تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۷
کد مطلب : 127727
برنامه های مختلف قرآنی، درسطح کشور رو به افزایش است
در حال حاضر برنامه های مختلف قرآنی، درسطح کشور رو به افزایش است، اما درعین حال این کتاب آسمانی در متن زندگی مردم به عنوان یک نسخه راه گشا و هدایتگر کاربرد چندانی ندارد.
در حال حاضر برنامه های مختلف قرآنی، درسطح کشور رو به افزایش است، اما درعین حال این کتاب آسمانی در متن زندگی مردم به عنوان یک نسخه راه گشا و هدایتگر کاربرد چندانی ندارد.
میثم تمار؛ مسوول نگارش قرآن کریم، در ریاست انتشارات کتب بیهقی وزارت اطلاعات و فرهنگ دولت جمهوری اسلامی افغانستان در گفتگو با آوا، گفت: این وزارت طی بیش از یک دهه، آمریت مستقلی را در راستای کتابت قرآن کریم ایجاد کرده که تا کنون به تعداد ۵۰۰ نسخه چاپ گردیده است.
میثم با بیان اینکه وزارت اطلاعات و فرهنگ درجهت نشر فرهنگ قرآن کریم فعالیت های گسترده ی را طی چند سال اخیر داشته است افزود: درحال حاضر آمریت نگارش، بالای تفسیر قرآن کریم که برگرفته شده از تفسیر کابلی می باشد کار می کند و تا آخر رمضان امسال یک جلد آن چاپ خواهد شد.
او همچنان ابراز داشت: برای رونق پیدا کردن فرهنگ قرآنی، وزارت اطلاعات و فرهنگ، در طول سال درهر نمایشگاه قرآنی شرکت دارد و داشته ها و دست آورد های خود را به نمایش می گذارد.
میثم ادامه داد: وزارت اطلاعات و فرهنگ، درسطح کشور با ایجاد غرفه های فروش کتاب و جراید در صدد ترویج فرهنگ قرآن کریم است.
آقای تمار، در ادامه سخنانش اظهار داشت: هرچند در حال حاضر برنامه های مختلف قرآنی، درسطح کشور رو به افزایش است، اما درعین حال این کتاب آسمانی در متن زندگی مردم به عنوان یک نسخه راه گشا و هدایتگر کاربرد چندانی ندارد.
به گفته او، نمایشهای نمادین و راه اندازی برنامه های قرآنی اگرچه خالی از فایده نیست، اما تا زمانیکه بسیاری از احکام قرآن کریم درجامعه تعطیل باشد، تحول در زندگی مسلمانان ایجاد نخواهد شد.
به عقیده این مقام مسوول، با وجود اینکه مردم افغانستا در حال حاضر، شدیداً نیاز به هدایت و راهنمایهای قرآن کریم دارد، اما احکام و دستورات آن به حاشیه رانده شده و رول چندانی در چگونگی زندگی ندارد.
به باور وی، محجوریت قران کریم نه تنها از کار افتادن متن عربی آن می باشد بلکه هر زمانیکه به مفاهیم و دستورات آن عمل نشود در حقیقت متروک شده است.
میثم در ادامه علاوه کرد: قرآن مسلمانان، کتاب آسمانی دست نخورده و تحریف ناشده است و دراین کتاب، خدای که درگفتارش صادق است مستقیماً با بندگانش سخن گفته است، بنا براین اگر به احکام این کتاب آسمانی عمل شود، بدون شک انسان به سعادت دنیا و آخرت خواهد رسید.
میثم، اکثر ناهنجاریهای اجتماعی، سیاسی فرهنگی و حتی اقتصادی در افغانستان را بی تفاوتی مردم در برابر قرآن کریم عنوان کردو افزود: مسلمانان افغانستان درعین اینکه قرآن را به دست دارند اما فرسنگها از آن فاصله دارند.
او در توضیح مطلب فوق افزود: برنامه های مختلف قرآنی به خصوص در ماه مبارک رمضان، در مساجد و تکایا و حتی منزلها برگزار می شود، اما کمتر به آن عمل می شود و به همین دلیل نیز مردم از حقیقت قرآن فرسنگها فاصله دارند.
از طرفی هم به گفته میثم، امروز یک عده، از قرآن سوء استفاده می کنند، و بدتر از همه اینکه نه تنها به آن عمل نمی کنند که از قرآن برعلیه قرآن و مسلمانان بهره می گیرند و بر ضد آن عمل می کنند.
به گفته ی این فعال فرهنگی، به طور نمونه می توان گفت که قرآن کریم در دستور صریح خود قتل انسان بیگناه را حرام کرده است اما امروز یک عده افراد از خدا بی خبر، تحت عنوانهای مختلف و گروه های متنوعی چون طالب، داعش و مانند آن، شب قرآن را به دست می گیرند و فردایش انسانهای بیگناه را به قتل می رسانند.
https://avapress.com/vdcdx50f5yt0x56.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما