تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۶ میزان ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۳۹
کد مطلب : 50749
3 میلیون نفر در کشور در معرض تهدیدات حوادث طبیعی قرار دارند
روز بين المللي كاهش خطرات حوادث طبیعی با شعار جهاني "زنان و دختران نيروي پنهاني و مقاوم در برابر حوادث اند" در ليسه اماني شهر كابل از سوي اداره ملي آمادگي مبارزه با حوادث تجليل گرديد.
اين روز در حالي گرامي‌داشته می شود كه 3 ميليون نفر را در 52 ولسوالي كشور خطرات حوادث طبيعي تهديد مي كند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) داكتر محمد دايم كاكر؛ رئيس عمومي اداره ملي آمادگي مبارزه با حوادث گفت:"افغانستان يك كشور كوهستاني و متضرر از حوادث طبيعي است كه 80 درصد قربانيان اين حوادث را دختران و زنان تشكيل مي دهند."
وي نقش زنان در كاهش خطرات حوادث را ارزنده توصيف نموده خاطرنشان ساخت:"بلند بودن میزان بی سوادی و نداشتن آگاهي هاي عامه، كمبود افراد مسلكي و تجهيزات لازم براي مبارزه بهتر با حوادث از عواملي اند كه باعث افزايش قربانيان در مناطق آسيب پذير شده اند."
به گفته رئيس عمومي اداره ملي آمادگي مبارزه با حوادث، وسايل و تجهيزات براي مبارزه بهتر در مواقع اضطراري، بسيار كم مي باشد؛ زيرا در سال گذشته وزارت ماليه 100 هزار افغاني را براي خريد تجیهزات هزینه كرد؛ اما با توجه به كمبود اين مبلغ، هيچ كمپني، حاضر به همكاري در اين راستا نشد. 

وي تصريح كرد:"با توجه به رسيدن فصل سرما اين اداره تاكنون 80 ميليون افغاني را به 34 ولايت كشور براي استفاده در مواقع اضطراري ارسال شده و قرار است در هفته آينده نيز 10 هزار بسته مواد غذايي از كمك هاي كشور عربستان سعودي به مناطق آسيب پذير فرستاده شود."
به باور آقاي كاكر، افغانستان كشوري در حال انكشاف است و نيازمندي هاي مردم زياد می باشد؛ بنابراین كمك هاي اين اداره نمي تواند براي مردم آسيب پذير بسنده باشد؛ زيرا در حال حاضر 3 ميليون نفر را در 52 ولسوالي، خطرات حوادث طبيعي تهديد مي كند.
او گفت:"اين اداره با استفاده از تجارب سخت سال هاي گذشته، درخواست كمك هاي بيشتري از موسسات كمك كننده نموده كه براساس همين پيشنهادات، سازمان جهاني غذا(W.F. P) تعهد نموده تا به مناطق آسيب پذير كمك هاي غذايي بيشتري نمايد."
گفتني است كه در اين محفل، پيام محمد كريم خليلي؛ معاون دوم رياست جمهوري و رئيس كميته ملي مبارزه با حوادث طبيعي نیز قرائت گرديد. در متن اين پيام آمده است که افغانستان يك كشور آسيب پذير از حوادث طبيعي بوده، بنائاً با توجه به رسيدن فصل زمستان، بايد مواد لازم و ضروري براي نيازمندان در مناطق صعب العبور از قبل جاسازي شود.
این اداره در سال های گذشته به دلیل ضعف در عملکرد و رسیدگی به موقع به آسیب دیدگان حوادث طبیعی، مخصوصا سیلاب های سال جاری در ولایت های شمالی کشور، مورد انتقاد قرار داشته؛ اما مسئولان آن نبود امکانات و عدم تخصیص بودجه کافی را دلیل اقدام دیرهنگام شان در مبارزه با حوادث عنوان می کنند.




منبع : خبرگزاری آوا، کابل
https://avapress.com/vdceof8n.jh87ei9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما