تاریخ انتشار :شنبه ۷ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۳
کد مطلب : 124108
صداقت حلقه ی  گم شده ی مذاکرات صلح / حکومت وحدت ملی از مردم عذر خواهی کند

نزدیک به دوسال است که از عمر حکومت وحدت ملی می گذرد، اما تا هنوز پایه های آن متزلزل و فاصله میان دولت و مردم هر روز رو به فزونی است.
به گزارش خبرگزاری آوا، حکومتی که دو سال پیش، نه بر اساس نتیجه انتخابات، بلکه بر اساس یک توافق سیاسی درشرایط حساس کشور شکل گرفت، با گذشت زمان هر روز از شکوه و عظمت آن کاسته می شود و اعتماد مردم نسبت به عملکرد رهبران آن کمتر می گردد.
گفته می شود که طبق یک نظرسنجی که به تازگی صورت گرفته است ۸۰ درصد مردم افغانستان از کارکرد رهبران این حکومت ناراضی هستند.
افزون برآن به دلیل سیاست های مبهم وغیر شفاف رهبران حکومت وحدت ملی درقبال مخالفین مسلح، و بدتر شدن اوضاع سیاسی امنیتی، اجتماعی و اقتصادی کشور، جبهات و تشکلات جدیدی به نامهای جبهه نوین ملی افغانستان به رهبری انورالحق احدی، جبهه حراست و ثبات افغانستان وهمچنین شورای جهادی ملی افغانستان در این اواخر شکل گرفت و هرکدام به نحوی از حکومت انتقاد کردند.
رهبران این جبهات اغلباً همان انتقادی را بالای دولت وارد کردند که تمام مردم افغانستان طی یک و نیم سال داشتند.
اما آنچه قابل یاد آوری می باشد اینکه با تمام این انتقاد واعتراضهای گسترده و نا رضایتی عمیق مردم از حکومت، تغییری چندانی دردیدگاه های رهبران سیاسی و زمامداران حکومت وحدت ملی نسبت به وضعیت نابسامان کشور دیده نمی شود وهمچنان درگیر اختلافات درونی هستند.
درهمین حال قطب الدین هلال معاون شورای جهادی ملی مردم افغانستان درگفتگو با آوا، گفت: رهبران حکومت وحدت ملی به وعده هایی که به مردم داده بودند عمل نکردند، بنا براین باید به ضعف و نا توانی خود اعتراف کرده و از پیشگاه ملت معذرت خواهی کنند.
آقای هلال که عضویت حزب اسلامی را نیز دارد در رابطه با روند مذاکرات صلح نیز اظهار داشت: آوردن صلح در افغانستان نیاز به مذاکره رو در روی گروه های مخالف با دولت دارد.
به باور وی، پیش از مذاکره نباید طرفها پیش شرط داشته باشند، زیرا اکثراً تجربه شده است که پیش شرطها نشست ها را منتفی می سازد.
آقای هلال با بیان اینکه برای آوردن صلح مهم نشست دو طرف دور یک میز می باشد افزود: اگر طرفهای درگیر شرطهایی نیز داشته باشند می توانند درجریان مذاکره درمیان بگذارند.
به گفته هلال، ازهمه مهمتر برای تامین صلح درکشور، نیت صادقانه درکار است که طرفین درگیر بدور از مسایل قومی نژادی و سمتی و... واقعاً خواستار صلح در افغانستان باشند.
به عقیده هلال، از آنجایی که مذاکرات صلح درگذشته همواره با ناکامی رو برو شده است، معلوم است که نیت صادقانه برای آوردن صلح در افغانستان از هیچ طرف تا کنون وجود نداشته است.
این فعال سیاسی همچنان علاوه کرد: هرچند گفته می شود که گروه طالبان گفتگوی رو در رو را قبول ندارد، اما هنوز قضاوت دراین زمینه زود است و هنوز هم امیدواریهای وجود دارد و ممکن است با تعدیل پیشرط های دو طرف صلحی در کشور به میان بیاید.
آقای هلال که بیشتر از موضع شورای جهادی افغانستان سخن می گوید تا حزب اسلامی، نسبت به آوردن صلح درکشورخوشبین است.
https://avapress.com/vdcdzo0fjyt0xf6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما