تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۲۲
کد مطلب : 137376
سیر تا پیاز صدور تذکره غیابی؛ نشست همفکری نخبگان و فرهنگیان مهاجر با جنرال فونسل افغانستان در مشهد مقدس

جلسه هماهنگی و مشوره دهی جنرال قنسولگری افغانستان و نخبگان ، متنفذین و تشکل های فرهنگی مهاجر در مشهد مقدس برگزار شد.

سید نورالله راغی؛ جنرال قنسول افغانستان در مشهد مقدس ابراز امیدواری کرد: نشست های صمیمی و مشوره دهی بین این نمایندگی و گروه های مردمی در حل مشکلات مهاجرین راهگشا باشد .

وی به مهمترین دغدغه مهاجرین افغانستانی یعنی درخواست تذکره غیابی اشاره کرد و اظهار داشت: در حالت عادی پروسه درخواست تذکره غیابی باید با عبور از قنسلوگری ، وزارت خارجه ، وزارت داخله و اداره ثبت احوال و نفوس و طی بازه زمانی یکماهه صورت بگیرد اما با تلاش های مستمر این قنسولگری و سفارت این پروسه به نامه مستقیم قنسولگری به اداره ثبت احوال و نفوس و بازه زمانی دو نیم روز خلاصه شده است.

سید نورالله راغی تاکید کرد: مهاجرینی که دارای پاسپورت عادی هستند می بایست برای تعویض پاسپورت به الکترونیکی حتما تذکره تایید شده داشته باشند تا دچار مشکل نشوند .

وی فعالیت های قنسولگری را طی یک سال گذشته در بخش های فرهنگی ، ترانسپورت ، اقتصادی و آموزشی دسته بندی کرد و گفت : رایزنی های بسیاری در بخش های مذکور با کشور و دولت دوست یعنی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته و بسیاری از مشکلات مرتفع شده است.

جنرال قنسول کشورمان اضافه کرد: هرچند حجم کار با توجه به بحث درخواست های صدور تذکره غیابی بسیار افزایش یافته است و ما روزانه ۸۰۰ نفر مراجعه‌کننده داریم اما سعی ما بر این است تا اجراآت قنسولگری را تا حد ممکن سرعت بخشیم و در عین حال هم هیچ نیروی جدید به پرسنل ما اضافه نشده است و صرفا برای رضایت مهاجرین تلاش کرده‌ایم.

وی خطاب به مهاجرین گفت: ما حجم کاری کارمندان خود را در سفارت به دو یا سه برابر ظرفیت عادی افزایش داده و ساعت اداری را نیز تغییر داده ایم تا همه کارهای مردم ما بدون وقفه و با سهولت انجام پذیرد و صرفا توقع داریم از ما حمایت نموده و راهنما باشید.

آقای راغی در پاسخ به سوالات حضار در جلسه اظهار داشت: اگر مهاجرین افغانستان تذکره دریافت نکنند، هویت و تابعیت آن‌ها دچار مشکل می‌شود.

وی در مورد اهمیت تذکره گفت: تذکره برای همه مردم افغانستان بخصوص آن‌هایی که در خارج از کشور زندگی می کنند یک امر حیاتی است و مهاجرین مقیم ایران نباید در این خصوص غفلت کنند زیرا بسیاری از اسناد هویتی در آرشیو افغانستان به دلیل ۴ دهه جنگ آسیب دیده و یا از بین رفته‌اند.

راغی ، تصریح کرد: کسانی که چند نسل در ایران ساکن هستند، در صورت عدم دریافت تذکره، هویت و تابعیت خودشان را در معرض خطر قرار می‌دهند و مهاجرین با دریافت تذکره به دولت خود کمک می‌کنند تا آمار دقیقی از شهروندان خود داشته باشد.

وی در مورد تاییدیه تذکره های قدیمی اظهار داشت: ما تذکره های قدیمی را به اداره ثبت احوال و نفوس می فرستیم و تاییدیه آن را می گیریم و در این بخش نگرانی وجود ندارد.

وی اضافه کرد: کابینه حکومت وحدت ملی و وزارت خارجه بودجه های مورد نظر در باره سیستم بایومتریک و موارد لازم جهت صدور پاسپورت را تصویب نموده و در تلاش هستیم هرچه سریعتر این امکانات در اینجا مستقر شود .

او با اشاره به اینکه مدت باقیمانده پاسپورت های قدیمی به پاسپورت های جدید منتقل نمی شود ، بیان داشت : در وهله اول پاسپورت دهی را از دانشجویان آغاز می کنیم و در مراحل بعدی به دیگر گروه ها پاسپورت جدید داده خواهد شد.

وی در مورد هزینه های بالای پاسپورت و دیگر خدمات قنسولگری ابراز داشت: هزینه های دریافتی مصوب مراجع ذیصلاح داخلی است و با توجه به مصارف بالای کارکنان و تجهیزات این هزینه ها معقول است.

راغی در ادامه گفت: هرچند بحث الصاق همراهان در پاسپورت مشکلی ندارد ولی قانونی که به ما ابلاغ شده تفکیک پاسپورت است اما ما رایزنی های بسیاری انجام داده ایم ولی تاکنون جواب نگرفته ایم.

نامبرده افزود : هیات ثبت احوال و نفوس در نمایندگی های افغانستان مستقر خواهند شد ولی باید توجه داشت نمی توان موضوع دریافت تذکره را در داخل ایران با توجه به حجم زیاد نفوس مهاجرین داشته باشیم.

وی در مورد ضرورت رویت تذکره در صدور پاسپورت الکترونیکی اظهار داشت: صلاحیت نفی تذکره حتی از صلاحیت رییس جمهور نیز بالاتر است و حکومت نمی تواند در این مورد چشم پوشی کند زیرا بسیاری از افراد هستند که در کشورهای مختلف با وجود داشتن پاسپورت افغانستانی ، افغان نیستند اما همه مسئولین سعی بر برطرف نمودن مشکلات و آوردن سهولت ها دارند.

آقای راغی در مورد اختلاف نام در مدارک اقامتی و تذکره تصریح کرد : ما سعی و رایزنی هایی در این زمینه داشتیم و امیدوار هستیم جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند هرجند متوجه ملاحظات قضایی و امنیتی هستیم.

وی در مورد این اظهار نظر که دولت چرا قانونی را تصویب نمی کند تا مشکل تذکره برای ۵ میلیون مهاجر حل شود ، گفت: مردم ما باید مشکلات دولت و حکومت افغانستان  را درک کنند و بدانند با وجود مشکلاتی که دارد دولت با مهاجرین نرمش بسیاری را انجام داده است.

آقای راغی در مورد پیشنهاد مطرح شده در خصوص اسکن و به نوعی دیجیتالی کردن اسناد موجود در آرشیف ثبت احوال و نفوس وزارت داخله و دسترسی نمایندگی های خارج از کشور به آنها، خاطر نشان کرد، امکان انتقال همه مدارک و سجلات مردم افغانستان به نمایندگی های کشور در ایران وجود ندارد و از سویی ما با مشکلاتی که داریم مثل کشورهای پیشرفته داری سیستم پایش اطلاعات الکترونیک در بخش سجلات نیستیم و نمی توانیم این اطلاعات را استعلام کنیم .

وی در مورد این پیشنهاد از سوی حضار مبنی بر اینکه نماینده وزارت مهاجرین در نمایندگی ها وکیل عام مهاجرین برای پیگیری روند صدور تذکره باشد اظهار داشت: ما این موضوع را پیشنهاد داده ایم اما باید در نظر داشت این روند ممکن است زمان بر بوده و نیازمند نامه نگاری های بیش از حد بین الوزارتین شود.

جنرال قنسول افغانستان در مشهد تاکید کرد : هیچ نمایندگی کشور در دنیا نمی تواند بدون رویت و ثبت تذکره ، برای اتباع افغانستان پاسپورت الکترونیکی صادر نماید و قویا این موضوع را که نمایندگی ای بدون تذکره پاسپورت صادر کرده باشد را تکذیب می کنم.

او اضافه کرد: توزیع پاسپورت الکترونیک بین اتباع کشور افغانستان تصمیم دولت ما نیست بلکه این یک تصمیم جهانی من جمله سازمان بین المللی ایکائو است و هیچ گونه خدماتی در دنیا با پاسپورت های قدیمی صورت نمی گیرد.

نامبرده افزود: هر ارگانی که در افغانستان با وجود تکمیل بودن مدارک مهاجرین از انجام کار ها آنها خود داری نماید به طور جد پیگیر تخلف ایشان هستیم.

وی در مورد کسانی که می خواهند تبدیل وضعیت از کارت آمایش به پاسپورت داشته باشند، گفت : این افراد نیز می توانند با درخواست تذکره غیابی برای پاسپورت اقدام کنند و حتی کسانی که هیچ گونه مدرک نداشته باشند این امکان را ایجاد می کنیم بتواند به داخل مراجعه و امورشان را انجام دهند.

وی در پایان اطمینان داد : سفارت و قونسولگری های افغانستان در ایران از هیچ اقدامی برای سهولت مهاجرین فروگذار نمی کند و حتی فراتر از صلاحیت خود به امور هموطنان پرداخته و سعی بر رفع مشکلات ایشان دارد.

https://avapress.com/vdceff8zpjh8xxi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

متاسفانه
کسی بر کارمندان سفارت افغانستان در تهران، هیچگونه نظارتی ندارد.
2.بیشتر کار کسانی انجام می شود که آشنا داشته و به کار مندان سفارشی تلفن یا شفاهی کرده باشد.
3.وضعیت نا بسامان که در سفارت و نیز خیابان پاکستان در اثر عدم مدیریت سفیر وجود دارد، آبروی هیئت حاکمه و بلکه ملت افغانستان را در خطر انداخته است.
وضعیت نا به سامانی در سفارت افغانستان و بلکه خیابان پاکستان، در اثر عدم مدیریت سفیر، وجود دارد آبروی هیئت حاکمه و بلکه ملت افغانستان را به خطر انداخته و با آن بازی می کند.
مثلا امام جماعت سفارت مثل یک کارمند تا ساعت 3/5 بعد از ظهر پرونده هایی آشنایان خود را جمع آوری می کند و از در مخصوص می برد به کارمندان صدور تذکره می دهند و ملت همینطوری حیران و سرگردان و منتظر نوبت می ماند.