تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۷
کد مطلب : 97990
بامیان صفه صفای منطقه
هنگامی که تندیس های بامیان از شرم فروریخت یا توسط گروهی ضد بشری به نام طالبان منهدم شد، قوس سقوط دولت طالبان هم شروع شد. با تحقق سقوط طالبان و روی کار آمدن دولت انتخابی، آخرالامر سازمان «سارک» که یک سازمان قدرتمند در منطقه است، بامیان را به عنوان پایتخت فرهنگی سارک مطرح کرد. با ذکر این توضیح که جمهوری اسلامی افغانستان، با پادرمیانی و درخواست هند در سال ۲۰۰۵ به عنوان عضو اصلی سارک محسوب شد.
این نوشته در پی آن است که فرصت ها و تهدیدها را در این مورد بیان کند. ضمن اینکه از ویژگی‌های بی بدیل آن ارض عرشی نیز می گوید و وصف می کند.

بامیان بقعه‌ هنری عالم

در بامیان برکه، باران، کوه و جنگل همه‌ تجلیات زیبایی گرد آمده، گویی خالق متعال نقاشی کرده، جسارت آشنایی‌زدایی از نوع خلقت پدید آمده. بودگار عظیم الشأن از حیث هستی و خلقت در بامیان ساختارشکنی کرده! همین فرم باعث شده که هنر مخلوق هم از اطراف و اکناف عالم، جلوه گرانه جمع شود و در بامیان جا خوش کند؛ چون بامیان در چهار سوق جهان، اطراقگاه راه ابریشم بوده، این عوامل باعث تلاقی هنر خالق و مخلوق شده است که خود مزیت بی نظیری می‌باشد برای سرمایه گذاری و اقتصادپروری ملی از نوع توریسم.
صنعت توریسم به قول دانایان پیشه‌‌ «پیسه‌سازی» یا دارایی‌آوری یک صنعت نامرئی و در عین حال مفیدتر از نفت برای مردم است؛ زیرا پول نفت برای منافع گردن فرازان و طبقه قلاش و مافیامنش سازگاری دارد؛ ولی درآمد توریسم برای همه است. به نحوی می شود گفت که یک اقتصاد دموکراسی‌وار و غریب‌نواز است.

آب های طبی و طبیعی

بامیان سرشار از آب های شیرین، شفابخش و معدنی می باشد. بند امیر، دریاچه‌‌ای در کمند حوض و گریز آبشارمانند، مکان دارد. در پیرامونش چشمه های گرم هستند که در افغانستان به نام زیبای «چشمه‌ شفا» یاد می شود. مردمان عرب و اروپایی به این گونه آب ها رغبتی فراوان و تمایلی ناتمام نشان می دهند. می طلبد که اطلاع رسانی گردد؛ تا سیاحان که دچار امراض آرتروز و رماتیسم و... هستند برای معالجه بیایند که موفقیت یک تیر و چند هدف را فراهم می کند برای شخص مسافر.

کوه های مهرآمیز

کوه های مهرآمیز یا به عبارت دیگر کوه های معبد آمیز. کوه های بامیان هر کدام هیمالیایی است با معابد متعدد که باعث بروز عرفان هندی شد، بعدها با عرفان اسلامی، خوش همسایگی نمود. امثال ابوالمعانی بیدل را ثمر داد و این شجره برای حوزه‌ تمدنی افغانستان اسلامی که شامل ایران و هند می شد شیرین درخشید. هنوز هم اگر کمال به خرج دهیم شمّ گردشگری انسان هندی، جاپانی و چینی را به سوی خود می کشد؛ البته اگر خیانت طالبان بر تندیس های اعجوبه جهانی ترمیم شود، بامیان این استعداد را دارد که دریانوش شود و توریسم جهان را به یک کاسه کند و به سمت خود بکشد.

حرم یخ‌سوز(ع)

یکی از عناصری که برای جذب جهانگرد و زوار اثر دارد مرقد شریف قدیسان است. میرسید علی یخ‌سوز، نماد معنویت و آزادی در این ولایت می باشد. حرم آن بزرگوار در بهترین نقطه واقع شده است.
اضافه بر این، در پیرامون حرم حضرتش، ساخت و راه‌اندازی هوتل‌ها و رستورانت‌ها و به طور کلی اماکن عبادی، تفریحی و ورزشی با ایجاد اشتغال، از طرفی موجب افزایش درآمد و از سوی دیگر موجب کاهش بیکاری و فقر می‌شود.
گردشگری به عنوان یک عامل اقتصادی عمده و بسیار مؤثر در سال‌های اخیر مورد توجه جهانیان قرار گرفته و موجبات توسعه اقتصادی در برخی از کشورها و مناطق را فراهم آورده است. ایجاد مشاغل گوناگون و گستردگی زمینه‌ اشتغال در آن به گونه‌ای است که هم کارگران ساده بدون مهارت و هم صاحبان مهارت‌های گوناگون می‌توانند در آن عامل شوند. این موجب ترقی طیف مؤمنانی از مردم و دینداران مسلمان می شود.

ارزآوری

ارزآوری و حرکت پول، در داخل کشور از ریزش پول ملی جلوگیری می کند. قدرت پایداری پول را در مقابل حریفان اش بالا می برد.
تنها روند ثبات ارز از همین راه قابل تحقق است. به اضافه عوامل دیگر که در این مقال منظور نمی گردد. در این میان وزارت صحت نقش بی‌مانندی دارد برای اینکه نظافت خاطره‌ساز است. سلامت مسافر و سرخوشی او می تواند باعث برگشت های مکرر گردد و موجب تبلیغ مثبت از منطقه شود.

بستن رخنه های خروج ارز

باید روی شناخت ذایقه های گوناگون تحقیق کرد. مطابق به همان، سوغات ها را ایجاد نمود و مطاع مسافران در همانجا تولید کرد. از جمله کالاهای محلی و طعام های سنتی که ارمغانی است برای خانواده و دوستان گردشگر. در نتیجه راه گریز ارز مسدود می شود.

تلفیق تجارب دیگران با شایستگی های بومی

ارتباط سالم و اطلاع از تجربه‌ دیگر کشورها زمینه‌ تغییر سریع را مهیا می کند و حرکت میانبر را به عنوان سکوی پرواز آماده و پیشرفت را تسریع می بخشد. با یک چشم انداز کلی و نتیجه گیری، علی العموم می شود گفت که اگر از این فرصت فراهم شده به صورت مطلوب استفاده نشود همین فرصت طلایی تبدیل به تهدید می شود. هرگز مباد روزی که این اتفاق نامبارک رخ نماید.

نویسنده: علی‌اکبر آل مولا
https://avapress.com/vdcdzn0n.yt05n6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما