تاریخ انتشار :شنبه ۸ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۵۶
کد مطلب : 126891
داعش به دانش آموزان ننگرهار چه می آموزد؟
گروه داعش در ولسوالی کوت ننگرهار، دو لیسه و یک مدرسه تأسیس کرده است. این گروه نظام آموزشی خود را برای صدها شاگرد تدریس می‌کند و حتی پسران اعضای خارجی شان را نیز شامل این مکاتب کرده اند.
یک منبع دولتی گفته که داعش در ولسوالی کوت ننگرهار، در لیسه‌های اناث لاغرجو و لیسه ذکور لاغرجو سیستم آموزشی خود را تدریس می‌کند.
به گفتۀ این منبع، گروه داعش علاوه بر شاگردان محلی، پسران حامیان خارجی شان را نیز در این مکاتب شامل کرده اند.
اما محمدآصف؛ مسؤول مطبوعاتی ریاست معارف ایجاد این گونه مکاتب را رد کرد؛ اما گفت که هشت لیسه‌ پسرانه و دخترانه تحت حاکمیت داعش قرار دارند.
قبلاً در این مکاتب ۲۵۰۰ پسر و۱۷۰۰ دختر سرگرم آموزش بودند.
پیش از این گروه داعش پنج مکتب دینی را در ولسوالی اچین ننگرهار تاسیس کرده بود و با استفاده از ملاامامان و استادان ویژه این گروه، نصاب تعلیمی و جنگی را به کودکان آموزش می‌داد.
کارشناسان می گویند که این اقدام داعش نشانگر آن است که این گروه تروریستی در ننگرهار اقدام به اعمالی می کند که در درازمدت بسیار خطرناک است و در صورتی که از همین اکنون با آن برخوردی مسؤولانه صورت نگیرد، عواقب بسیار زیانبار و وحشتناکی برای امنیت کشور خواهد داشت.
در گذشته نیز گزارش هایی از نگاه زیربنایی رهبران داعش به عرصه معارف و نظام آموزشی در سوریه و عراق منتشر شده بود.
بارها گزارش شده که گروه های تروریستی مانند داعش در عراق و سوریه یا همپیمان دیگر آن به نام «بوکوحرام» در نیجریه اقدام به آدم ربایی گروهی کودکان و دانش آموزان مکاتب می کنند و اندکی بعد با آموزش الفبای تروریزم و افراط گرایی و آدمکشی و خون ریزی به آسانی از آنها به عنوان وسیله ای برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کنند.
در یکی از گزارش ها گفته شد که صدها دختر دانش آموزی که توسط بوکوحرام در نیجریه ربوده شده اند به اندازه ای شستشوی مغزی داده شده اند که به راحتی برای این گروه جنگیده یا قربانیان آن را سر بریده اند.
در ویدیوهای قتل و کشتار منسوب به داعش نیز استفاده از کودکان دیده شده است.
این گروه تروریستی از آنجایی که در سوریه و عراق، ریشه های نیرومندتری دارد، متهم است که هزاران پسر و دختر خردسال را ربوده و آنها را در مکاتب و مراکز آموزشی مربوط به حوزه حاکمیت خود، تحت آموزش قرار داده است.
بربنیاد برخی گزارش ها این گروه، به کودکان یادشده فقط برخی متون دینی با قرائت و خوانش خاص خود را آموزش می دهند و سایر مضامینی که به آنها آموخته می شود مربوط به نگاه ویژه این گروه مخوف تروریستی به اسلام، ادیان و مذاهب، امنیت، جنگ، خشونت و زور است.
آموزش فنون و تخصص های مربوط به اسلحه و ارتکاب آسان و خودخواسته عملیات های تروریستی و کشتار و خشونت علیه دیگرانی که از منظر رهبران این گروه تروریستی، «دشمن» تلقی می شوند، از دیگر مواردی خوانده می شود که به دانش آموزان تحت تربیت گروه تروریستی داعش، آموزش داده می شود.
با این حساب، در مورد گزارش هایی که در مورد فعالیت های آموزشی داعش در ننگرهار منتشر شده است پرسش این است که دولت مرکزی و وزارت معارف کشور تا چه میزان بر مکاتب ولسوالی های کوت و اچین ولایت ننگرهار دسترسی و نظارت دارد و روند استخدام معلمان در مکاتب این ولسوالی، به چه صورت است و مواد و نصاب درسی در مکاتب این ولسوالی ها، از چه مسیری تامین می شود؟
به نظر نمی رسد برای هیچیک از این پرسش ها، پاسخ قناعت بخش و شفافی وجود داشته باشد؛ بنابراین، کمترین نتیجه وضعیت فرهنگی و آموزشی حاکم بر مناطقی مانند ولسوالی های کوت و اچین ولایت ننگرهار این است که به کودکان این مناطق نیز الفبای تروریزم آموخته می شود تا در خوش بینانه ترین حالت، در آینده تروریست های دانش آموخته و آشنا با الفبای تروریزم، به بار بیایند؛ زیرا گفته می شود در ساعت ورزش این مکاتب، داعش به آنها چگونگی استفاده از اسلحه را آموزش می دهد.
بنابراین، تصور این نکته شاید در حال حاضر اندکی سخت باشد؛ اما با توجه به نگاه استراتژیک و درازمدت تئوریسن های گروه تروریستی داعش به این مقوله، هرگز بعید نیست که در آینده، با یک نسل کاملا تربیت یافته بر بنیاد مبانی و مؤلفه تئوریک و نظری افراط گرایی و تروریزم رو به رو باشیم که برای شست و شوی مغزی آنها نه نیاز به اعزام شان به مدارس پاکستانی باشد و نه ضرورتی به راه اندازی مرکز ملک عبدالله در مرکز کابل.
با این حساب، به نظر می رسد رسیدگی به آنچه ادعا شده که در ولسوالی های ننگرهار و همچنین سایر نقاط ناامن کشور جریان دارد، پیش از آنکه در برابر یک عمل انجام شده قرار بگیریم می بایست به عنوان یک فوریت حیاتی در اولویت برنامه های وزارت معارف و مسؤولان امر قرار بگیرد.
https://avapress.com/vdceop8zzjh8wvi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما