تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ حوت ۱۳۹۰ ساعت ۲۰:۵۶
کد مطلب : 37005
چه بسا با مرگ عبدالله بن عبدالعزیز عربستان دچار انقلاب شود
میانگین بیکاری در این کشور دارای درآمدهای هنگفت نفتی همانند موشک بالا می رود و متوسط حقوق در ماه 1300 دلار است و 22 درصد از ساکنان عربستان در فقر به سر می‌برند.

به نظر می‌رسد همه منتظر مرگ پادشاه پیر عربستان هستند تا آنها هم حرکت اعتراضی خود را اغاز کنند.

روزنامه گاردین در مقاله‌ای به قلم "سعد الفقیه" رئیس جنبش اصلاحات اسلامی در عربستان با عنوان عربستان منتظر بهار خودش است، نوشت: عربستان زیر فساد و سرکوب قرار دارد از اینرو شرایط برای انقلاب پخته و آماده است. وی درعین حال اشاره کرد که اصلاح گرایان در عربستان مردد هستند.

"الفقیه" که در انگلیس به عنوان پناهنده زندگی می کند، درمقاله خود به برخی شرایط عربستان اشاره کرد و گفت: اکثر عوامل و شرایطی که باعث انقلاب های جهان عرب شد، در عربستان نیز وجود دارد به عنوان مثال رژیم سعودی ده‌ها هزار زندانی سیاسی را در بازداشت دارد که اکثر آنها بدون تفهیم اتهام زندانی هستند و سطح فساد رو به افزایش است و تنها در بودجه اخیر عربستان صدها میلیون دلار مفقود شده است.


وی همچنین در مقاله خود به وضعیت معیشتی عربستان پرداخت و از درآمد هنگفت نفت و بیکاری و فقر در این کشور سخن گفت و تاکید کرد: میانگین بیکاری در این کشور دارای درآمدهای هنگفت نفتی همانند موشک بالا می رود و متوسط حقوق در ماه 1300 دلار است و 22 درصد از ساکنان عربستان در فقر به سر می‌برند.

الفقیه در ادامه این یادداشت خود آورده است: خاندان سعودی با عربستان و ملت آن به گونه ای برخورد می کنند که انگار ملک آباء و اجدادی و شخصی آنها است.

به گزارش شبکه خبر ایران، این نویسنده، رسانه‌های غربی را به خاطر تمرکز فقط بر تظاهرات شیعیان و وضعیت زنان (در عربستان) سرزنش کرد و گفت: رژیم سعودی از تظاهرات شیعیان و اعتراضات آنها به نفع خود سوء استفاده می کند و تلاش می کند که با اشاره به این اعتراضات، اکثریت سنی عربستان را درخصوص خطر سلطه شیعیان قانع کند.


فقیه درباره وضعیت زنان در عربستان هشدار داد که تمرکز رسانه های غربی به وضعیت زنان در عربستان نتایج معکوس دارد زیرا این دیدگاه رسانه ها، با ارزش‌های غرب منسجم است که در بین مردم عربستان طرفداری ندارد.


وی گفت: تمرکز بر این دو موضوع باعث منحرف شدن افکار از چالش های بزرگ‌تر و مهم‌تری می شود که موجویت رژیم سعودی را تهدید می کند.


وی با طرح این پرسش که با وجود این مسایل چرا انقلاب تا این لحظه به عربستان نرسیده است، اینگونه به آن پاسخ می دهد که اصلاح گرایان همچنان در بیان علنی نظرات خود دچار تردید هستند؛ چه برسد که گام های عملی اتخاذ کنند.


این نویسنده سعودی افزود، برخی در رسانه های گروهی هشدار می دهند و بروز تغییرات را با هرج و مرج خونریزی همراه می دانند، اما الفقیه در مقاله خود تاکید کرد: روند امور در مسیر تغییرات در عربستان حرکت می کند.


وی اشاره کرد آغاز تغییرات چه بسا با مرگ عبدالله بن عبدالعزیز شاه 90 ساله سعودی یا حادثه ای نظیر حادثه خودسوزی محمد بوعزیزی در شهر سیدی بوزید تونس آغاز شود.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - سرویس بین الملل
https://avapress.com/vdcen78x.jh8f7i9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما