کرد که به هیچ عنوان موافق حضور امریکایی‌ها در کشور نیست اما باید مردم به آن خرد سیاسی برسند تا بتوانند از طرف مقابل‌شان استفاده کنند. در شرایط فعلی باید با تمام کشورهای روابط حسنه داشت تا بتوانیم کشور خودمان را بسازیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین "سید اسدالله بهشتی"، مسوول بخش متعلمین و محصلین دفتر نمایندگی مرکز تبیان در هرات نیز به بی‌توجهی دولت‌مردان به جوانان پرداخت و گفت: کشوری که اکثریت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند، باید با دید اسلامی و پیروی از آن کار کنند.

وی گفت که اگر به حکومت پیامبر(ص) بنگریم، متوجه می‌شویم که در حکومت ما، جوانان آن جایگاهی را که در دستگاه پیامبر(ص) داشتند، ندارند.

او افزود که ممکن است جوانی در یک اداره تمام زحمات را متحمل شود اما وقتی که پای مشورت به میان می‌آید، از چوکات اداره خارج و با یک بزرگ قومی مشورت می‌کنند. این عمل ظلم به جوانان کشور است.

به گفته‌ی بهشتی، انقلاب امام حسین(ع) یک انقلاب پویا و ظلم‌ستیز است. آن‌حضرت در عصر خودش در مقابل ظلم ایستادگی کرد و ما نیز باید از ایشان الگو گرفته تا بتوانیم در عصر خودمان در مقابل ظلم مبارزه کنیم.

او همچنین گفت که اگر همبستگی دینی نداشتیم، امروز در قدمگاه و جولان‌گاه داعش قرار داشتیم.

https://avapress.com/vdcevx8zojh8nzi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما