تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۰ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۴
کد مطلب : 136872
۱۷ مورد خشونت علیه خبرنگاران حوزه غرب در سال ۲۰۱۶ میلادی

براساس آمارهای ارائه شده از سوی کمیته مصوونیت خبرنگاران در ولایت هرات، سال ۲۰۱۶ یکی از بدترین سال‌های خبرنگاران در کشور بوده است.
به گزارش خبرگزاری آوا، در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۷ مورد خشونت در حوزه غرب کشور صورت گرفته که از این میان ۱۱ مورد آن در هرات رخ داده است.
این آمار صبح امروز در نشست خبری مشترک میان مسوول کمیته مصوونیت خبرنگاران در غرب کشور و جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات ارائه شد.
"همایون نظری" مسوول این کمیته گفت که ۹۵ درصد خشونت علیه خبرنگاران و فعالین رسانه‌ها در هرات از سوی ارگان‌های دولتی صورت گرفته است.
وی این مطلب را واضح ساخت که خشونت و جلوگیری از دسترسی به اطلاعات در کشور همواره از سوی افراد سطح پایین حکومت صورت گرفته است.
نظری افزود که در ایـن سـال ۱۳ خبرنگار به قتـل رسـیده و ۸۸ مـورد خشـونت صـورت گرفتـه اسـت.
از سوی دیگر "جیلانی فرهاد" سخنگوی والی هرات گفت که اداره‌ی محلی با عاملان خشونت در برابر خبرنگاران از مجرای قانون برخورد خواهد کرد.
وی گفت که اخیرا بنا به دستور رئیس جمهور کشور کمیته امنیت و مصوونیت خبرنگاران در اکثر ولایات کشور ایجاد شده که هدف اصلی آن تامین امنیت جان خبرنگاران می‌باشد.
به بیان وی این کمیته از حقوق خبرنگاران دفاع کرده و اگر خشونتی علیه این قشر از سوی مقام‌های دولتی صورت بگیرد، به طور جدی آن را پیگیری خواهند کرد.
سخنگوی والی هرات همچنین از خبرنگاران خواست تا موارد خشونت از جانب مسوولین دولتی را خبر داده تا پرونده‌شان از مجاری قانونی پیگیری گردد.
اما از سوی هم با نشر این آمار خبرنگاران در هرات نگران وضعیت کار خود هستند.
براساس گزارش منتشر شده از سوی کمیته مصوونیت خبرنگاران، بیشترین میزان خشونت در برابر خبرنگاران در کشور از سوی حکومت صورت گرفته است.
خبرنگاران در هرات از حکومت می‌خواهند تا برنامه‌های آموزشی برای تمامی سطوح اداره‌هایش جهت بهتر شدن وضعیت آزادی بیان در کشور روی دست بگیرد.
بربنیاد گزارش کمیته مصوونیت خبرنگاران در سال ۲۰۱۶ میلادی بیش ۱۰۱ مورد خشونت در برابر خبرنگاران به ثبت رسیده که از این میان ۱۳ مورد خشونت‌ها به قتل خبرنگاران منجر شده است.
همچنین در این گزارش آمده که ۱۰ خبرنگار از سوی طالبان در کشور در این سال کشته شدند.
در ادامه این گزارش این‌چنین آمده که در شش ماه دوم سال ۲۰۱۶ میلادی حکومت ۶۴ درصد، طالبان ۱۵ درصد، افراد ناشناس ۱۱ درصد، افراد زور مند ۶ درصد و مسوولان رسانه‌ها ۴ درصد خشونت را در برابر خبرنگاران انجام داده‌اند.

https://avapress.com/vdcefp8zwjh8xvi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما