تاریخ انتشار :جمعه ۹ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۹
کد مطلب : 101375
ما خواستار یک سیستم قوی حسابدهی هستیم و مصمم به تطبیق آن نیز می باشیم
چهارمین نشست وزرای خارجه قلب آسیا- پروسه استانبول قبل از ظهر امروز در شهر بیجینک پایتخت جمهوری مردم چین با حضور محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان و آقای لی کیکیانگ صدراعظم جمهوری مردم چین برگزار گردید.
به گزارش آوا به نقل از دفتر مطبوعاتی ارگ ریاست جمهوری، در این نشست که وزرای خارجه ۱۶ کشور عضو اصلی این پروسه و نمایندگان کشورهای همکار نیز اشتراک داشتند، رئیس جمهور محمد اشرف غنی طی سخنرانی ضمن تشکری از حکومت و مردم چین بخاطر میزبانی این نشست، گفت: گذار فوق العاده شرق آسیا از جنگ و فقر به سوی ثبات و خوشبختی، برای ما درس های در راستای فایق آمدن به مشکلات و چالش های گذشته داده است. 
آقای غنی گفت که ما متعهد هستیم که افغانستان را در دهه آینده به عنوان یک دوره تغییر پایدار به یک چهار راه منطقوی مبدل سازیم.
رئیس جمهور با توجه بر اینکه صلح اولویت عمده حکومت افغانستان را تشکیل میدهد، گفت که ما از مخالفین سیاسی خویش بخصوص طالبان دعوت می کنیم که در گفتگوی بین الافغانی اشتراک نمایند و از تمام دوستان بین المللی می خواهیم که از پروسه صلح تحت رهبری و مالکیت افغانستان حمایت کنند.
اشرف غنی گفت که تا اخیر سال ۲۰۱۴ میلادی نقش محاربوی نیروهای بین المللی در افغانستان خاتمه می یابد و برای اطمینان از اینکه تمام بار مسئولیت به دوش نیروهای شجاع این کشور نباشد ما متعهد به اصلاحات همه جانبه در نهاد های قضایی، حکومت داری، بخش اقتصادی و فرهنگی هستیم.
رئیس جمهور غنی خاطر نشان کرد که گفتگوی ما با سکتور خصوصی کشور و عزم و تلاش های ما در زمینه اصلاحات در منابع عواید و امنیتی کشور، باعث افزایش اعتماد مردم و شرکت های بین المللی مبنی بر اینکه دروازه افغانستان بخاطر سرمایه گذاری آنان باز می باشد، شده است.
رئیس جمهور گفت که توانمندی جوانان، زنان و فقرای کشور نقطه مرکزی اعتماد سازی و پایداری اصلاحات ما را نشان میدهد.
رئیس جمهور غنی تصریح کرد: تجربه نشان داده که بهترین راه برای ایجاد روند اصلاحات و ایجاد رابطه میان شهروندان و دولت حمایت از طریق بودجه (ملی) است و ما خواستار یک سیستم قوی حسابدهی هستیم و مصمم به تطبیق آن نیز می باشیم.
وی گفت که سهمگیری فعال جمهوری خلق چین در امر گسترش صلح، خوشبختی و ثبات در افغانستان و منطقه حایز اهمیت است و ما مردم افغانستان از این حمایت و توجه آنان، ممنون هستیم. 
وی گفت: صلح اصلی‌ترین اولویت ما است. از مخالفان سیاسی، بخصوص گروه طالبان، دعوت می‌کنیم تا به گفت‌وگوهای بین افغان‌ها بپیوندند و از شرکای بین‌المللی خود می‌خواهیم تا از روند صلح به رهبری افغان‌ها حمایت کنند. ما نباید اجازه دهیم و اجازه نخواهیم داد به گروهای که توهم بزرگ را دنبال می کنند که افغانستان را میدان جنگ خود بسازند و یا از این کشور علیه نظام جهانی کار بگیرند.
در این نشست آقای لی کیکیانگ صدراعظم جمهوری مردم چین سخنرانی کرده گفت که از آغاز نشست استانبول تا حال، این پروسه به یک میکانیزم خاصی برای همکاری های منطقوی به افغانستان مبدل شده است و فرصتی را برای کشور های منطقه و جامعه بین المللی بخاطر توسعه همکاری ها با افغانستان در عرصه های مختلف بوجود آورده است.
وی افزود که پیشرفت این پروسه ما را در زمینه تامین صلح پایدار، ثبات و رشد اقتصادی و اجتماعی منطقه کمک خواهد کرد.
صدراعظم چین با توجه به اهمیت افغانستان منحیث مرکز اتصال جنوب، مرکز و شرق آسیا و همچنان احیای راه ابریشم گفت: افغانستان متحد، مترقی و یک کشور دوست با جامعه بین المللی چیزیست که مردم افغانستان آرزوی آنرا دارند و به منفعت مشترک کشور های منطقه و جهان می باشد.
وی گفت که چین دوستی اش را با افغانستان ادامه میدهد و متعهد به همکاری های عمیق دوجانبه در عرصه های مختلف می باشد. چین از پروسه صلح افغانستان حمایت می کند و آماده است که یک نقش سازنده را در این راستا ایفا نماید.
آقای لی کیکیانگ همچنان گفت که کشورش آماده است تا همکاری های خود را با افغانستان در عرصه های زیربنایی، زراعت، مدیریت آب و استخراج و به کارگیری منابع معدنی تسریع ببخشد.
صدراعظم چین خاطر نشان کرد: من امیدوارم این کنفرانس بتواند یک پیام روشنی در راستای حمایت قوی کشور های منطقه و جامعه بین المللی از حکومت جدید افغانستان داشته باشد و یکبار دیگر آنان تعهد دراز مدت خویش را بخاطر تامین صلح و بازسازی افغانستان ابراز نمایند.
نشست قلب آسیا- پروسه استانبول برای نخستین بار در سال ۲۰۱۱ در شهر استانبول ترکیه آغاز گردید، دومین نشست آن در سال ۲۰۱۲ در افغانستان و سومین آن در سال ۲۰۱۳ در شهر الماتای قزاقستان برگزار گردید.
در چهارمین نشست وزرای خارجه قلب آسیا- پروسه استانبول که امروز در شهر بیجینگ پایتخت چین برگزار گردید، فیصله بعمل آمد تا پنجمین نشست مذکور در سال آینده در پاکستان برگزار گردد.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcefz8znjh87xi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما