تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۷
کد مطلب : 125595
تلاش هایی برای گرفتن ارزش‌های جهاد مردم افغانستان در حال انجام است/تمام ارزش ها در افغانستان تحت الشعاع قومیت قرار گرفته است
در میزگرد سیاسی «۷ و ۸ ثور خالق آثار مثبت یا عوامل پیامدهای منفی» عنوان شد که کشورهای خارجی در سطح منطقه و فرامنطقه ای در راس آنها امریکا و صهیونیست ها برای تامین منافع خود به ناامنی ها در منطقه به خصوص افغانستان دامن می زنند.
به گزارش آوا، میزگرد سیاسی به مناسبت بیست و چهارمین سالروز پیروزی جهاد مردم افغانستان تحت عنوان " ۷ و ۸ ثور خالق آثار مثبت یا عوامل پیامدهای منفی" از سوی دفتر نمایندگی خبرگزاری صدای افغان(آوا) در مشهد مقدس با حضور چند تن از کارشناسان و صاحبنظران امروز ۸ ثور برگزار شد.

این میزگرد در سالن کنفرانس های دفتر نمایندگی خبرگزاری صدای افغان(آوا) در مشهد مقدس با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری رئیس کل مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان، حجت الاسلام والمسلمین استاد فصیحی غزنوی، شخصیت جهادی، نویسنده و تحلیل گر و فعال امور سیاسی فرهنگی، آیت الله سید محمود هاشمی ارزگانی، استاد حوزه و دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر، حجت الاسلام والمسلمین استاد سیداسحاق شجاعی، نویسنده و تحلیلگر و مدیر مسؤل روزنامه عصر نو، استاد سید محمد باقر مصباح زاده، نویسنده و تحلیل گر مسایل سیاسی و رئیس خبرگزاری پیام آفتاب و از فرماندهان زمان جهاد، حجت الاسلام والمسلمین استاد عبدالکریم احسانی، استادحوزه و عضو مؤسس و رهبری جامعه امامیه هرات و از شخصیتهای فعال عرصه های جهاد و سید مظفر دره صوفی، نویسنده و تحلیل گر امور سیاسی و از شخصیتهای جهادی، برگزار شد.

نداشتن تئوری برای حکومتداری از دلایل عمده تشدید بحران بعد از پیروزی جهاد مردم افغانستان

سید مظفر دره صوفی؛ نویسنده و کارشناس مسائل سیاسی در این میزگرد سیاسی ضعف سران جهادی و نداشتن یک تئوری برای حکومتداری را از دلایل عمده وقایعِ پس از پیروزی جهاد مردم افغانستان دانست و گفت: پس از هشت ثور سال 71 بحران قومی که پیش از آن نیز در افغانستان وجود داشت، تشدید شد.

دره صوفی تصریح کرد: اصلی ترین بحرانی که در کنار بحران های امنیتی و سیاسی در  افغانستان وجود دارد، بحران قومی می باشد که از گذشته تاکنون همچنان ادامه دارد.

به باور وی تمام ارزشها در افغانستان تحت شعاع قومیت قرار گرفته است به نحوی که روابط قومی بر منافع ملی ترجیح داده می شود.

به باور این کارشناس مسایل سیاسی با پیروزی جهاد مردم و تشکیل گروه های مختلف، قومیت گرایی در افغانستان تشدید شد و هر گروه خود را مسلمان و دیگران را کافر توصیف می کردند.

وی با بیان اینکه این بحران همچنان در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: امروز و در حکومت جدید هم شعارهای قومی پررنگ است و جایی برای فعالیت مدیران کارآمدی که خواهان کار در بیرون از دایره ی قومی هستند وجود ندارد.
دره صوفی شرایط فعلی کشور را بحران زا توصیف کرد که هر روز بر شدت بحران افزوده می شود  و حتی بحران امنیتی هم رنگ قومی به خود گرفته به نحوی که کسانی در بدنه حکومت وجود دارند که از طالبان حمایت می کنند.

این فعال سیاسی تصریح کرد: برای مقابله با این بحران دو تا گزینه فرهنگی با بسط قانون های آموزشی، رسانه ای و عمل های فراقومی و تغییر نظام سیاسی کشور موثر می باشد.

وی گفت: اگر نظام سیاسی از ریاستی به پارلمانی تغییر کند و تمرکز قدرت کاسته شود از میزان بحران های موجود کاسته خواهد شد.

امریکا و صهیونیست ها برای تامین منافع خود به ناامنی ها در  افغانستان دامن می زنند
حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم احسانی؛ استادحوزه و عضو مؤسس و رهبری جامعه امامیه هرات هم با بیان اینکه تلاش هایی برای گرفتن ارزشها و اصول از جهاد مردم افغانستان صورت گرفته و می گیرد خاطر نشان کرد: مجاهدین با ایده و اعتقادات خاص برای دفاع از دین و ناموس در برابر تهاجم دشمن ایستادگی و با تحقق وعده ی الهی به پیروزی رسیدند.

وی گفت مردم افغانستان با تقدیم میلیون ها شهید و مجروح و به جان خریدن آمال و رنج های مهاجرت و آوارگی، دشمن کمونیستی را به زباله دان تاریخ سپرد، اما عدم توفیق در حفظ دستاورها و وقایع پس از آن، مساله یی دیگر است که نباید با اصل جهاد مقدس مردم در یک پیمانه قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم احسانی با بیان اینکه افغانستان از دیرباز دژ و سنگری برای حامیان تروریست و عواملشان محسوب می شود، گریزی به وضعیت فعلی کشور زد و گفت: امروز نیز شاهد آشفته تر شدن وضعیت در افغانستان هستیم و این وضعیت تا وقتی که دگرگونی در حالت کسانی که در قبال خانواده های شهدا و معلولین و مجاهدین مسئول می باشند، به وجود نیاید، تغییر نمی کند.

وی وضعیت فعلی افغانستان را ثمره ی سه عامل داخلی، منطقه ای و بین المللی توصیف کرد و گفت: کشورهای خارجی در سطح منطقه و فرامنطقه ای در راس آنها امریکا و صهیونیست ها برای تامین منافع خود به ناامنی ها در منطقه به خصوص افغانستان دامن می زنند.

این استاد حوزه علمیه متذکر شد، استکبار تا تامین منافعشان به حمایت از تروریست ها ادامه می دهند فقط در نحوه این حمایت ها دربازه های زمانی تفاوت به عمل می آید.

وی در عین حال نبود قاطعیت حاکمان افغانستان در مبارزه با تروریزم را از دلایل دیگر  وضعیت فعلی افغانستان برشمرد و گفت: باید اعتراف کنیم که مسامحه، عملکرد کج مدارانه دولتمردان به بهانه صلح و مماشات با تروریست ها، عدم قاطعیت علیه آنها طی چهارده سال گذشته باعث وضعیت فعلی کشور شده است.

گفتنی است گزارش بخش اول این میزگرد را می توانید در لیک زیر مطالعه کنید.
https://www.avapress.com/vdcdnk۰foyt۰xk۶.۲a۲y.html
https://avapress.com/vdceon8znjh8wni.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما