تاریخ انتشار :سه شنبه ۴ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۷
کد مطلب : 150461
گزارش جدید نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان به شورای امنیت/ نگرانی جدی از افزایش اختلاف میان حکومت و رهبران سیاسی

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان تازه ترین گزارش فصل‌وار خود را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است. تادامیچی یاماموتو در این گزارش گفته است که حکومت وحدت ملی با مخالفت‌های روزافزون شخصیت‌های سیاسی مواجه شده و شکل‌گیری ایتلاف نجات برای افغانستان که متشکل از سران سه حزب است و به‌صورت کلی در شمال و به صورت نسبی در سایر نقاط نفوذ دارد، یک بلوک مخالف حکومت را ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، یاماموتو در این گزارش که روزنامه ۸ صبح فشرده آن را منتشر کرده، آورده که حمله‌ انتحاری ۳۱ ماه می سال جاری بر منطقه‌ دیپلومات‌نشین شهر کابل باعث اعتراض کسانی شد که خواهان تأمین امنیت شهروندان بودند.

به گفته وی، این معترضان ادعا داشتند که حکومت در تأمین امنیت شهروندان عاجز است و این باور زمانی تشدید یافت که چندین تن از معترضان در جریان اعتراض توسط نیروهای امنیتی به قتل رسیدند.

یاماماتو افزوده است، حوادثی که به دنبال حمله‌ انتحاری در منطقه‌ دیپلومات‌نشین کابل رخ داد، باعث ایجاد فاصله میان رییس‌جمهور غنی و اعضای کلیدی حزب جمعیت اسلامی شد.

هم‌چنان در این گزارش آمده است که در این فضای سیاسی و امنیتی که ایتلاف نجات با اشتراک بعضی از اعضای بر حال حکومت وحدت ملی شکل گرفته، هر دو رهبر حکومت وحدت ملی دوباره بر سر انتصاب‌ها که قبلا سبب اختلاف‌شان شده بود، به توافق رسیدند و در جریان تهیه‌ این گزارش، رییس‌جمهور نامزدان جدید برای وزارت‌ داخله و اداره‌ مستقل ارگان‌های محلی را معرفی کرد و تمام ۹ کمیشنر کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی را برطرف و به جای‌شان کمیشنران تازه گماشت.

یاماموتو در گزارش خود، رابطه‌ رییس‌جمهور غنی با عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش اسلامی و معاون اول ریاست جمهوری را هم وخیم می‌خواند و علاوه می‌کند، با وجودی که شایعاتی مبنی به برگرداندن آقای دوستم توسط مأموری از سوی رییس‌جمهور، از ترکیه سر زبان‌ها بود، آقای دوستم هم‌چنان در انقره مانده و ظاهرا آن‌جا زیر درمان است.

نماینده‌ سازمان ملل در گزارش خود آورده است که به تایخ ۲۲ جون، کمیسیون مستقل انتخابات، ۷ جولای ۲۰۱۸ را تاریخ دقیق برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی اعلان کرد. او می‌افزاید که اعلان تقویم انتخابات باعث تصمیم‌گیری‌های آنی فعالان سیاسی شد و در هفته‌های بعدی‌ اپوزیسیون‌های جدید شکل گرفتند.

آقای یاماموتو می‌گوید که بعد از شکل‌گیری ایتلاف برای نجات افغانستان، به تاریخ ۱ اگست، عطامحمد نور در شهر مزارشریف گردهم‌آیی اعتراضی را رهبری کرد که اعضای دیگر حزب جمعیت مانند عبدالله عبدالله و صلاح‌الدین ربانی در آن حضور نداشتند.

طبق این گزارش، در همین روز، یک گردهم‌آیی اعتراضی در شهر جلال‌آباد برگزار شد و شورای شرق ابراز وجود کرد. هیأت موسس شورای شرق به تعقیب گردهم‌آیی‌شان، به مزار شریف سفر کردند تا با عطامحمد نور بحث داشته باشند. به گفته‌ فرستاده‌ ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان، اپوزیسیون دیگری متشکل از اعضای کابینه‌ آقای کرزی تحت عنوان محور مردم افغانستان نیز ابراز وجود کرد.

بر اساس گزارش آقای یاماموتو، بعد از اعلان تاریخ انتخابات، اپوزیسیون‌ شورای حراست و ثبات افغانستان به رهبری آقای عمر داوودزی، وزیر پیشین داخله و آقای عبدرب‌الرسول سیاف یکی از رهبران مجاهدین، فعالیتش را تشدید کرد و هم‌چنان آقای انوارالحق احدی رهبر جبهه‌ ملی نوین به دیدار آقای دوستم به ترکیه رفت.

مطابق به این گزارش نماینده‌ سازمان ملل، این اپوزیسیون‌ها از فساد در ارگان‌های امنیتی، وضعیت بد اقتصادی و تمرکز قدرت در ارگ ریاست‌جمهوری انتقاد می‌کنند.

آقای یاماموتو می‌گوید، وضع امنیتی در سه ماه اخیر وخیم‌تر شده است، سقوط و دوباره گرفتن ولسوالی‌ها، بیشترین زیان را به غیرنظامیان می‌زند.

او علاوه می‌کند قتل عام در قریه‌ میرزاولنگ ولسوالی صیاد ولایت سرپل، نمونه‌ آسیب‌هایی است که مردم با سقوط ولسوالی‌ها متحمل می‌شوند.

بنابر گزارش آقای یاماموتو، مرکز شهرها هم بارها هدف حملات انتحاری قرار گرفته که حمله‌های انتحاری بر مسجد جوادیه در شهر هرات و مسجد امام زمان در ناحیه‌ یازدهم شهر کابل، بیش‌ترین تلفات را در پی داشته‌اند.

نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان اضافه می‌کند که با این حال حکومت تعهد سپرده تا شمار کماندوها را افزایش دهد و طی برنامه‌ای چهار ساله، تا سال ۲۰۲۱ بر ۸۰ درصد خاک افغانستان تسلط کامل داشته باشد.

یاماموتو بر اساس گزارش یوناما می‌گوید که از اول جنوری تا سی‌ام جون ۲۰۱۷، ۵ هزار و ۲۴۳ حادثه‌ امنیتی رخ داده که در پی ‌آن‌ها یک هزار و ۶۶۲ نفر کشته و ۳ هزار و ۵۸۱ نفر زخمی شده‌اند و در جریان تهیه‌ گزارش، حکومت و طالبان بارها ولسوالی‌ها را معاوضه کرده‌اند که در نتیجه‌ آن خسارات زیادی به هر دو طرف وارد شده است.

مطابق به این گزارش نماینده‌ دبیرکل سازمان ملل، حکومت افغانستان ۶۲۹ عملیات مبارزه با مواد مخدر را اجرا کرده که طی آن ۵۶۹ کیلو‌گرام هیرویین، ۹ هزار و ۶۴۴ کیلو‌گرام مورفین، ۴ هزار و ۸۴۱ کیلو گرام تریاک، ۲۵ کیلو‌گرام متافتامین، ۲ هزار و ۸۶۷ کیلو‌گرام چرس، ۷ هزار و ۸۶۸ کیلو‌گرام مواد مخدر جامد، ۲۰ هزار و ۳۳۸ لیتر مواد مخدر مایع، ۷۲۲ کیلوگرام تابلیت کا، ۱۰۳ عراده وسایط نقلیه، ۳۴ میل سلاح، ۱۷۷ دستگاه گوشی همراه و سه کارخانه‌ تولید هیرویین را کشف و ضبط و به تعداد ۷۰۸ نفر را در پیوند به تولید و چاقاق مواد مخدر بازداشت کرده است.

در این گزارش نماینده‌ سازمان ملل آمده است که پروسه‌ صلح میان حکومت افغانستان و طالبان محسوس نبوده و نتیجه‌ای نداشته است.

https://avapress.com/vdcep78zzjh8nei.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما