تاریخ انتشار :جمعه ۱۳ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۳۷
کد مطلب : 119906
اشرف غنی در سویدن؛ استقبال میزبان، اعتراض میهمانان
در آستانه سفر اشرف غنی؛ رییس جمهور به سویدن، فراخوان شرکت در تظاهرات در استکهلم؛ پایتخت این کشور منتشر شده است.

اشرف غنی، در سفر دوره ای خود به چند کشور اروپایی از آلمان به سویدن می رود و روز جمعه با شاهدخت ویکتوریا؛ ولیعهد سویدن، نخست وزیر و وزرای خارجه و دفاع این کشور دیدارهای جداگانه ای خواهد داشت.

جمعه لومانی؛ از برگزارکنندگان تظاهرات، گفت که قرار است ده ها پناهجوی معترض افغان در تظاهرات شرکت کنند.

او می گوید که این تظاهرات در اعتراض به سیاست خارجی افغانستان در پیوند با مهاجران، در برابر پارلمان سویدن راه اندازی می شود.

لومانی گفت:"اشرف غنی به عنوان فرد درجه يك افغانستان مسؤول ناامنی، فساد اداری، اقتصاد ضعيف، قدرتمند شدن طالبان و داعش است که هزاران افغان به خاطر آن مجبور هستند كشور را ترك كنند."

به گفته او، یکی از دلایل تظاهرات روز جمعه اعتراض به حمایت دولت افغانستان و رییس جمهوری غنی از اخراج اجباری پناهجویان افغان از اروپا به ویژه از سویدن است.

کارشناسان می گویند که این اعتراض، صرفا به این منظور برگزار نمی شود که چرا آقای غنی و تیم او از سیاست کشورهای اروپایی مبنی بر برخورد دوگانه با پناهجویان و اخراج حجم انبوهی از پناهجویان افغان، حمایت می کند؛ بلکه بر اساس آنچه برگزار کننده های این تظاهرات، مدعی شده اند آنها نسبت به طیف وسیعی از سیاست های دولت هم در ابعاد داخلی و هم در ابعاد خارجی، اعتراض دارند.

کارشناسان می گویند که این امر، نشانگر آن است که مردم به خوبی می دانند که عوامل فراوانی وجود دارد که شمار انبوهی از جمعیت کشور را مجبور به فرار از افغانستان و پناه بردن به کشورهای خارجی کرده است؛ از ناامنی و سبک برخورد دولت با گروه های تروریستی، تا برنامه های اقتصادی، کار و اشتغال، بهداشت و رفاه، امید به آینده، سطح آموزش و...

با این حساب، تظاهراتی که در سویدن در برابر سفر آقای غنی به آن کشور برگزار می شود، حاوی یک پیام روشن و صریح شهروندان کشور به رهبران حکومت وحدت ملی است و آن اینکه آنها به جای حمایت از الگوی برخورد کشورهای مهاجرپذیر اروپایی با مهاجران افغان، لازم است سیاست های خود در ابعاد داخلی و خارجی را تغییر دهند، مبارزه با تروریزم را به صورت واقعی و شدید آن، عملیاتی کنند، به نیازها و خواست های مردم داخل کشور، توجه نشان دهند و اهمیت بدهند، صدای اعتراض و دادخواهی مردم را نادیده نگیرند، به قوم گرایی و تنش میان اقوام به وسیله دوگانه رفتاری های تبعیض آمیز سیاسی و اجتماعی و اقتصادی، دامن نزنند، مصالح علیای کشور را فدای مصلحت اندیشی های کوتاه مدت سیاسی و قومی نکنند، مردم، سرنوشت و آینده آنها را قربانی چانه زنی های سخیف و حقیرانه بر سر تقسیم کرسی های قدرت و اقناع رهبران بی پایگاه و پشتوانه قومی نکنند و به بازی خطرناک با انتخابات، دموکراسی و رأی مردم، پایان بدهند.

اینها به عقیده کارشناسان و مردم معترض، ریشه های اصلی نارضایتی مردم از دولت و فرار دسته جمعی آنها از کشور است.

با ادامه چنین رفتارها و سیاست هایی چگونه می توان معضل مهاجرت را حل کرد؟

به عقیده کارشناسان، آقای غنی در سفر به سویدن و سایر کشورهای اروپایی به جای رایزنی های سیاسی و اقتصادی و امنیتی با سران آن کشورها می بایست به صدای اعتراض مردم اش گوش فرادهد.

او باید بداند که آنچه برای یک دولت و یک سیاستمرد، سرمایه ذخیره سیاسی و پشتوانه های قدرتمند و دایمی اجتماعی ایجاد می کند، رضایت مردم است نه وعده های کوتاه مدت و غالبا سوداندیشانه و منفعت گرایانه کشورهای خارجی.

انتظار می رود این سفر، فرصتی را برای آقای غنی و تیم همراه او فراهم آورد تا صدای اعتراض مردم را زودتر و بلندتر از هر صدای دیگری بشنوند.

این اعتراض همچنین این پیام را به سران حکومت وحدت ملی، گوشزد می کند که معضل مهاجرت، توسط راهکارهای کوتاه مدت و مقطعی، قابل حل و فصل نیست.

حمایت کشورهای خارجی از مطالبات دولت افغانستان در زمینه برخورد با مهاجران نیز ابدی و پایدار نخواهد بود؛ بنابراین، به حل ریشه ای و اساسی این معضل فراگیر باید توجه کرد و این همان چیزی است که تنها با تحقق خواست های معترضان افغان در سویدن که زبان حال همه افغان های بی پناه و مهاجر در سراسر جهان است، محقق خواهد شد.





https://avapress.com/vdcdzn0f9yt0fn6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما