تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ عقرب ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۳۹
کد مطلب : 152469
امرالله صالح: استعمار کهن نمی‌تواند به من مرز فرهنگی و زبانی ایجاد کند/ بی‌بی‌سی را تحریم کنید

امرالله صالح، رئیس پیشین امنیت ملی کشور در واکنش به تغییر نام بی‌بی‌سی افغانستان به بی‌بی‌سی دری از مردم خواسته تا این رسانه را تحریم کنند.
به‌گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، بخش افغانستان "بی‌بی‌سی" اقدام به تغییر نام صفحه فیس‌بوک این‌رسانه از بی.بی.سی افغانستان(BBC Afghanistan) به بی.بی.سی دری (BBC Dari) کرده است، اما این اقدام با واکنش تُند شماری از مقام‌های فعلی و پیشین فعالان فرهنگی و کاربران فارسی زبان رسانه‌های اجتماعی مواجه شده است.
بااین حال آقای صالح در صفحه فیسبوکش نوشت:" روایت های استوار و محکم تاریخ گواه آنست که حنظله بادغیسی از اولین شاعران پارسی زبان است." مهتری گر به کام شیردر است. شو خطر کن زکام شیر بجوی". بادغیس اکنون نیز ولایت پر افتخار افغانستان است. شاهنامه در کشور من یعنی در غزنه نوشته شده است و به فرمایش شاهان سرزمین من نوشته شده است. یعنی بنام خداوند جان و خرد کزین برتر اندیشه برنگذرد. رودکی شعر معروف اش " بوی جوی مولیان آید همی" را در سرزمین من سروده است."
او در دامه نگاشت: قرن‌هاست که به من "فارسی وان" می گویند و من بخاطر حرف زدن با یک ایرانی، تاجیکی ، فارسی زبان کاشغری، با یک بخارایی و سمرقندی به ترجمان نیاز ندارم. احمدشاه بابا امپراطورپشتون تبار، ولی فارسی زبان افغانستان بود که دیوان اش به فارسی نوشته شده و مقبره اش با فارسی مزین است. زبان دربار شاهان سوات تا بیست سال قبل نیز فارسی بود. مالکیت معنوی پشتون تبار های افغانستان بر فارسی گاهی بیشتر از دیگران است حتی ایرانیان.
به گفته او، پس با این بنیاد محکم و استوار که هیچ باد و باران در طول قرنها آنرا صدمه نزده است، چند تا آدم معاش بگیر و آله دست به دستور استعمارکهن که همه نیرنگ هایش افشاست نمی‌تواند به من مرز فرهنگی و زبانی ایجاد کند. چون جغرافیای معنوی ماست فارسی.
رئیس پیشین امنیت ملی کشور خطاب به معترضان گفت: نگران نباشید. بی بی سی را تحریم کنید. مصاحبه ندهید، برایش مقاله ننویسید و هرجا نمادی از بی بی سی را دیدید لعنت بفرستید تا بدانند فقر مادی ما معنای فقر فرهنگی و معنوی را نمی‌دهد و "ملت با شرفی در دل کهساری هست".
این در حالیست که فعالان فرهنگی و رسانه‌ای کشور "بی‌.بی.سی" را به تفرقه‌افگنی میان فارسی‌زبانان و تعقیب سیاست‌های شوم انگلیس‌ها متهم می کنند. همزمان با این اعتراض‌ها صفحه فیس‌بوک "بی.‌بی.‌سی" طی کمپاینی از سوی موج عظیمی از کاربران افغانستانی، "اَن لایک" شد.
گفتنی که چند هزار کاربر فیسبوک در افغانستان صفحه فیسبوک بی.‌بی.‌سی افغانستان را «ان لایک» یا «پسند» شان را پس گرفته اند.

https://avapress.com/vdcepw8zojh8nei.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما