تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ ثور ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۵
کد مطلب : 91590
استادان دانشگاه کابل از شش ماه بدینسو حق تدریس شبانه را دریافت نکرده اند
شماری از استادان دانشگاه کابل  از یک هفته پیش تاکنون تدریس دانشجویان شبانه را متوقف ساخته اند.
آنان علت متوقف ساختن دروس شبانه را عدم پرداخت حق تدریس شان از سوی وزارت تحصیلات عالی از شش ماه بدینسو بیان میکنند.
سلیمان صمدی استاد دانشکده علوم اجتماعی به خبر گزاری(آوا) گفت: از شش ماه بدینسو استادان، حق تدریس شبانه را دریافت نکرده اند به همین منظور به رسم اعتراض شماری از استادان تصمیم گرفتند که تا زمانیکه به مشکلات حقوق شان رسیدگی نشود از تدریس به دانشجویان شبانه خودداری کنند.
وی افزود: ما منتظر هستیم تا وزارت تحصیلات عالی در این راستا اقدامات جدی را روی دست گیرد، زیرا اگر به خواسته های استادان پاسخ مثبت داده نشود، بیش از ۲۵۰ دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی همه روزه از درس محروم خواهد شد.
در همین حال، محمدحامد یک تن دانشجویان می گوید: چند روز است که استادان بخاطر عدم پرداخت حق تدریس شبانه شان از سوی وزارت تحصیلات عالی، حاضر به تدریس نیستند، در حالیکه دروس دانشجویان روزانه ادامه دارد.
وی اضافه کرد، بر بنیاد قانون اساسی کشور، حق تعلیم از صنف اول تا تحصیلات عالی برای تمام شهروندان رایگان می باشد، اما دانشجویان شبانه آنهابی که کارمند دولت هستند باید ۱۵۰۰ افغانی و آنها که وظیفه غیر دولتی دارند ۳ هزار افغانی در هر سمستر پرداخت می نمایند.
به گفته وی، اگر یک دانشجو چند روز در پرداخت فیس سمستر خویش دیر کند، نام وی از حاضری حذف میشود، اما اینکه تاکنون ما چند روز است درس نخوانده ایم، هیچ کسی پاسخگوی آن نیست.
جمال شپلی نیز یکی از استادان این دانشکده در رابطه گفت: استادان به منظور امرار معیشت خانواده های خویش از ساعت ۸ صبح تا ۷ شب دانشجویان را درس میدهند، اما اینکه زحمات آنها نادیده گرفته میشود و چند ماه حق تدریس خود را دریافت نمی کنند، باعث دلسردی آنها می شود.
به باور وی، در شرایط کنونی، نقش استادان برای رشد و شکوفایی آینده کشور بسیار مهم و ارزنده میباشد. پس باید با رفع مشکلات آنان زمینه های بهتر را برای تدریس فراهم سازیم.
این در حالیست که شماری از معلمین لیسه عبدالرحیم شهید از کم بودن مزد اضافه کاری و ماکولات شان شکایت دارند.
آنان میگویند که براساس ماده ۶۱ قانون کار، مزد اضافه کاری ۲۵ درصد بیشتر معاش ماهوار می باشد، اما وزارت معارف کمتر از معاش ماهانه بصورت ناچیز این رقم را پرداخت میکند.
اما مسئولین وزارت معارف می گویند که براساس لایحه عمومی وزارت مالیه کشور و برای جلو گیری از مصارف اضافی و تقویه بودجه ملی، مزد اضافه کاری معلمین در سال جاری از ۱۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش یافته است.
محمد ناصر حبیبی استاد دانشکده روانشناسی می گوید: بر علاوه عدم پرداخت حق تدریس شبانه استادان، بی خانگی و زندگی کردن در خانه های کرایی نیز از مشکلات عمده ی برخی از استادان دانشگاه کابل به شمار می آید.
به گفته ی این استاد انشگاه اگر روند به همین گونه به پیش رود و توجه جدی به خواسته های استادان صورت نگیرد، بیشتر استادان از تدریس شبانه خوداری خواهند کرد، چرا که حق تدریس شبانه می تواند تا حدی از مشکلات اقتصادی استادان مرفوع سازد.
وی خاطرنشان ساخت: استادان براساس تعهدات و مسئولیت پذیری خویش تاکنون با تاخیر در پرداخت حق تدریس شان دروس شبانه را ادامه داده اند، در حالیکه آنان میتوانند بعد از تایم درسی روزانه به منظور کمک اقتصادی خویش در دانشگاه های دیگر با مزد بیشتر مصروف تدریس شوند.
خواستیم در این راستا دیدگاه مقامات وزارت تحصیلات عالی را نیز با خود داشته باشیم، اما آنان در ابتدا از این تصمیم استادان دانشگاه اظهار بی اطلاعی کرده و از دادن جزئیات بیشتر خودداری نمودند.


منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcdzk0n.yt0fn6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما