تاریخ انتشار :جمعه ۱۹ عقرب ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۱
کد مطلب : 51900
هدف شورای اخوت اسلامی، ايجاد وحدت و برادري بين مردم افغانستان می باشد
جلسه سالانه مجمع عمومي شوراي اخوت اسلامي با حضور علما و روحانيون مركز و ولايات روز پنج شنبه در كابل برگزار شد.
اين جلسه به منظور تصويب اساس نامه شورا، و همچنين ابلاغ كاركردهاي شورا در هفت سال گذشته به رياست مولوي حبيب الله حسام داير گرديد.
به گزارش خبرگزاری آوا، حضرت آيت الله محسني رئيس شوراي علماي شيعه افغانستان، ضمن قدرداني از حضور گسترده علماي كشور، بر حفظ اخوت و برادري تاكيد كرد.
وي در ادامه سخنانش افزود: خداوند(ج) پيامبرش را رحمت از براي عالمين به معني عام كلمه، كه كل شي باشد ويا معني خاص كه عقلا باشد، قرار داد و اطاعت از ذات اقدس خود وپيامبرش را بر بندگان واجب گردانيد.
آيت الله محسني علاوه كرد: پيامبر اسلام قدر جامع از تمام عالمين است. قرآن ودين تاكيد دارد كه وجود نازنين حضرت محمد(ص) كفايت ميكند كه رحمت از براي تمام عالمين باشد. بنا براين اختلافات در مذهب و فروعات فقهي در اصل رسالت ودستورات دين وقرآن صدمه وارد نخواهد كرد.
به باور آيت الله محسني، عشق كه به معني حفظ كمال موجود و شوق كه به معني تحصيل كمال است، دو قوه تكويني است كه به تمام اشيا اتصال پيدا كرده و قوام موجودات بر آن است و هيچ گونه اشتبا و خطايی در كار كرد اين دو قوه وجود ندارد، زيرا قانون تكوين ثابت و تغيیر ناپذير است. اما قانون تشريع را كه خداوند(ج) توسط پيامبران در جامعه بشري فرستاده است، راه خطا وصواب درآن مطرح است.
به عقيده اين عالم ديني، اختلافات مذهبي در اسلام اختلاف در فروعات بعضي از قوانین تشريعي است كه اصل شريعت را نفي نميكند و تمام علما ودانشمندان اسلام سعي دارند كه حقيقت دين را در جامعه بشري عملي سازند. كه در اين صورت نظر به قانون فقه واصول اگر كسي راه خطا رفت به او يك اجر داده ميشود، زيرا تلاش خودرا درجهت كشف حقيقت كرده است و آنكه راه صواب را رفته به او دو اجر داده ميشود.
آيت الله محسني تصريح كرد: در كشوری كه 99 در صد افراد آنرا مسلمانان تشكيل ميدهند، اخوت اسلامي از مقدس ترين نهادها به شمار مي آيد.
وي خاطر نشان كرد: اين شورا از ابتداي تأسيس تا كنون هدفی جز ايجاد وحدت وبرادري بين مسلمانان نداشته و تاكيدش هميشه بر اين بوده كه اختلافات فقهي در مذاهب نه تنها به ضرر مسلمانان نيست، بلكه از صدر اسلام تا كنون سبب رشد وبالندگي جامعه اسلامي بوده است.
او در اخير سخنانش تاكيد كرد: شيعه بر اين عقيده است كه صحابه پيامبر قابل احترام هستند وهمچنين اهلبيت احترام و محبتش واجب است و اهل سنت نيز بر اين عقيده است. علاوه بر اين مشتركات زيادی داريم كه بايد آنها را در انظار جهانيان ثابت كنيم تا راه مداخلات دشمن را از ناحيه اختلافات مذهبي سد نموده، عظمت و قدرت ديني ومعنوي خود را حفظ نمايیم.
در همين حال مولوي حبیب الله حسام، رئيس شوراي اخوت اسلامي اظهار داشت: مسلمانان در بین جوامع بشري دارای يك مكتب خاص هستند، زيرا اخوت وبرادري در بين مسلمانان بر اساس ايمان استوار است."انما المؤمنون اخوة".
به گفته مولوي حسام، برادري بر سه قسم است. برادر خوني، ديني و ايماني و برادري انساني از قيد برادري انساني هيج بشر مستثني نيست اما محور شكل گير ي برادري خاص ايمان است، پيامبر اسلام طرح ايمان را براي مسلمين داد واين برادري با نورانيت كه داشت دنيا را متحول ساخت.
حسام افزود: آنچه اين عناصر را جمع كرد ومسلمين را به يك قدرت عظيم ومتحير العقول تبديل كرد كلمه طيبه بود كه در قرآن از آن به شجره طيبه نام برده شده است. يكي از خاصيت درخت رشد ونمو است و تشبه ايمان به آن به اين دليل است كه ايمان در قلب مؤمن قابل رشد و نمو است.
مولوي حسام علاوه كرد: همانطور كه در نسخ آيات و روايات خَير نهفته است، اختلافات فقهي نيز سبب خير و صلاح اسلام و مسلمين است.
به گفته اين عالم ديني، اخوت اسلامي از فروض اعيان است و حفظ آن براي مسلمين واجب است. زيرا اين امر باعث قدرت مسلمين ميشود، اگر اخوت وبرادري را حفظ نكرديم، ضعيف ميشويم ودشمن بر ما حكومت ميكند.
در اخير سيد جعفر عادلي، منشي اول شوراي اخوت اسلامي با بيان كاركردهاي هفت ساله شورا گفت: برنامه هاي مهم و حياتي شورا، تجليل از مناسبتها، چون احياي مراسم عاشورا، بزرگداشت از روز نزول قرآن كريم و سيمينارها وميزگردها در جهت وحدت وهمبستگي مسلمانان بوده است.
وي افزود: در اينده شوراي اخوت اسلامي طرحها و برنامه هايی روي دست دارد كه نظر به احوال وشرايط كشور به تدريج آها را عملي خواهند كرد.
منبع : خبرگزاری آوا- کابل
https://avapress.com/vdce7o8n.jh8z7i9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما