تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۷
کد مطلب : 142027
نی: بیش از 500 خبرنگار در کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده‌اند

دیدبان حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) از افزایش درخواست پناهندگی خبرنگاران به کشورهای خارجی به‌ویژه کشورهای اروپایی خبر داده می‌گوید که در کمتر از دو سال گذشته بیش از ۵۰۰ خبرنگار کشور را ترک کرده‌اند.

عبدالمجیب خلوتگر، رئیس اجرایی نی در گفتگو با آوا یادآور شد که درخواست پناهندگی خبرنگاران به کشورهای خارجی به‌ویژه اروپا در دو سال گذشته بی‌پیشینه بوده‌است.

آقای خلوتگر تصریح کرد که ناامنی، محدود شدن سهولت‌های اقتصادی، و بحرانی شدن وضعیت زندگی مردم علت‌های عمده درخواست پناهندگی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران را تشکیل می‌دهد.

رئیس اجرایی نی با بیان اینکه در کمتر از دو سال گذشته بیش از ۵۰۰ خبرنگار و روزنامه‌نگار از کشور فراری شده‌اند؛ افزود که بیشترین تعداد خبرنگاران –خانم‌ها و آقایان- به‌کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده‌اند.

براساس گفته‌های خلوتگر در میان خبرنگارانی که درخواست پناهندگی داده‌اند؛ حتی در چند مورد مسوولین رسانه‌ها نیز بوده‌اند.

او خاطر نشان کرد که از این میان تنها یک خبرنگار که اکنون نیز در یکی از رسانه‌ها فعالیت می‌کند؛ درخواست پناهندگی خود را لغو و دوباره به کشور برگشته‌است.

این تعداد خبرنگاران در حالی به کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده‌اند که بنابر آمار ارایه شده از سوی وزارت مهاجران، در دو سال گذشته بیش از ۳صدهزار افغان تنها در کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده‌اند.

در سه‌سال گذشته بیش از ۱۸۰ رسانه فعالیت خود را متوقف کرده‌اند

رئیس اجرایی نی در قسمت دیگر سخنان خود گفت که از سال ۱۳۹۳ به‌اینسو بیش از ۱۸۰ رسانه به‌دلایل مشکلات مالی، ناامنی، عدم حمایت دولت و عدم دسترسی به‌اطلاعات فعالیت خود را متوقف کرده‌اند.

خلوتگر از مشکلات مالی به‌عنوان بزرگترین معضل برای رسانه‌ها یاد کرد و افزود که یک تلویزیون، ده دستگاه رادیویی و چندین روزنامه تنها به‌علت مشکلات مالی فعالیت خود را متوقف کرده‌اند.

او اما خاطر نشان کرد که در سال گذشته روند متوقف شدن فعالیت رسانه‌ها نسبت به سال‌های گذشته بطی بوده‌است و در این سال ما شاهد سقوط کمتر رسانه‌ها بوده‌ایم.

بیش از ۴۰۰ دوسیه خشونت علیه‌خبرنگاران تحت بررسی قرار دارد

خلوتگر با اشاره به‌افزایش خشونت علیه‌ خبرنگاران در سال‌های اخیر تاکید کرد که هم‌اکنون بیش از ۴۰۰ پرونده خشونت علیه خبرنگاران تحت بررسی وزارت امور داخله و دادستانی کُل قرار دارد.

او تصریح کرد که از این میان رسیدگی به ۱۲۲ پرونده نهایی شده و به‌زودی نهادهای بررسی کننده نتایج تحقیق خود را با رسانه‌ها شریک خواهند کرد.

براساس گفته‌های خلوتگر بررسی پرونده ۶۹ مورد قتل خبرنگاران که از سال ۱۳۸۰ تاکنون در کشور به‌وقوع پیوسته‌اند نیز شامل این تعداد می‌باشد.

https://avapress.com/vdcdxx0f5yt0oz6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما