تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۳
کد مطلب : 148455
نبود استقلال فکری، استقلال ارضی کشور را زیر سوال می‌برد

همزمان با نود و هشتمین سال‌‎روز استرداد استقلال کشور، مراسم تجلیل و گرامی‌داشت از سوی نهادهای مدنی در کابل برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آوا، سخنرانان در این مراسم تاکید کردند که هرچند افغانستان نود و هشت سال پیش قسماً استقلال ارضی خود را از بریتانیا گرفت؛ اما کشور تاکنون به استقلال فکری، فرهنگی و اقتصادی نرسیده‌است.

به‌باور آنان؛ نبود استقلال فکری، فرهنگی و اقتصادی، استقلال ارضی و سیاسی کشور را نیز زیر سوال می‌برد.

گل‌محمد مختاری، استاد دانشگاه در این مراسم خاطر نشان کرد که استقلال تنها به‌مفهوم کنترل داشتن بر تمامیت ارضی نیست؛ بل فرهنگ، اقتصاد و فکر را نیز شامل می‌شود.
آقای مختاری علاوه کرد که افغانستان تاکنون به‌آن استقلالی نرسیده که خواست مردم است؛ چون هنوز هم مردم زیر سلطه دیگران زندگی می‌کنند.

او تاکید کرد که جوانان باید استقلال فکری را در خود ایجاد کنند و نگذارند که دیگران خواست‌های خود را بر مردم ما دیکته کنند.

داکتر سید احمد شکیب منتظری؛ رئیس حزب نهضت ملی گرایی افغانستان نیز در این مراسم تصریح کرد که معیارهای استقلال در یک کشور را "حاکمیت ملی"، "تمامیت ارضی" و "داشتن استقلال در سیاست خارجی" تشکیل می‌دهد.

آقای منتظری استقلال در یک کشور را ضامن رفاه مردمان آن کشور عنوان کرد و افزود که تمام کشورها در دنیا اول مستقل شده‌اند و بعد به رفاه و انکشاف رسیده‌اند.

او اما تاکید کرد برای اینکه ما مستقل شویم و مستقل بمانیم نیاز است تا درهم تنیدگی ملی خود را حفظ و کشور را به‌سوی صنعتی شدن و تولید علم ببریم.

سید عندلیب ضیایی؛ معاون مرکز فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی تبیان نیز در این مراسم خاطر نشان کرد که افغانستان امروز از استقلال به‌معنی واقعی آن برخورد نیست.

آقای ضیایی اضافه کرد که در طول تاریخ مردمان کشور ما خوب درخشیدند؛ اما بعد از پیروزی رهبران بد ندرخشیدند و نتوانستند که از پیروزی‌های ملت پاسداری کنند که در نتیجه ملت ما همواره دچار بدبختی بوده‌است.

او هم‌چنین بابیان اینکه دین اسلام در قرآن‌کریم ارزشی را به‌نام جهاد مطرح کرده و به‌آن اهمیت زیادی داده‌است گفت که اگر جامعه ما مسلح به‌سلاح جهاد باشد در برابر هیچ ابرقدرتی سرخم نخواهد کرد.

آقای ضیایی اشاره کرد که امروز نیز به‌پای تجلیل از استقلالی می‌نشینیم که حاصل "جهاد" نیاکان ما می‌باشد.

معاون مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان بابیان‌اینکه جوانان امروز ما نسل همان قهرمانانی‌اند که دیروز سرنوشت خود را به‌دست خود رقم زدند؛ تاکید کرد که جوانان باید شعور سیاسی خود را ارتقا ببخشند و به وحدت، یکپارچگی و عزم راسخ خود را افزایش دهند.
او همچنین تاکید کرد که سران حکومت وحدت ملی باید شعور سیاسی خود را ارتقا بدهند و از دوست و دشمن تعریف واضحی ارایه بدارند.

سید ناصر موسوی؛ رئیس شبکه نهادهای مدنی در این مراسم اشاره کرد که استقلال و تمامیت یک کشور را قدرت نظامی و اقتصادی آن کشور حفظ می‌کند.
آقای موسوی اضافه کرد که از سوی دیگر تولیدات علم در سطح یک کشور؛ استقلال همان کشور را به‌گونه بهتر و خوبتر معرفی کرده می‌تواند.
رئیس شبکه نهادهای مدنی؛ اما تاکید کرد که امروز استقلال کُلی در دنیا وجود ندارد و استقلال تمام کشورها نسبی است.
او علاوه کرد که از همین‌رو بین استقلال کشورها نیز نسبت به قدرت‌های شان تفاوت‌های وجود دارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین، ابراهیمی نیز در این مراسم نقش جوانان را در راستای حفظ استقلال کشور مهم خواند و گفت که تنها جوانان یک کشور می‌تواند به‌گونه خوبتر و بهتر از استقلال همان کشور پاسداری کنند.
آقای ابراهیمی هم‌چنین با اشاره به‌آیات و روایاتی تاکید کرد که اسلام نیز نقش جوانان را در همه عرصه‌ها برجسته کرده‌است.

علی‌جان کریمی، عضو حزب توسعه افغانستان نیز در این مراسم با قرائت پیام این حزب تاکید کرد که وجیبه‌ملی هر اتباع این کشور است که از میراث پدران خود با جان و دل پاسداری کنند.

https://avapress.com/vdcenv8znjh8eei.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما