تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۴۶
کد مطلب : 150560
تلاش کشورهای حامی برای ترویج و تبلیغ وهابیت در افغانستان/ هزاران کودک در اختیار عوامل وهابیت است

رییس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان نسبت به تلاش برخی کشورها و گروه های افراطی به خصوص عربستان و هواداران وهابیت و تکفیر در افغانستان هشدار می دهد و تأکید می کند که به بهانه آموزش کودکان، در برخی از ولایات هزاران کودک در اختیار عوامل وهابیت قرار دارند و این مسأله نگرانی هایی را در سطح مردم و علما به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت اسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری در گفتگویی با رادیو پشتو برون مرزی تهران، در مورد برخی تلاش ها برای ترویج تفکر تکفیری وهابی در افغانستان از طرق مختلف به خصوص ایجاد دانشگاه و مراکز فرهنگی، خاطرنشان کرد که ؛ کشورهای حامی وهابیت از حالا در رابطه با ترویج وهابیت کار نکرده اند، به خصوص عربستان که ازگذشته تا حالا محور حمایت از وهابیت و ستون مقاوم ترویج و تبلیغ وهابیت و حامی مالی و تسلیحاتی آن است، از زمان جهاد در عرصه افغانستان ورود پیدا کرده و سعی داشتند حرکت برخی گروه های جهادی را رنگ و بوی وهابیت بدهند که توفیقی در این راه به دست نیاوردند اما به خصوص در سال های اخیر جدی تر شده و قصد تأسیس مراکز بزرگ دانشگاهی در کابل و ننگرهار را دارند.

به گفته دبیرکل حزب اسلامی تبیان، مهم تر از همه، آموزش کودکان در برخی از ولایات افغانستان است که به بهانه آن، راه اندازی مراکزی تحت پوشش آموزش قرآنی را روی دست گرفتند و هزاران کودک معصوم افغان در کوچه پس کوچه های شهرها و ولایات افغانستان، در اختیار عوامل وهابیت هستند و نه تنها این مراکز از خانواده ها پول نمی گیرند، بلکه به خانواده های آنان و خود فرزندان هم پول می دهند و وجود این روند نگرانی هایی هم، در سطح مردم به وجود آورده اند؛ حتی علمای اهل سنت از این حرکت عربستانی ها واقعا نگران هستند.

ایشان با بیان این که علمای ما نسبت به این تحرکات آگاهی دارند، عنوان کرد که امیدوارم با آگاهی و همکاری مشترک، مردم و علما بتوانند توطئه های وهابیت و حامیان آن را خنثی کنند تا در آینده شاهد شرایطی نباشیم که در عراق و سوریه صورت گرفت .

حملات اخیر در افغانستان صرفا علیه شیعه نیست/ هر روز در گوشه و کنار کشور حملات ترویستی وجود دارد‌
حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری در پاسخ به سوالی دیگر که قبلا حملات ضد شیعی در افغانستان به آن شکل که در برخی کشورها مانند پاکستان رواج بوده، نبوده، چه شد که این اتفاق در افغانستان نیز افتاد؟ گفت: "بنده حالا هم حرکت های تروریستی را صرفا علیه شیعه ها نمی دانم، چون همزمان با انفجار یک مسجد یا حسینیه شیعه، ده ها انفجار دیگر علیه مردم اهل سنت اتفاق می افتد و آن تعدادی که از شیعیان ما سلاخی و سربریده شدند، به مراتب کمتر از جنایاتی است که گروه های تروریستی در بدخشان و قندوز و سایر ولایات افغانستان علیه اهل سنت انجام داده اند".

وی تأکید کرد: "هر روز در گوشه و کنار کشور، جنگ ها و حملات ترویستی وجود دارد و همه مردم در برابر تروریست ها قرار دارند. این ها تلاش دارند که در برابر انسانیت باشند، بنابراین من معتقد نیستم که فعلا جنگ علیه شیعیان باشد. ولی دست هایی در کارند که از نظر روانی و تبلیغات رسانه ای، برخی حرکت های تروریستی را به این سمت و سو سوق دهند و نگرانی هایی را بین مردم افغانستان ایجاد کنند که گویا جنگ مذهبی در حال شکل گرفتن است
و حتی ممکن است به ظاهر در انتقام از حملاتی که علیه مسجد جوادیه در هرات و مسجد امام زمان(عج) در کابل انجام شد، در یک حادثه دیگر، یک مسجد اهل سنت را مورد انفجار قرار دهند و آن را به گردن شیعیان بیندازند که البته این دور از ذهن نیست؛ چون دست هایی در کار شده اند و فعالیت هایی را آغاز کرده اند تا بدین ترتیب فضای رو در رویی شیعیان و سنی ها را فراهم کنند، اما مردم افغانستان آگاه تر از این اند که طرح ها و برنامه های استکبار جهانی بتواند بین مردم ما ایجاد تفرقه کند. در طول جهاد نیز وهابی ها نتواستند بین شیعه و سنی شکاف ایجاد کنند. در طول ۱۷ سال اخیر نیز این آرزو را به گور بردند که بتوانند بین مردم شیعه و سنی اختلاف و شکاف ایجاد کنند.

مردم برای تأمین امنیت مراسم عزاداری امام حسین(ع) بیش از گذشته وارد صحنه شده اند/ حکومت باید از ظرفیت های مردمی استفاده کند
دبیرکل حزب اسلامی تبیان در پاسخ به سوالی در مورد حملات تروریستی در چند سال اخیر بر مجالس عزاداری امام حسین(ع) و وضعیت مراسم عزاداری امسال، با بیان این که هر سال مردم عزادار سعی می کنند در بحث تأمین امنیت اهتمام جدی داشته باشند و امسال نیز ترتیبات امنیتی بیشتر شده و حکومت نیز در صحنه وارد شده، خاطرنشان کرد: "مردم نسبت به گذشته بیشتر وارد صحنه شده اند و با گرفتن اسلحه و ایجاد پوسته ها در اطراف مساجد و حسینیه ها سعی دارند از وقوع حملات تروریستی تکفیری جلوگیری کنند".

وی افزود: "جای شک نیست که مراسم محرم و سایر مناسبت های مذهبی و تاریخی افغانستان همواره در معرض تجاوز و تهدید قرار داشته و مردم به خوبی می دانند که اصولا جنگ علیه محرم و برنامه های محرم و اهداف و پیام های عاشورا است، اما این جنگ تازه شروع نشده و از سال ۶۱ هجری که آغاز شد، تا حالا ادامه دارد، ولی اکنون نقاب ها در برابر مردم مسلمان افغانستان، بیشتر کنار رفته و چهره ها بیشتر عریان تر شده است.

این فعال فرهنگی اجتماعی تأکید کرد: "مردم ما آمادگی هرگونه فداکاری و ایثارگری در این مسیر را دارند و چون سال های گذشته در عرصه بزرگداشت آیین عاشورا و برپایی شعائر اسلامی و همچنین مقابله با توطئه ها و دسیسه ها، از هیچ گونه تلاش و کوششی دریغ نخواهند کرد".

رییس مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در پاسخ به سوال دیگری در مورد توزیع سلاح در بین مردم برای تأمین امنیت مراسم عزاداری و برخی انتقادها افزود: "توزیع اسلحه از سوی حکومت و استقبال آن ازسوی مردم به نظر من نباید جای انتقاد باشد. حکومت افغانستان باید از ظرفیت های مردمی در گذشته علیه تروریست ها استفاده می کرد؛ متأسفانه تا حدودی در این مورد غفلت شده، ولی امروز که حکومت افغانستان اقدام به این حرکت کرده، این کار باعث می شود که جریان ها و مجموعه های مقاومت مردمی، بیش از قبل در کنار دولت و حکومت قرار بگیرند و در راستای تأمین امنیت مراسم و مجالس محرم انجام وظیفه کنند".

وی افزود که حکومت باید این رویه را ادامه دهد و گروه های مقاومت را از بین مردم در شهرها و ولایات، در برابر تروریست ها ایجاد کند تا این که خود مردم در راستای تأمین امنیت و مبارزه با تروریسم ایفای نقش کنند.

برخی شخصیت های بی ریشه به دنبال فضاسازی اند
دبیرکل حزب اسلامی تبیان در پاسخ به سوال آخر خبرنگار رادیو پشتو برون مرزی تهران در مورد این که "برخی رهبران جهادی که پس از سال ها به افغانستان بازگشتند نیز سعی می کنند مسایل مذهبی را دامن بزنند"، گفت که؛ در افغانستان و به خصوص در کابل، متأسفانه برخی شخصیت ها ابراز نظرهای جنجالی می کنند که ناشی از ضعف شخصیت و تهی بودن آن هاست، وگرنه اگر این ها اهل عمل باشند و نیرو داشته باشند، نیازی به این همه جنجال و ایجاد تشویش های فکری نیست.

وی خاطرنشان کرد: "برخی از شخصیت های ما می بینند که جایگاه آن چنانی در افغانستان ندارند که اقدام به کار ریشه ای بکنند و برای آینده خود و جریان شان فضای مثبتی را ایجاد کنند، برای این که دیدگاه های آن ها چند روزی روی آنتن رسانه ها باشد و توجه برخی حامیان مالی را جلب نمایند، جنجال رسانه ای برپا می کنند و نظراتی را مطرح می کنند که نه تنها معقول به نظر نمی رسد، بلکه بسیار کودکانه است".

https://avapress.com/vdcep78z7jh8nni.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما