تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۵ ثور ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۴
کد مطلب : 64392
خط دیورند زخم ناسوری بین پاکستان و افغانستان

انگلستان با معاهده خط دیورند، کانون بحران را برای افغانستان و پاکستان تحمیل کرد، این مسئله بعد از استقلال پاکستان در سال ۱۳۲۶ همواره منشا بحران بین این دو کشور بوده و خسارات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی زیادی را به بار آورده است، این مطلب توسط داکتر محمد هاشم عصمت اللهی، استاد دانشگاه کابل در گفتگو با خبرگزاری آوا، عنوان گردید.
وی با بیان اینکه سیاست های استعماری انگلیس از قرن ۱۸ و ۱۹ ، بر مبنای ایجاد تفرقه و بحران استوار بوده است، خاطر نشان کرد، انگلیس همواره در طی این سالها به دنبال آن بوده تا میان کشورهای اسلامی فاصله بیندازد، چنانکه خط دیورند یکی از خطوط تنش زا میان افغانستان و پاکستان بشمار می رود و باعث ایجاد تفرقه میان مسلمانان دو کشور شده است.
وی با اذعان این مطلب که به رسمیت شناختن خط دیورند یا عدم آن، برای مردم افغانستان باز تاب و پیامد های سیاسی، قومی و منطقه ای را به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: صرفا بحث خط دیورند و شناسایی و عدم شناسایی آن در دستور قدرت های بزرگ نیست، بلکه انگیزه اصلی آنها، تجزیه پاکستان و افغانستان و پشتونستان ممکن است، در دستور کار باشد.
به گفته این کار شناس امور سیاسی، تجزیه کردن کشور های اسلامی از استراتژی بزرگ قدرت های استعماری بوده و خواهد بود.
داکتر عصمت اللهی با بیان اینکه مسئله خط دیورند، زخم ناسوری میان افغانستان و پاکستان است، افزود: اگرامروز پاکستان تلاش می کند که خط دیورند توسط افغانستان به رسمیت شناخته شود، هدفش اینست تا از سیاست های هند در افغانستان جلو گیری کند و دیگر اینکه خط دیورند، ارتباطات پاکستان را با آسیایی میانه گسترش خواهد داد.
گفتنی است، که مسئله خط دیورند یک مسئله عادی نبوده وهمواره دو کشور مسلمان را در مقابل یکدیگر قرارداده است و این مشکل به پایان نخواهد رسید مگر اینکه نخبگان دو کشور این معضل را از راه منطقی ومعقول آن حل نمایند.

https://avapress.com/vdcdxs09.yt0on6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما