تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۲
کد مطلب : 148671
تأکید بر بازشدن مرز دوغارون/ اسلام قلعه میان ایران و افغانستان

فرماندار ولسوالی(شهرستان) تایباد در ولایت خراسان رضوی جمهوری اسلامی ایران از ادامه بسته بودن گذرگاه مرزی دوغارون ـ اسلام قلعه میان این کشور و افغانستان انتقاد می کند و خواستار بازگشایی این معبر رسمی در مرز میان ایران و افغانستان و توجه ویژه مسئولین این ولایت و همچنین مسئولین حکومتی در این زمینه است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) به نقل از ایرنا، حسین شرافتی راد که روز دوشنبه در بازدید نمایندگان وزارت امورخارجه ایران و نماینده مرزبانی این ولایت از مرز دوغارون سخن می گفت، خاطرنشان کرد که جاری شدن سیل در ماه دلو سال گذشته در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان، منجر به مسدود شدن مسیر تردد در این معبر شد.

وی اظهار کرد: با مسدود شدن این مرز، خروج شهروندان افغانستان از ایران از طریق مرز میلک در ولایت سیستان و بلوچستان این کشور انجام می شود.

به گفته شرافتی راد، قبل از جاری شدن سیل در این شهرستان، روزانه بیش از هزار و ۵۰۰ نفر از مهاجرین افغانستانی از مرز دوغارون به این کشور باز می گشتند.

فرماندار تایباد افزود: در راستای اقدامات بشر دوستانه و توسعه روابط بین ۲ کشور که از سالیان گذشته ادامه دارد، باید مسئولین ولایتی و کشوری برای راه اندازی مجدد این معبر نگاه ویژه داشته باشند که این امر مستلزم فراهم شدن زیر ساخت های لازم در این مسیر است.

وی اظهار کرد: مرز دوغارون به عنوان اولین ورودی از مرزهای شرقی ایران برای اتباع کشور افغانستان و به عنوان چشم اندازی برای آنان است.

شرافتی راد به جایگاه پایانه مرزی دوغارون اشاره کرد و گفت: این پایانه مرزی در جایگاه نخست عبور مسافر با وسایل نقلیه عمومی و در رتبه پنجم ترانزیت خروجی کشور است و سالانه بیش از یک میلیون نفر اتباع ایرانی و خارجی از مرز دوغارون وارد یا خارج می شوند.

در این بازدید مقام های وزارت خارجه ایران از مرز دوغارون مقرر شد برای بازگشایی این معبر زیر ساخت های لازم فراهم شود و نظر مقامات کشور افغانستان نیز در این زمینه مد نظر قرار گیرد.

مرز دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد قرار دارد.

این در حالی است که مسدود بودن مرز دوغارون ـ اسلام قعله به روی مهاجرین افغانستانی، مشکلاتی را برای این مهاجرین نیز به دنبال داشته است. با مسدود بودن این مرز، مهاجرین از مرز میلک در ولایت سیستان و بلوچستان وارد افغانستان می شوند، اما تأسیسات این مرز و همچنین ولایت نیمروز افغانستان برای پذیرش بیش از دو هزار مهاجر، جوابگو نیست. همچنین سازمان های بین المللی که در مرز دوغارون ـ اسلام قلعه مستقر بودند، در میرز میلک نمایندگی ندارند یا امکانات محدودی در اختیار دارند.

https://avapress.com/vdcefv8zzjh8epi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مرزاسلام قلعه اگربازنشه میدانیم روزچه قدفغانیاازتهران به مشهدبازبه زاهدان وبازبه زابل میرن نفر300هزارتومان خرجش میشه ازاسلام که واردوطن بشه100تومان میشه هرکس معصول هست روزآخرت بایدبه زنوبچه هایی ماجرین 200هزاربهرنفربفردازه