تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۶
کد مطلب : 146708
در نتیجه زحمات امام صادق(ع) مسلمانان طلایه دار تمدن جهانی شدند

همزمان با فرا رسیدن سالروز شهادت امام صادق(ع)، ششمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت، آگاهان دینی می گویند که در نتیجه تلاش و زحمات امام صادق(ع)، مسلمانان و تمدن اسلامی در قرن هفتم هجری، طلایه دار تمدن جهانی شدند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت الاسلام و المسلمین سید عندلیب ضیایی، معاون مرکز فعالیت های فرهنگی و اجتماعی تبیان در گفتمان علمی پژوهشی تحت عنوان "خدمات امام صادق(ع) از دیروز تا امروز" گفت: "بعد از حادثه کربلا، اهل بیت(ع) توسط حکام بنی امیه به انزوا کشیده شده و هیچ زمینه برای فعالیت های علمی و فرهنگی آنان باقی نماند. به همین دلیل امام سجاد(ع) از سر ناچاری فعالیت خود را در قالب دعا آغاز کرده و با معرفی ارزش های اسلامی، با دشمن مبارزه کرد".

ضیایی افزود: این وضعیت نامطلوب ادامه پیدا کرد تا آخر زمامداری بنی امیه و ابتدای حکومت بنی عباس. اما امام صادق(ع) در امتداد خطی که پدر بزرگوارش ترسیم کرده بود، از فرصت پیش آمده استفاده عالی کرد و علم و فرهنگ اسلامی را رونق بخشید.

به گفته این عالم دینی، امام صادق(ع) زمانی اقدام کرد که بنی عباس گرفتار تشکیل حکومت بودند و به زعم خود برای مدیریت بهتر جامعه، سرگرم برنامه ریزی بودند. وی ازود، طبیعتا هر حکومت نو تشکیل گرفتار چالش هایی می باشد که این حالت زمینه را برای امام(ع) آماده تر ساخت.

به گفته حجت الاسلام سید عندلیب ضیایی، امام صادق(ع) فعالیت خویش را در راستای توسعه علم و فرهنگ به گونه ای فشرده کرد که در آن جو خفقان، بیش از چهار هزار شاگرد را درعرصه های مختلف تربیت کرد.

به گفته او، در نتیجه زحمات و تلاش امام صادق(ع) این شد که در قرن هفتم هجری، مسلمانان در سطح جهان طلایه دار تمدن شدند.

معاون مرکز فعالیت های فرهنگی و اجتماعی تبیان خاطرنشان کرد، "کشور اندلس آن روز و اسپانیای امروز، مدت طولانی مرکز تمدن و فرهنگ اسلامی بود و اسلام به علاوه خاورمیانه، تا قلب اروپا گسترش پیدا کرده بود".

به گفته ضیایی، در زمان امام صادق(ع) تمام ابتکارات و نوآوری های علمی به مسلمانان نسبت داده می شد.

وی افزود: امام صادق(ع) درعلم شیمی، "جابر بن حیان" را تربیت کرد و در بخش کلام و فلسفه، "هشام بن حکم" دانشمند نامدار اسلامی آموزش دید که تا امروز نامش در پیشانی تاریخ می درخشد.

به گفته این عالم دینی، ما به عنوان پیروان این مکتب، باید از فرصت زمانی خود برای رشد و تعالی علم و دانش استفاده کنیم، زیرا هر جامعه ای که در میدان علم و دانش قوی باشد، پیروز و زنده است و هر جامعه که درعرصه علم ضعیف بود، مرده است.

در همین حال حجت الاسلام و المسلمین شیخ حیدر زکی، امام جماعت مسجد حضرت امام خمینی(ره) گفت، یک سوال همیشه مطرح است که چرا مذهب شیعه به نام امام جعفر صادق(ع) نام‌گذاری شده است؛ درحالی که این مکتب همان ادامه خط رسول خدا است و در آن زمان هم موجود بوده است.

به گفته زکی، پاسخ به این سوال بسیار روشن است، زیرا در زمان سایر ائمه معصومین چنین فرصتی پیش نیامد تا مذهب شیعه را این گونه برجسته کند و به همین دلیل آن حضرت بنیان گذار رسمی مذهب شیعه شناخته شدند.

درعین زمان به گفته این عالم دینی، پاسخ به این سوال که چرا امام صادق پرچم‌دار مذهب شیعه شناخته شد، باید در گفتمان ها روی آن بیشتر کار شود و به خصوص برای نسل جوان، جواب های روشن و قانع کننده ارائه شود.

به گفته وی، یک نکته را نباید پنهان کرد، در شرایط کنونی، مذهبی که می تواند پاسخگوی نیازمندی های بشر باشد، مذهب جعفری است.

https://avapress.com/vdcdz90fjyt0o56.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما