تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۶
کد مطلب : 118999
شورای هماهنگی هیأت های مذهبی مهاجرین افغانستانی مقیم ایران؛

قاتلان 7 نفر از مسلمانانِ ما در زابل از نسل یزید و شمر هستند

قاتلان 7 نفر از مسلمانانِ ما در زابل از نسل یزید و شمر هستند
در بیانیه شورای هیأت های مذهبی مهاجرین آمده است که قاتلان زابل، قندوز، ننگرهار، جلریز و جای جای افغانستان از نسل یزید و شمر هستند، اینها نه مسلمانند و نه انسان، بلکه گمراه تر از حیوانات اند.
به گزارش آوا، شورای هماهنگی هیأت های مذهبی مهاجرین افغانستانی مقیم ایران طی بیانیه ای ضمن محکوم کردن سر بریدن ۷ نفر از مسلمانان افغانستان گفت: دشمنان انسانیت سر هفت نفر از هموطنان مسلمان ما را از تن جدا کردند که با این کار خود نه تنها هفت خانواده بلکه همه مردم افغانستان را عزادار کردند.

در این بیانیه آمده است که قاتلان زابل، قندوز، ننگرهار، جلریز و جای جای افغانستان از نسل یزید و شمر هستند، اینها نه مسلمانند و نه انسان، بلکه گمراه تر از حیوانات اند.

این شورا معتقد است که قتل فجیع هفت نفر از هموطنان ما زنگ خطر جدی برای مردم، بزرگان و عموم توده است و باید بیش از این بزرگان ما متحد باشند که دیگر چنین اتفاق هایی رخ ندهد.

در ادامه بیانیه آمده است که اگر همچنان شاهد پراکندگی و اختلاف میان بزرگان باشیم، مطمئن باشید که سرهای تعداد بیشماری از هموطنان ما بریده خواهد شد.

همچنین این شورا از تظاهرات میلیونی روز چهارشنبه در کابل حمایت کرده و آن را یک حرکت ملی و خودجوش مردمی عنوان کرد.

مقام‌های محلی ولایت زابل در جنوب روز یکشنبه گذشته اعلام کردند که نیروهای وابسته به داعش هفت نفر از غیرنظامیانی را که اواخر سال گذشته خورشیدی به گروگان گرفته بودند، سر بریده‌اند.

این مجموعه، بخشی از گروه بزرگ ۳۱ نفری از گروگان های شیعه بودند که ۱۹ تن از آنها در بدل رهایی زنان تروریست های ازبک، آزاد شده بودند.

این ۷ نفر به صورت وحشتناک و بی رحمانه ای سر بریده شده اند. وجود تعدادی زن و حداقل یک کودک در میان قربانیان، خشم عمومی نسبت به این رویداد را شدت بخشیده است.

صبح روز چهارشنبه گذشته هزاران شهروند افغانستان با حمل اجساد هفت گروگان سربریده شده در ولایت زابل، راهپیمایی بزرگ اعتراضی را راه اندازی کردند.

راهپیمایان تا مقابل ارگ ریاست جمهوری پیش رفتند. زمانی که شماری از معترضان قصد داخل شدن به محوطه اداره امور را داشتند نیروهای امنیتی مبادرت به شلیک هوایی کردند. در نتیجه این تیراندازی دست کم ۸ نفر از جمله یک خبرنگار زخمی شدند. سخنگوی وزارت صحت عامه نیز تایید کرد که هفت نفر در اثر شلیک هوایی نیروهای امنیتی افغان برای متفرق کردن معترضان روز چهارشنبه زخمی شده‌اند.

اواخر شب بود که محمد اشرف غنی؛ رئیس جمهور، با حضور در تلویزیون ملی، خطاب به تظاهرکنندگان گفت:"ما مصمم هستیم انتقام خون هموطنان خود را بگیریم."

آقای غنی گفت که او با درد خانواده شکریه و دیگر قربانیان این حادثه غم‌شریک است و تا زمانی‌که عاملان این حادثه به جزای اعمال‌شان نرسند، آرام نخواهد نشست.

در ادامه نمایندگان مظاهره کنندگان با رئیس جمهوری و رئیس اجرایی دیدار کردند؛ اما به گفته خودشان، پاسخ روشن و قناعت بخشی نگرفتند.

معترضان خواسته‌ هایی را مطرح کرده‌ بودند که عملیات گسترده پاکسازی برای دستگیری گروگانگیران و قاتلان مسافران در زابل، تشکیل قول اردویی فعال و مجهز با ۴ فرقه در یکی از ولایت های شیعه نشین، تبدیل ولسوالی جاغوری به ولایت، تامین امنیت شاهراه های منتهی به هزاره جات و دلجویی از خانواده های قربانیان از آن جمله بود.

نامگذاری یک تپه در کابل به احترام کشته‌شدگان زابل نیز یکی دیگر از خواسته‌ها بود که قول‌های مساعدی در این باره داده شد؛ اما در برخی دیگر از موارد، ریاست جمهوری ظاهرا با خواسته های معترضان موافقت نکرد. از جمله درباره ایجاد قول اردویی قدرتمند در یکی از ولایت های مرکزی، آقای غنی گفت که او قادر به تصمیم گیری نیست و باید از جامعه جهانی و ناتو اجازه بگیرد!

معترضان همچنین در واکنش به این ادعای اشرف غنی که تلویحا گفت این تظاهرات در راستای اهداف دشمن برای ایجاد تفرقه و برهم زدن وحدت مردم افغانستان است، گفتند که تظاهرات کابل، مختص هزاره ها نبود بلکه همه طیف های مردم افغانستان در آن شرکت داشته اند.

آنها در این زمینه عکس هایی را منتشر کردند که نشان می داد افرادی از اقلیت هندو و سیک افغانستان، تابوت یکی از قربانیان را بر شانه می برند.
https://avapress.com/vdceov8zojh8zoi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما