تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۸
کد مطلب : 126205
روابط اسلام آباد-واشنگتن از تعادل خارج شده است
به دنبال تشدید تنش های سیاسی در روابط آمریکا و پاکستان بر سر فروش جنگنده های اف-۱۶ به پاکستان ، رئیس مجلس سنای پاکستان به صراحت اذعان کرد که روابط اسلام آباد-واشنگتن از تعادل خارج شده و اوضاع روابط دوجانبه نگران کننده است.
به گزارش خبرگزاری اوا به نقل از  ایرنا، رضا ربانی؛ رئیس مجلس سنای پاکستان با ابراز نگرانی از نوع روابط دو کشور به صراحت گفت: ابراز تمایل امریکا برای ایجاد روابط نزدیک با هند، به عنوان اصلی ترین رقیب منطقه ای پاکستان، مسئله ای نگران کننده است.

وی افزود: به نظر می رسد در روابط دوجانبه اسلام آباد-واشنگتن، بیشتر به منافع ملی و منافع امنیتی امریکا توجه شده و منافع ملی و امنیتی پاکستان در این روابط مغفول مانده است.

ربانی ادامه داد: به عنوان یک عضو پارلمان پاکستان، بطور جدی نگران روابط با آمریکا هستم.

رئیس مجلس سنای پاکستان تصریح کرد: حدود سه هفته پیش کنگره امریکا سنگ بزرگی در مسیر فروش جنگنده های اف-۱۶ به پاکستان انداخت و اعلام کرد که پاکستان اگر خواستار این هواپیماها است، باید تمام مبلغ قرارداد ۷۰۰ میلیون دالری مربوط به فروش این جنگنده ها را از محل منابع مالی خودش بپردازد و دیگر از تسهیلات ۴۳۰ میلیون دالری امریکا که قرار بوده تامین کننده بخشی از مبلغ این قرارداد باشد، خبری نیست.

وزارت امور خارجه امریکا نیز اعلام کرده که دولت این کشور موظف به پیروی از تصمیم اتخاذ شده از سوی کنگره است .

در همین راستا با شدت گرفتن تنش میان امریکا و پاکستان، روزنامه امریکایی 'واشنگتن پست' در گزارشی، به ماجرای بیماری مشکوک به مسمومیت نماینده سازمان سیا در پاکستان در سال ۲۰۱۱ (دو ماه بعد از عملیات کشتن اسامه بن لادن) اشاره کرده و احتمال دست داشتن دستگاه اطلاعات پاکستان در ماجرا را مطرح کرده است.

واشنگتن پست در این گزارش خود نوشته است که حتی اگر مشکوک شدن امریکا به دستگاه اطلاعات پاکستان درخصوص بیماری مرموز نماینده سازمان سیا بی اساس باشد، مطرح شدن چنین موضوع هایی حکایت از آن دارد که اوضاع روابط امریکا و پاکستان، وخیم تر از آن است که پیش از این به نظر می رسید.

علاوه بر این، دارایی های پاکستان در زمینه تسلیحات هسته ای و افزایش روزافزون آن طبق گزارش موسسات تحقیقاتی بین المللی، به یکی دیگر از موضوع های تنش میان امریکا و پاکستان تبدیل شده و امریکا به دنبال راهی است تا توان تسلیحات هسته ای پاکستان را کاهش دهد؛ اقدامی که بسیاری از مقام های پاکستان بارها در برابر آن موضع شدید اتخاذ کرده اند.

گفتنی است: پاکستان نیز  از نزدیکتر شدن مناسبات دوستانه واشنگتن و دهلی نو به ویژه در یک سال اخیر، چندان دل خوشی ندارد.
https://avapress.com/vdcdz90fkyt0xx6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما