تاریخ انتشار :جمعه ۱۹ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۱۵
کد مطلب : 144387
پایین بودن سطح فرهنگ عمومی؛ از عوامل عمده نا امنی ها در افغانستان است
علل داخلی نا امنی در افغانستان، پایین بودن سطح فرهنگ عمومی، نبود عناصر متخصص متعهد در راس حکومت، عمل نکردن به قانون اساسی، اختلافات حکومتی، فساد اداری، وجود عوامل نفوذی دشمن در دولت و کشور و عدم قاطعیت سران حکومت در مبارزه جدی با عوامل نا امنی می باشد.

علل داخلی نا امنی در افغانستان، پایین بودن سطح فرهنگ عمومی، نبود عناصر متخصص متعهد در راس حکومت، عمل نکردن به قانون اساسی، اختلافات حکومتی، فساد اداری، وجود عوامل نفوذی دشمن در دولت و کشور و عدم قاطعیت سران حکومت در مبارزه جدی با عوامل نا امنی می باشد.

به گزارش خبر گزاری آوا، حجت الاسلام و المسلمین سید عیسی حسنی مزاری؛ که در گفتمان (امام حسن مجتبی"ع" و صلح بی مصفا؛ عوامل شکست مقابله وعلل تحمیل مصالحه) به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت امام حسن(ع) صحبت می کرد، به برخی از عوامل صلح آن حضرت با معاویه اشاره کرد و گفت: یک دسته ازعوامل مربوط به شخص حضرت امام حسن(ع) بود و دسته دگیر نیز مربوط به جامعه بود که هردو دسته در تشکیل این قراداد نقش دارد.

به گفته این عالم دینی، آنچه مربوط به شخص امام حسن(ع) است این است که وی به عنوان رهبر امت اسلامی به وظیفه ی خود عمل کرد و در آن شرایط صلح را برجنگ ترجیح داد. اما به گفته مدیر مسوول روز نامه انصاف، عوامل مربوط به جامعه که منجر به صلح امام حسن(ع) با معاویه گردید به دو دسته ظاهری و باطنی یا مادی و معنوی تقسیم می شود.

به گفته او، عوامل ظاهری صلح امام حسن(ع) عبارت است از عدم همکاری جدی فرماندهان لشکر آن حضرت، عدمرغبت همکاری مردم با امام حسن(ع) به دلیل وقوع جنگهای مکرر در جامعه اسلامی، ترس از فروپاشی کشورعظیم اسلامی، در نظر گرفتن مصالح عمومی، و همچنین حفظ شیعه بود. اما به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی، آنچه از نگاه معنوی در صلح امام حسن(ع) مهم و حائز اهمیت است، نبود شعور سیاسی وعدم تحلیل درست و درک عموم مردم از وضعیت موجود و همچنین نبود بصیرت برای خواص مسلمانان بود که امام(ع) را مجبور به صلح کرد.

وی با اشاره به وضعیت موجود در جهان اسلام به خصوص افغانستان گفت: امام معصوم با درک شرایط متوسل به صلح و جنگ می شدند.

به گفته او، تفکر اهلبیت برای ما نیز زمانی می تواند موثر و منتج به تامین امنیت و صلح شود که دستورات اهلبیت(ع) به خوبی و به صورت ناب و اصیل مورد عمل قرار بگیرد.

او با تاکید براینکه مشکلات اساسی جوامع اسلامی امروز، عدم پیروی از اهلبیت(ع) و پشت پا زدن به اسلام ناب است افزود: علاوه بر فاصله گرفتن مسلمانان از فرهنگ اهلبیت(ع) مداخله دشمن نیز سبب شده است که این فرهنگ به انحراف کشانده شود. اندیشه انحرافی اهل بیت(ع) او همچنان ابراز داشت: با تلاش و سرمایه گذاری دشمن، اندیشه انحرافی ی منتسب به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به وجود آمده که قطعا پیروی ازین اندیشه نه تنها جامعه را به سوی فلاح و پیروزی سوق نمی دهد که با مشکلات گوناگونی مواجه می گرداند. مثلا افراد و جریاناتی از به ظاهر شیعیان اعتقاد به سب خلفا داشته باشند شیعه اصیل نیستند بلکه پیرو اندیشه انحرافی اهل بیت(ع) است. یا شیعه ای که درزمان غیبت به جای پرداختن به فراهم سازی زمینه ظهور(ع) و مبارزه برای برقراری حکومت عدل مهدوی(عج) دست روی دست بگذارد تا دنیا پر از ظلم و جور شود تا امام زمان ظهور کند و یا چه بسا خود همکار گسترش ظلم و جور باشد، این شیعه انحرافی است که در مسیر خواست دشمن عمل می کند. یا شیعه ای که به جای مبارزه با ظلم و استبداد، مشغول ابتذالات مذهبی شده، خود وجامعه را به یکسری موهومات سرگرم کند، شیعه ناب علوی نیست بلکه مطابق فرمایش حضرت امام خامنه ای(حفظه الله تعالی) شیعه انگلیسی است و همانگونه که امروز دشمنان برای دنیای اسلام سنی امریکایی با محوریت وهابیت درست کرده، شیعه انگلیسی با افکار منحط انحرافی نیز سازماندهی نموده که متاسفانه شیعه انگلیسی و سنی امریکایی به عنوان دو تیغه قیچی که دسته آن به دست استکبار است، مشغول قلع و قمع کردن جریان های ناب اسلامی است و یا در مسیر به انحراف کشانیدن جامعه اسلامی از رسیدن به هدف والای دینی، عمل می کند.

این درحالی است که به گفته او، هدف فرهنگ اصیل اهلبیت(ع) آوردن اصلاحات و تامین امنیت و صلح در جامعه و آماده کردن زمینه ظهور حضرت مهدی(عج) می باشد. علل داخلی و خارجی نا امنی ها در افغانستان آقای حسینی مزاری علل داخلی نا امنی در افغانستان را، پایین بودن سطح فرهنگ عمومی، نبود عناصر متخصص متعهد در راس حکومت، عمل نکردن به قانون اساسی، اختلافات حکومتی، فساد اداری، وجود عوامل نفوذی دشمن در دولت و کشور و عدم قاطعیت سران حکومت در مبارزه جدی با عوامل نا امنی عنوان کرد.

او همچنان گفت: مداخله برخی از کشورها در امور داخلی، تحریک و تجهیز گروه های هراس افگن از سوی برخی کشورها از عوامل خارجی نا امنی ها در افغانستان به شمار می رود. مولفه های موثر برای تامین صلح در افغانستان آقای حسینی مزاری صلح در افغانستان را آرزوی مردم این کشور و یک ضرورت اجتناب نا پذیر عنوان کرد و گفت: صلح دائمی و پایدار تامین نخواهد شد مگر اینکه به برخی از مولفه های آن توجه جدی صورت بگیرد. به گفته این عالم دینی، ارتقای فرهنگ عمومی، آدرس مشخص برای مخالفین دولت، استقلال مخالفین و بیرون بودن از تحت قیمومیت کشورهای خارجی، انگیزه و اراده مخالفین و همچنین دولت برای آوردن صلح، برقراری آتش بس در وقت مذاکره صلح وهمچنین وارد شدن دولت از موقف قدرت، از مولفه های مهم تامین صلح در افغانستان به شمار می رود.

به گفته آقای مزاری اما ما درحالی از صلح و ثبات در کشور صحبت می کنیم که اکثر زمینه ها و مولفه های آن در افغانستان وجود ندارد وظیفه دولت در ایجاد زمینه صلح در کشور آقای حسینی مزاری به وظیفه دولت در شرایط کنونی افغانستان نیز اشاره کرد و گفت: رفع مشکلات داخلی، ایجاد یک سیاست کارا در حکومت داری خوب، اتخاذ سیاست شفاف و قاطع در برابر گروه های هراس افگن، پویاکردن سیاست داخلی و فراهم کردن زمینه مشارکت گسترده جریان های سیاسی با گرایشات مختلف و شنیدن صدای ملت و پاسخ به خواسته های مردم و بر آورده کردن مطالبات آنان و تامین امنیت برای مردم به خصوص حرکت های مدنی و تظاهرات مردمی از وظایف عمده دولت است. وظیفه ملت جهت کمک به تامین امنیت و صلح اما به گفته این عالم دینی، وظیفه ملت حضور در صحنه و حمایت قاطع و همه جانبه از حکومت، طرح مطالبات معقول و در صورت راه اندازی تظاهرات پرهیز جدی از خشونت و مقابله با عوامل ناامنی و شناسایی افراد و جریانهای مشکوک و اطلاع رسانی آن به نهادهای ذیصلاح امنیتی به شمار می رود.

https://avapress.com/vdceve8zfjh8exi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما