تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۰۵:۲۱
کد مطلب : 108675
وحدت و همبستگی؛ پیام شهدای ۲۴ حوت
در قیام ۲۴ حوت هرات کسی نمی فهمید که چه کسی شیعه است و چه کسی سنی، در آن زمان قوم و قبیله و مذهب مطرح نبود و همه یکصدا با شعار "الله اکبر" در کنار هم بودند.
به گزارش خبرگزاری آوا، مراسمی به مناسبت تجلیل از قیام ۲۴ حوت مردم مومن و خداجوی هرات روز گذشته از سوی دفتر نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان ، در مسجد امام حسن مجتبی(ع) شهر هرات برگزار شد.
مولوی مصون؛ یک تن از علما و مجاهدین شهر هرات در این مراسم، گفت: عزت و آبروی ما وقتی حفظ می شود که ما تاریخ خود را بشناسیم و از سلحشوری نیاکان خود با خبر باشیم .
وی بابیان اینکه دستاوردهایی را که ما امروز در اختیار داریم، مرهون خدمات و جانبازی های گذشتگان ماست، افزود: سال ۵۷ سرآغاز مصیبت و بدبختی ملت افغانستان بود، چنانکه دشمنان در ۷ ثور با حرکات مذبوهانه‏ی خود به حریم مقدس اسلام و به اعتقادات مردم مسلمان توهین و هتک حرمت می کردند.
این عالم دینی افزود: آنان گمان می کردند که می توانند بساط مسلمانان را برچینند و دیگر از دین و دیانت در این کشور خبری نخواهد بود، اما دیدند که فرزندان این مرز و بوم با رشادت و جانفشانی از کشور و ناموس خود دفاع کردند.
وی تصریح کرد: در آن سالها در روزنامه اتفاق اسلام، الفبای کمونیزم به نشر سپرده می شد و در این روزنامه نوشته می شد که دنیا، مادی و ازلی است و کسی آن را نیافریده و این گفته ها را دست اندرکاران کمونیزم به این روزنامه تحریر می کردند.
مولوی مصون افزود: ملت آگاه ما تحمل این حرفهای زشت و ناپسند را نداشتند و به تمام وعده های دولت وقت پشت پا زدند و در برابر دولت وقت زمینه ی قیام را مساعد ساختند.
وی در ادامه یادآور شد: در آن دوران علما و دانشمندان با پخش شب نامه یکدیگر را آگاه ساختند که قیامی در پیش داریم و در سپیده دم پنج شنبه ۲۴ حوت سال ۵۷ از اطراف هرات به شهر ریختند و با مردم شهر یکجا شده و شعار "الله اکبر" سر داده و نظام وقت بدون هیچ رحمی همه را به رگبار می بست.
وی با بیان اینکه مردم در آن زمان هیچ هراسی نداشتند که چه اتفاقی خواهد افتاد همانگونه که حضرت علی می فرمودند که هیچ باکی ندارم که به سوی مرگ بروم یا مرگ به سمت من بیاید و مردم نیز در آن روز این حال را داشتند و شعار "هیهات من الذله"، شعار مردم شده بود و پیش می رفتند.
این عالم دینی در ادامه گفت که دشمنان دین در ۷ ثور با حرکات مذبوهانه ی خود به حریم مقدس اسلام و به اعتقادات مردم مسلمان توهین و هتک حرمت می کردند.
مولوی مصون در ادامه گفت که، به یاد دارم که در آن زمان معلم بودم و در شهر قرار داشتم که شعار "الله اکبر" را شنیدم و با مردمی که از ولسوالی های اطراف آمده بودند، همراه شدم.
وی در ادامه به تشریح حوادث آن روز پرداخت و گفت: در آن روزها برخی از اجساد آنقدر وضع وخیم داشتند که قابل حرکت دادن نبودند.
مولوی افزود: در ۲۴ حوت زن و مرد یک عشق خاصی نسبت به اسلام و قرآن را به نمایش گذاشتند و بعد از ۲۴ حوت دولت وقت برای خفه کردن گروه های خود جوش مردمی دست به کار شد و مردم را شب هنگام از خانه ها بیرون می کردند و هر کسی که نسبت به نظام خوشبینی نداشت باید با زندگی وداع می کرد.
این عالم دینی با تاکید بر اینکه وحدت و همبستگی؛ پیام شهدای ۲۴ حوت بود، گفت: در این قیام کسی نمی فهمید که چه کسی شیعه است و چه کسی سنی، در آن زمان قوم و قبیله و مذهب مطرح نبود و همه یکصدا با شعار "الله اکبر" در کنار هم بودند.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین روحانی؛ نماینده آیات عظام در هرات نیز طی سخنانی به بیان عوامل قیام مردم هرات در ۲۴ حوت پرداخت و گفت: کودتای ۷ ثور یک کودتای نابرابر بود و از زمین و هوا بر دولت داوود‌خان هجوم آوردند.
وی نیز با تاکید بر اینکه حکومت وقت علما را دستگیر کردند و به زندان بردند، افزود: در آن زمان آنقدر خفقان بود که هیچ کسی نمی توانست حرف دینی و مذهبی بزند.
این عالم دینی افزود: شعار کمونیست‌ها این بود که به دهقانین کمک کنند و از مستضعفین حمایت نمایند. اما مردم می‌دانستند که اتحاد جماهیر شوروی حامی این حکومت است.
وی با بیان اینکه ۲۴ حوت سرآغاز حرکتها و قیامها در افغانستان شد، گفت که خشم ملت بالاگرفت و دقیقا روز ۲۴ حوت مردم با انجام دادن یک حرکت همه جانبه و با هدف احیای مکتب و بالابردن پرچم اسلام قیام کرده وسینه‌ی خود را در مقابل گلوله قرار دادند.
وی در پایان تاکید کرد که شهدا به گردن همه ما حق دارند، آنان جهاد کردند تا ما امنیت، آبرو و شرافت داشته باشیم و ما باید این ایثارگری ها را پاس بداریم و راهشان را دنبال کنیم.
https://avapress.com/vdcefv8znjh87pi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما