تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۱۰
کد مطلب : 97440
غزنی؛ پایان سمینار علمی تحقیقی سیدعبدالواسع جبلی غرجستانی
سمینار علمی تحقیقی سیدعبدالواسع جبلی غرجستانی  با صدور قطعنامه ای  در غزنی پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری آوا، این سمینار دو روزه از طرف دانشگاه غزنی با همکاری اداره این ولایت برگزار و در آن شماری از چهره مطرح ادبی کشور، برخی از اعضای اکادمی علوم افغانستان و چند تن از اساتید دانشگاه کابل و غزنی سخنرانی نمودند.
سخنرانان پیرامون ابعاد مختلف شخصیت ادبی و عرفانی این شاعر پارسی گوی قرن ششم هجری قمری بحث و تبادل نظر نمودند.
داکتر شمس الحق آرین فر؛ عضو آکادمی علوم افغانستان گفت سید عبدالواسع جبلی غرجستانی از پیشگامان سبک عربی میباشد، او بود که بار نسخت از سبک خراسانی عدول نموده و سرایش شعر را به سبک عراقی آغاز نمود.
به باور آقای آرین فر جبلی غرجستانی از شاعران مبتکر کشور میباشد که بار نخست به غرل سرایی پرداخت و ادبیات را با عرفان پیوند داد.
داکتر خادم احمد حقیقتی؛ عضو اکادمی علوم افغانستان نیز در این سمینار گفت که جبلی غرجستانی از نادر شاعران است که افزون بر قریحه شعری، عالم و ادیب توانا نیز بود لذا در سروده های وی ظرافت های ادبی به گونه دقیق رعایت شده است.
وی گفت در تاریخ ادبیات از جبلی غرجستانی شاعر ذوبلاغتین یاد نموده اند، زیرا به گفته او این شاعر علاوه بر این که به پارسی شعر میگفت به تازی نیز میتوانست شعر بسراید.
حقیقتی افزود که در سروده های جبلی غرجستانی استعمال لغات و جملات عربی در بین مصرع ها زیاد به کار رفته است و حتی در برخی موارد یک مصرع به زبان پارسی و مصرع دوم به زبان عربی سروده شده است.
رهنورد زریاب؛ نویسنده و پژهشگر ادبی کشور در مورد این سمینار دید انتقادی دارد، وی گفت آنچه که در این سمینار ارائه گردید مطالب تکرار و مختصری بود که بار ها شنیده شده است.
وی گفت که متاسفانه ما در مورد بسیاری از شاعران خود چیزی نمیدانیم در مقایسه به کشور های همسایه پژوهش های لازم فرهنگی ادبی در کشور ما انجام نشده است.
این سمینار با ارائه قطع نامه ای به پایان رسید، در این قطع نامه از مسولان دولتی خواسته شد که یک جاده را در شهر غزنی و یک باب مکتب را در ولایت غور به نام سید عبدالواسع جبلی غرجستانی نامگذاری نمایند و همچنان مقالات ارائه شده در این همایش با هزینه مالی مقام ولایت غزنی در قالب یک جلد کتاب چاپ گردد و کتاب عرفانی "کشف المحجوب" علی هجویری توسط یکی از اساتید دانشگاه غزنی به زبان پشتو ترجمه گردد.
https://avapress.com/vdcdzo0n.yt05o6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما