تاریخ انتشار :شنبه ۲۴ اسد ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۰۲
کد مطلب : 115343
هیأت افغانستانی نگرانی کشورمان را از افزایش حملات تروریستی به طرف پاکستانی ابزار داشت
هیأت عالی رتبه افغانستان که به ریاست صلاح الدین ربانی به پاکستان رفته بودند با نواز شریف صدر اعظم و سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی گفتگو کردند و نگرانی افغانستان را از افزایش حملات تروریستان در کشور ابراز داشتند.
به گزارش آوا، هیئت جمهوری اسلامی افغانستان، با محمد نواز شریف صدر اعظم جمهوری اسلامی پاکستان و سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی و روابط خارجی صدر اعظم با حضور مقامات ارشد ملکی و نظامی آن کشور، به صورت جداگانه دیدار و گفتگو کرد.
رئیس هیئت جمهوری اسلامی افغانستان به صراحت به جانب پاکستان بیان داشت که تشدید اعمال تروریستی و اعلام ادامه آن از آنطرف خط که باعث کشتار مردم بی گناه افغانستان در کابل و سایر شهرها شده، نقطه عطفی را در تغییر اذهان مردم و دولت افغانستان ایجاد کرده و ضرورت به اقدامات جدی و عملی جمهوری پاکستان، برای مهار کردن آن را بیشتر ساخته است.
در این دیدار ها، هیئت افغانستان تأکید کرد که تروریزم خطر جدی برای منطقه و جهان و مخصوصاً برای هر دو کشور می باشد و برنامه عملی برای مبارزه با آن، طرح هشت فقره دولت جمهوری اسلامی افغانستان، می تواند محور این برنامه در مبارزه جدی با تروریزم باشد.
در جریان گفتگوها هر دو طرف تأکید کردند که روی گزینه ها و اقدامات مطرح شده، مشوره های بیشتری انجام داده و برای عملی شدن آن عندالموقع اقدامات جدی را روی دست گیرند.
هیئت افغانستان تأکید کرد که هدف اصلی دولت جمهوری اسلامی افغانستان تأمین امنیت و مصؤنیت شهروندان کشور است و دریچه گفتگو برای رسیدن به صلح عادلانه و پایدار به عنوان یک اصل اسلامی با آن هایی که به ارزش های اسلامی و انسانی باور دارند باز بوده و آن را ادامه میدهیم، اما دولت مصمم است تا با آن هایی که دست به کشتار مردم بی گناه افغانستان می زنند، بر اساس خواست مردم افغانستان و در روشنایی قوانین جاری کشور برخورد قاطع و جدی صورت گیرد.
سفر هیئت جمهوری اسلامی افغانستان در حالی صورت می گیرد که مردم افغانستان با جنایات بیشتر تروریزم بین المللی رو برو بوده و قربانی های بیشتری را متقبل شده اند.
سفر هیأت عالی رتبه افغانستان به پاکستان در حالی صورت گرفت که چندی پیش کابل و شهرهای مختلف افغانستان شب و روز خونینی را سپری کرد.
در نخستین ساعات روز جمعه ۱۶ اسد، انفجار نیرومندی در منطقه شاه شهید کابل رخ داد، در این انفجار بیش از پنجاه نفر کشته و اضافه از چهارصد نفر دیگر زخمی شده اند.
این رویداد، علاوه بر تلفات جانی، خسارات هنگفت مالی به جای گذاشت و به دلیل شدت انفجار آنهم در نیمه شب، ضربه سنگین روحی به باشندگان این منطقه وارد شده است.
به دنبال این رویدار، کابل در روز جمعه شاهد دو انفجار دیگر نیز بود. شامگاه این روز یک حمله‌کننده انتحاری مواد انفجاری همراه خود را در میان دانشجویان آکادمی پولیس در غرب کابل منفجر کرد که طبق آمار وزارت امور داخله دست کم چهل کشته و زخمی داشته است. منابع دیگر گفته اند که ۳۸ نفر در این رویداد کشته شده اند.
ساعتی پس از آن نیز گروهی از مهاجمان انتحاری به یک پایگاه نیروهای خارجی در شمال شرق کابل حمله کردند که ۹ کشته به جای ماند.
به دنبال این انفجارها بود که امنیت ملی از دست داشتن حلقات خاصی از نظامیان پاکستانی در حملات تروریستی کابل پرده برداشت.
اشرف غنی و عبدالله نیز موضع شدیدی بر علیه پاکستان گرفتند و دست داشتن پاکستانی ها را در این حملات محکوم کردند.
واکنش طالبان هم حدود یک هفته بعد اعلام شد و در اعلامیه این گروه آمده: "به این دلیل که حادثه شباهتی به حملات طالبان نداشت، بدون تحقیق در این مورد کسی را متهم نکردیم و حالا معلوم شده است که این "انفجار پیچیده" مشکوک است."
طالبان می گویند که در این مورد تحقیق کرده اند و نتایج تحقیق آنها نشان می دهد که انفجار برخاسته از حمله هوایی "قصدی" یا حمله راکتی بوده است.
به گفته کارشناسان، حملات جمعه ۱۶ اسد در کابل که به خاک و خون کشیدن ده ها غیر نظامی شد و خسارات مالی زیادی برجای گذاشت طی یک دهه گذشته کم سابقه بوده است.
https://avapress.com/vdceen8zxjh8zxi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما