تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۲ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۴
کد مطلب : 146295
رسانه ها، فمینیسم را در افغانستان تبلیغ و ترویج می‌کنند

در ششمین دور گفتمان پژوهشی تحت عنوان عزت فاطمی یا خفت فمینستی عنوان شد که دیدگاه فمینستی یا افراط‌گرایانه به خصوص از طریق رسانه ها در حال گسترش است که باید جلو آن گرفته شود.

به گزارش خبرگزاری آوا، ششمین دور گفتمان پژوهشی تحت عنوان عزت فاطمی یا خفت فمینستی از سوی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل برگزار شد.

کارشناسان این گفتمان ضمن ابراز دیدگاه های شان به سوالهای مرتبط به موضوع پاسخ ارائه کردند.

خانم زکیه محمودی استاد حوزه و دانشگاه و یک تن از کارشناسان برنامه گفت: اسلام کرامت برای انسان بما هو انسان به خصوص زنان قائل شده است و از این مجرا بشر به جایگاه رفیعی دست پیدا کرده است.

به گفته او، برای اینکه از یکسو مقام واقعی زنان تثبیت شود و از سوی دیگر به کمال مطلوب دست پیدا کند اسلام الگوهایی را معرفی کرده است که از جمله عالیترین نمونه و بارزترین الگو حضرت زهرا(س) به خصوص در بخش حجاب است.

به گفته او، اسلام برخلاف برخی از مکاتب فمینستی که نگاه افراط گرایانه نسبت به زن دارد و در بسیاری از موارد زن و مرد را بر خلاف مقتضی طبیعت و خصوصیت روحی و روانی شان مساوی میداند نگاه اعتدال گرایانه دارد.

در همین حال حجت الاسلام و المسلمین علی اوسط بلال؛ کارشناس دیگر برنامه گفت: حضرت زهرا(س) به عنوان الگوی برتر احراز کننده عزت، شرف و سر افرازی زنان است.

به گفته او، از آنجایی که کسب مقام خلیفۀ اللهی منوط به دامن زن می باشد لذا نیاز است تا خانواده های مسلمان الگو برداری درست داشته باشند.

وی با ابراز اینکه در شرایط کنونی الگوهای مختلف به خصوص از سوی مکاتب فمنیسی آنهم برخلاف تمایل روحی و هنجارهای اجتماعی برای زنان ارائه می شود افزود: امروز جامعه غرب به روشهای دیگری از زن حمایت می کند تا عزت را از این موجود با کرامت سلب کند.

به گفته او، یکی از دیدگاه های مکتب فمینستی به زن این است که باید زن پا بپای مرد حرکت کرده و کارها را مساویانه در بیرون از منزل پیش ببرد، در حالی‌که این روش خلاف خواست طبیعی و میل درونی زنان است زیرا برای زنان کارهای داخل خانه مناسبتر است.

درهمین حال خانم محمودی نیز عفت و حجاب را جزء ضروریات زندگی انسان خواند و گفت: تنها با رعایت حجاب است که عفت حفظ می شود و شیرازه خانواده ها و جامعه محکم و استوار می ماند.

حجت الاسلام والمسلمین علی اوسط بلال نیز تاکید کرد که یکی از فلسفه‌های حجاب از دیدگاه قرآن حفظ متانت و وقار است، زیرا وقتیکه این خصوصیت برای زنان حفظ شود افراد هرزه و شهوت ران هرگز جرأت تعرض به شخصیت او را نخواهد داشت.

به باور بلال وقتیکه حجاب ظاهری با باورهای درونی همخوانی داشت برای زنان مصونیت ایجاد می کند نه محدودیت آنگونه که برخی ها فکر می کنند.

بلال در پاسخ به اینکه کدام جریان و نهادهای جامعه بیشتر مسوول نهادینه کردن فرهنگ حجاب است گفت: به عنوان مسئله امر به معروف و نهی از منکر ترویج فرهنگ حجاب وظیفه تمام اقشار جامعه می باشد، اما در این میان مسوولیت علما و رسانه ها سنگین تر است.

خانم محمودی در ادامه گفتمان تاکید کرد که بی حجابی یا بد حجابی پیامدهای ناگواری برای خانواده ها و جامعه دارد.

به گفته او، بی حجاب یا بد حجابی در عرصه های مختلف زندگی اجتماعی به خصوص در بخشهای تعلیم و تعلم، آموزشگاه ها و دانشگاه ها باعث اختلال روحی و روانی گردیده و جوانان را از هدف دانش آموزی باز میدارد و افزون بر آن فساد و فحشا را در جامعه گسترش می دهد.

خانم محمودی اشاره کوتاه به وضعیت حجاب در افغانستان نیز کرد و گفت: کیفیت حجاب در افغانستان با در نظرداشت تهاجم فرهنگ های بیگانه برمبنای سه دیدگاه افراط، تفریط و اعتدال تعریف می‌شود.

به گفته او؛ برخی ها بر اساس دیدگاه طالبانی که درحقیقت برگرفته از فرهنگ یهود و زردشت است به حجاب می نگرند. عده‌ای دیگر بر بنیاد دیدگاه غربی و تفریط به حجاب نگاه می کنند، اما یک عده دیگر برمبنای دیدگاه اعتدال که همان نظریه اسلام می باشد عمل می کنند که اکثریت را نیز تشکیل می دهند.

درعین حال به گفته خانم محمودی دیدگاه فمینستی یا افراط‌گرایانه به خصوص از طریق رسانه ها در حال  گسترش است که باید جلو آن گرفته شود.

لازم به ذکر است که گفتمان امروزی با جمع بندی خانم نوریه حسینی پایان یافت.

https://avapress.com/vdceop8znjh8ewi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما