تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۱ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۰
کد مطلب : 145105
باز گشت بیش از ۳۳ هزارمهاجر از پاکستان و ایران به کشور

مقامات وزارت مهاجرین و عودت کنندگان گفت: درسال ۲۰۱۷ بیش از  33 هزار پناهنده افغانی از پاکستان و ایران با مساعدت اداره پناهندگان سازمان ملل متحد به کشور بازگشت نموده اند .


به گزارش خبرگزاری آوا، سید حسین عالمی بلخی، وزیرمهاجرین و عودت کنندگان درمراسم بزرگداشت از روزجهانی مهاجرت درکابل گفت: طی دو سال اخیر بیش از ۱۵۲ هزار فامیل در افغانستان بیجاشده اند.


وی افزود : اینکه سال گذشته وزارت مهاجرین با تلاش های خود توانست زمینه برگشت بیجاشدگان رافراهم کند که در همین راستا درسال گذشته بیش از ۸۰ هزار بیجاشده را به مکان های اصلی شان بازگشت داده شدند.


عالمی بلخی ادامه داد: ۱.۳ میلیون مهاجر در پاکستان ثبت حضور شده اند که شده اند که براساس توافق صورت گرفته حدود ۶ صد هزار نفر دیگر ثبت و راجستر می شوند.


وزیر مهاجرین وعودت کنندگان تصریح کرد: متاسفانه  یکی از اخراج شدگان از اروپا در حمله های اخیر کابل جان خود را از دست داد بر همین اساس وضعیت کنونی کشور ما مناسب به اخراج اجباری مهاجرین از کشور های همسایه و اروپا نمی باشد.


وی با اشاره به فواید و مشکلات مهارجت اظهار داشت:  در سال گذشته بیش از ۷ میلیون مهاجر به افغانستان بازگشتند اما با این حال هنوز هم بیش از ۵.۶ میلیون افغان در کشور های جهان به گونه پناهنده و یا مهاجر به سرمی برند همچنین درسال گذشته مهاجرین بیش از ۷ میلیارد دالر را از کشورهای مختلف جهان به افغانستان فرستاده اند که میتواند از جمله فواید مهاجرت عنوان کرد.

عالمی بلخی بااشاره به اینکه بیش از یک میلیون نفر در  ایران فاقد مدرک شناسایی هستند یاد آور شد: حدود ۶صد هزار نفر در ایران کارت های شان تمدید و چهارصدو پنجاه هزار خانواده بدون تمدید کارت های شان زندگی می کنند .


وی گفت: حکومت افغانستان تلاش می کند ضمن گفتگو  با حکومت ایران دراین رابطه  یک راه حل برای برون رفت از این معضل پیدا کند.


عالمی بلخی  ابرازداشت: درسال ۲۰۱۶ از کشور های ایران و پاکستان بیش از یک میلیون نفر به افغانستان باز گشته اند در حالی  که بخاطر جنگ در بعضی ولایات ما همچنان شاهد مهاجرت افغان ها هستیم همچنین 10 هزار و ۵۸۰ نفر اخراجی از سایر کشورها نیز به افغانستان بازگشت داده شده‌اند.

کشورهای مهاجرپذیر نسبت به خروج اجباری مهاجرین تجدید نظر کنند


 وزیرمهاجرین و عودت کنندگان یاد اور شد:  بیش از ۲۴۷ هزار نفر در کشورهای اروپای به سرمی برند که  امکان بازگشت شان کمتر می باشدبا این حال از کشور های اروپای خواستاریم با توجه به وضعیت دشوار زندگی در افغانستان و ناامنی‌های موجود کشورهای مهاجرپذیر باید نسبت به خروج اجباری مهاجرین افغان در سیاست دیپورتی (اخراج) مهاجران تجدید نظر کنند.

عالمی بلخی افزود: از سوی دیگر افغانستان به مفاد کنوانسیون‌های امور مهاجران و تعهداتی که در قبال آن‌ها دارد، پابند بوده و حاضر است مهاجرانی که درخواستی آنان قبول نشده را بپذیرد.

وی  ادامه داد: از ماه حمل تا ۲۷ جوزای امسال ۱۹۴هزار نفر از ایران و پاکستان به کشور بازگشت کرده‌اندکه از این تعداد ۱۳۰هزار نفر از ایران، ۷۲هزار تن از پاکستان، ۸۰۳ نفر داوطلبانه و ۳۷۹ نفر اخراجی بوده اند.

وزیر مهاجرین و عودت کنندگان با بیان اینکه در  حال حاضر افغانستان ۱۵۲ هزار و ۸۲۹ خانواده‌ی بی‌جاشده دارد ابراز داشت: خواستار حفظ تلاش های مشترک حمایت جامعه جهانی برای حصول اطمینان از بازگشت امن و با عزت پناهندگان افغان هستیم.


عالمی بلخی در  پایان گفت: از کشورهای ایران و پاکستان به جهت همکاری در  راستای ۴۰ سال جنگ در افغانستان به اتباع و مهاجرین ما در  کشور های  خود پناه داده اند تشکر می کنیم .


یاد آوری  می شود:  روز جهانی پناهنده در سال ۲۰۰۱ برای اولین بار تجلیل شد و دولت جمهوری اسلامی افغانستان نیز درسال ۲۰۰۵ به این کنوانسیون ملحق شد که امسال از پنجاه اومین سالگرد کنوانسیون ۱۹۵۱ مربوط به وضعیت پناهندگان تجلیل شد.

https://avapress.com/vdcdzk0fkyt0of6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما