تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۴
کد مطلب : 124541
معمای دیپوی مواد مخدر در ولایت هلمند
با آنکه دو هیات دولتی برای بررسی قضیه دیپوی مدیریت مبارزه با مواد مخدر ولایت هلمند به این ولایت اعزام شده‌اند، اما هنوز هم حقیقت این قضیه روشن نشده است.

به‌گزارش خبرگزاری آوا، قضیه از این قرار است که در شب ۱۶ جدی ۱۳۹۴ در هنگام جا به جایی مواد مخدر در دیپوی مدیریت مبارزه با مواد مخدر ولایت هلمند آتش سوزی رخ می‌دهد.

به دنبال این آتش‌سوزی، هیاتی متشکل از اعضای کمیسیون پارلمانی مبارزه علیه مواد مخدر، معینیت مبارزه علیه مواد مخدر و دادستانی اختصاصی مبارزه علیه مواد مخدر جهت بررسی قضیه به شهر لشکرگاه می‌رود.

این هیات هنگامی که می خواهند برای بررسی وارد این دیپو شوند، ناگهان انفجاری مهیبی در محوطه این دیپو رخ می‌دهد که در نتیجه، یک داکتر کشته و چهارده تن دیگر به شدت زخمی می‌شوند.

این قضیه توسط دو هیات مرکز و ولایت مورد بررسی قرار گرفته است. اما حقیقت قضیه تا حال روشن نگردیده است. چه نیازی به جا به جایی مواد مخدر قبل از حریق بوده است؟ انفجار ناشی از چه بوده است؟ چه کسانی در حریق و انفجار دست داشته اند؟ این‌پرسش‌ها هنوز بی پاسخ باقی مانده است.

به منظور دریافت این پاسخ به این پرسش‌ها کمیسیون پارلمانی مبارزه با مواد مخدر به ریاست محمد نعیم لالی حمیدزی با حضور مقام‌های مسوول نشستی را برگزار کرد.

معین مبارزه با مواد مخدر در پیوند به این قضیه گفت: قضیه دیپوی مواد مخدر مدیریت ولایت هلمند هنوز هم تحت بررسی است؛ تا هنوز به نتایج نهایی دست نیافته ایم.

وی می گوید که از سه یا چهار سال به این سو تعیین و تقرر مدیر مبارزه با مواد مخدر ولایت هلمند توسط اداره ما صورت نگرفته است.

او افزود: مداخله های زیادی را در این قسمت از ارگان های مختلف شاهد بوده ایم. ما هم حقایق قضایا را نمی دانیم شاید کسانی از مقامات محلی ولایت هلمند، وزارت امور داخله و معینیت مبارزه علیه مواد مخدر در این قضیه دست داشته باشند. ما خواهان آنیم که این قضیه توسط یک هیات بلند رتبه به صورت همه جانبه و دقیق مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد تا ابعاد آن مشخص گردد و با مجرمان برخورد قانونی و جدی صورت گیرد. این قضیه تنها به مبارزه با مواد مخدر خلاصه نمی شود بلکه جنبه های جنایی و تروریستی نیز به خود گرفته است.

در ادامه رییس دادستانی اختصاصی مبارزه با مواد مخدر و مسکرات در مورد چگونگی وقوع حادثه و بررسی های بعد از حادثه معلومات ارائه نمود.

وی از کارمندان مدیریت مبارزه علیه مواد مخدر ولایت هلمند و نحوه دیپوداری و نگهداری مواد مخدر در آن ولایت به شدت انتقاد کرد.

او گفت: تحقیقات این قضیه به دلیل خارج رفتن تعدادی از مسوولان زخمی مدیریت متذکره جهت تداوی تکمیل نگردیده است. دادستانی کل در نظر دارد تا هفته آینده هیأت بلند رتبه را جهت بررسی این قضیه به هلمند بفرستد.

در همین حال نعیم لالی حمیدزی، رئیس کمیسیون مبارزه علیه مواد مخدر مجلس نمایندگان گفت: متأسفانه در مدیریت مبارزه علیه مواد مخدر ولایت هلمند قضایای زیادی یکی پی دیگری رخ داده است بدون اینکه حادثه و قضیه قبلی بررسی درست شده باشد قضیه بعدی اتفاق افتاده است.

آقای حمیدزی افزود: در زمان مدیریت مالک نام ۱۳ تن پولیس این مدیریت به صورت فجیعانه توسط خارجی ها در منطقه ریگ به شهادت رسید و چندین عراده واسطه های زرهی مدیریت نابود گردید، در دیپوی مواد مخدر حریق صورت گرفت بعد از آن در حویلی مدیریت انفجار صورت گرفت، مواد مخدر و قاچاقبران گرفتار و ضبط گردیده اما به مدیریت تحویل نگردید است. ولی قضایای متذکره هیچ کدام بررسی درست نشد، عاملان و مجرمان تشخیص نگردید تا به جزای اعمال شان برسند.

به گفته او، عدم بررسی این مسایل باعث تقویه باندهای مافیایی و قاچاقبران مواد مخدر در ولایت هلمند گردیده است. کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر توسط باندهای مافیایی یک عامل عمده جنگ و نا امنی ها در آن ولایت به شمار می رود.

وی تاکید کرد در صورتی که در این زمینه توجه نشود، اوضاع بد تر نیز خواهد شد.

در نهایت از معینیت مبارزه علیه مواد مخدر خواسته شد تا مدیریت مبارزه علیه مواد مخدر ولایت هلمند را به واسطه توظیف افراد وطن دوست تحت کنترول گیرد. هم چنان تغییرات جدی در مدیریت های مبارزه با مواد مخدر ولایات هلمند، فراه، میدان وردک، زابل، نیمروز و ارزگان ضروری به نظر می رسد.

در آخر از دولت خواسته شد تا یک هیأت عالی رتبه دولتی متشکل از هر سه قوه ( مقننه، اجرائیه و قضائیه) به خاطر بررسی همه جانبه مسایل امنیتی؛ تلفات سر بازان سکتور امنیتی، تلفات ملکی، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر به ولایت هلمند اعزام نماید.

این هیأت مکلف است تصویر واقعی ولایت هلمند را در گزارش خویش نشان دهد و در روشنایی آن تغییرات لازم و هماهنگی های ضروری در سطح محلی ایجاد گردد. تا از یک سو جنگ و ناامنی ها کاهش یابد و از سوی دیگر مبارزه موثر و جدی با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در آن ولایت صورت گیرد.

ولایت هلمند منطقه اصلی تولید مواد مخدر در افغانستان از سال ۲۰۰۴ به این سو، نزدیک به نیمی از کشت خشخاش افغانستان را به خود اختصاد داده است.در این ولایت گروه‌ها و باندهای مافیایی و قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر فعال هستند.
https://avapress.com/vdceee8zzjh8wni.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما