تاریخ انتشار :پنجشنبه ۷ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۴
کد مطلب : 118359
برجام؛ شکست خورده ها تجدید قوا می کنند
خبرهایی که در رابطه با تلاش شکست خورده جمهوریخواهان برای توقف توافق اتمی منتشر می شد با پرتاب موشک بالستیک بین قاره ای ایران تحت الشعاع قرار گرفت. ناگهان دشمنان توافق به راس خبرها بازگشتند و ایران را متهم به نقض توافق کردند.
گروهی از سناتورهای دموکرات در نامه ای به وزیر خارجه آن کشور اقدام ایران را نقض قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت نامیدند و خواستار «اقدام یکجانبه و چندجانبه در این رابطه شدند.»

در این نامه که ۲۱ اکتبر صادر شده و ۱۱ سناتور دموکرات آن را امضا کرده اند، آمده است:«هیچگونه ابهامی نباید درباره اراده ما در رابطه با به اجرا درآوردن تعهدات ایران براساس قطعنامه های سازمان ملل و برجام وجود داشته باشد.» تنها دو نفر از آنها -سناتور بن کاردین از مریلند و چارلز شومر از نیویارک- علیه توافق رای داده اند.
اد رویس؛ رئیس جمهوریخواه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا پس از تایید رسمی توافق هسته ای در ۱۸ اکتبر که «روز پذیرش برجام» نام داشت، لیستی از اقدامات تهاجمی اخیر ایران از جمله سفر سردار قاسم سلیمانی به مسکو با وجود تحریم ها را ارائه داد.

با این حساب، کارشناسان مسایل هسته ای می گویند که جبهه شکست خورده مخالف تصویب و اجرای توافق هسته ای ایران و قدرت های جهانی در امریکا، یکبار دیگر تجدید قوا خواهد کرد تا خود را برای مرحله پس از تصویب توافق آماده کند.

آنها تلاش خواهند کرد با این استدلال که ایران پس از امضای توافق هسته ای با قدرت های جهانی و به دنبال آنکه به تمامی اهداف تعیین شده و مورد نظر خود در این توافق دست یافت، بارها اقداماتی انجام داده است که عملا به منزله نقض مفاد برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام است.

آنها در این زمینه به صورت مشخص به آزمایش موشک بالستیک عماد از سوی نظامیان ایران اشاره می کنند و می گویند که این آزمایش اگرچه از دید کاخ سفید، توافق هسته ای را نقض یا آینده آن را تهدید نمی کند؛ اما از دید آنان، اقدامی به مثابه نقض توافق هسته ای است و نشانگر اینکه امضای توافق هسته ای، هیچ تغییری در رفتار ایرانی ها در خصوص بلندپروازی های نظامی ایجاد نکرده است.

این اتفاق به ویژه در شرایط حساس سیاسی در امریکا واقع می شود؛ شرایطی که در آن، دو جبهه دموکرات و جمهوری خواه، خود را برای انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری در سال آینده، آماده می کنند و هم اکنون نیز کمپاین های فشرده و نفسگیر آن در سراسر امریکا، جریان دارد.

با این حساب، پیش بینی می شود آزمایش موشکی ایران که از دید مخالفان توافق هسته ای و حتی گروهی از موافقان آن در امریکا اقدامی ناقض توافق جامع مشترک اتمی میان ایران و جهان محسوب می شود، به یک اهرم تبلیغاتی نیرومند برای تضعیف موضع و محبوبیت دموکرات ها به وسیله جمهوری خواهان در انتخابات پیش رو تبدیل شود.
بنابراین، نامه ۱۱ سناتور دموکرات امریکایی به جان کری؛ وزیر خارجه آن کشور در مورد آزمایش موشکی چندی پیش ایران، می تواند بخشی از تمهیدات پیشگیرانه دموکرات ها برای خارج کردن این رویداد از معرض استفاده تبلیغاتی مخالفان جمهوری خواه در کمپاین های ریاست جمهوری تلقی شود.

با این حال، این امر، چیزی از خطر بازگشت و تجدید قوای جبهه شکست خورده توافق هسته ای در امریکا کم نمی کند.

آنها که در پی شکست در متوقف کردن برجام در ایستگاه کنگره امریکا، انتظار می رفت برای همیشه، صحنه را ترک کرده باشند، در ادامه نشان دادند که هنوز هم به تلاش خود برای یافتن نقاط ضعف تازه برای ایجاد مانع در مسیر اجرای برجام، ادامه می دهند و در این راه، از هیچ رویدادی غفلت نمی کنند و اگر این رویداد، آزمایش موشکی ایران باشد، چه بسا برای آنها یک فرصت تبلیغات منفی بسیار عالی محسوب خواهد شد.

با این حال، پیش بینی نمی شود در کوتاه مدت، آنها بتوانند مانعی جدی فراراه اجرای برجام ایجاد کنند؛ هرچند با توجه به استمرار تلاش های شان برای تحقق این هدف، این احتمال وجود دارد که آینده تعهدات امریکا در قبال این توافق، تا حدود زیادی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این کشور و موقعیت جمهوری خواهان و دموکرات ها در آن، بستگی خواهد داشت.
https://avapress.com/vdcenv8zojh8zxi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما