تاریخ انتشار :جمعه ۸ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۷
کد مطلب : 137286
اولین جشنواره بین المللی پیشگام، در دانشگاه کابل برگزار شد

اولین جشنواره علمی بین المللی پیشگام با حضور مقامهای بلند پایه دولتی، چهره های علمی، اساتید دانشگاه ها، محققین و پژوهشگران در دانشگاه کابل برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آوا، هدف از این جشنواره معرفی شخصیتهای بزرگ علمی به منظور نهادینه ساختن فرهنگ پژوهش و تحقیق در افغانستان عنوان شد.

احمد ضیا مسعود نماینده فوق العاده رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومتداری خوب در این جشنواره گفت: ما درشرایطی زندگی میکنیم که نیاز است چطور فرهنگ را مردمی بسازیم.

به گفته او در گام نخست لازم است که ساحه فرهنگی و علمی مشخص گردد و بعد باید به طرف پیشرفت و انکشاف برویم .

آقای مسعود افزود که هر پیشرفت و ترقی که فاقد فرهنگ باشد به جایی نخواهد رسید بنا براین باید شرایط را به گونه ای مساعد سازیم که مردم بتوانند مشارکت وسیع در عرصه فرهنگی و علمی داشته باشند تا از طریق فرهنگ موقعیت خود را تثبیت سازیم.

نماینده فوق العاده رییس جمهور همچنان گفت که هر تغییر و تحول سیاست فرهنگی که ریشه در یک جامعه نداشته باشد، آن بیگانه است.

عبد القدیر میرزایی؛ رییس تلویزیون پیشگام در این جشنواره گفت: به دلیل جنگهای طولانی و ناامنیهای فراگیر، افغانستان در عرصه های مختلف فرهنگی و علمی وضعیت مطلوبی ندارد.

به گفته او، در این جشنواره از نویسندگان و پژوهشگران که در هر شرایطی دست از نوشتن بر نداشته اند و آثار ارزشمندی را نیز برون داده اند تقدیر می شود تا راهی باشد برای رونق پیدا کردن فعالیت های علمی و فرهنگی در کشور.

او تاکید کرد: تقدیر و تشویق افراد نخبه و خدمت گزار در کشور باید به یک فرهنگ تبدیل شود.

او همچنان از حکومت خواست تا تلویزیون هایی که برنامه های علمی دارد و همچنین سایر کانونهای علمی و اکادمیک را تقویت کند تا سلسله علم و دانش در کشور دوباره زنده شود.

به گفته او، افغانستان در گذشته های نه چندان دور مهد علم و تمدن و فرهنگ بود و افرادی مانند بوعلی سینا بلخی، ابو ریحان بیرونی، علامه جلال الدین محمد بلخی و سید جمال الدین را در دامن خود پرورش داده است اما امروز متاسفانه به مرکز دهشت و ترور تبدیل شده است.

او، با اظهار اینکه کشورهای منطقه و جهان در همکاری با دولت افغانستان زمینه تولید علم و دانش را باید فراهم کند افزود: هرچند جنگهای طولانی از رونق و توسعه علم و دانش در این کشور کاسته است، اما مردم هنوز هم دامن علم را رها نکرده و سعادت خود را در آموختن و گسترش علم و دانش میدانند.

در همین حال آقای سادات سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز پشتیبانی خود را از جامعه علمی افغانستان اعلام کرده گفت: هر کسی کتابی آماده برای نشر دارد و هزینه چاپ آنرا ندارد این وزارت با او همکاری خواهد کرد.

https://avapress.com/vdcevf8zpjh8xwi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما