تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۶ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۸
کد مطلب : 98953
هراس آل سعود از اعدام آیت الله
در حالی که برخی منابع خبری دو روز پیش گزارش دادند که دادگاه کیفری شهر ریاض در عربستان سعودی، حکم شیخ نمر باقر النمر؛ روحانی مبارز عربستانی را اعلام کرده است؛ اما اکنون گفته می شود که صدور حکم وی به تعویق افتاده است.
به گزارش خبرگزاری آوا، محمد النمر برادر شیخ نمر النمر در این باره به رسانه ها گفته است که صدور حکم به بیست و یکم ماه اکتوبر موکول شد.
وی گفت که نخستین بار از زمان دستگیری این روحانی در ماه جنوری سال ۲۰۱۲، مقامات امنیتی سعودی اجازه ندادند برادرش در جلسه روز سه شنبه دادگاه حاضر شود.
دادستان ‌ها درخواست کرده ‌اند که آیت الله النمر در ملأ عام «به صلیب کشیده شود.»
این روحانی بلندپایه عربستانی با اتهاماتی از جمله نافرمانی از حاکم، تیراندازی به سوی نیروهای امنیتی و دامن زدن به اعتراضات مواجه است.
آیت الله نمر باقر النمر ۵۴ ساله مورد احترام و توجه طیف وسیعی از جوانان در عربستان سعودی است.
چندبار تاخیر و تعلل در صدور حکم نهایی در مورد محاکمه آیت الله نمر؛ روحانی مبارز شیعه اهل عربستان سعودی، نشان دهنده آن است که سران آل سعود هنوز در مورد تبعات این اقدام حرمت شکنانه و ضد اصول عدالت انسانی و اسلامی، مطمئن نیستند.
اوضاع آشفته یمن، گسترش و تشدید روزافزون دامنه اعتراض های اجتماعی در بحرین، اواضاع عراق، لبنان و سوریه که در هر کدام شیعیان به نحو چشمگیری در حال قدرت گرفتن هستند، تردید در زمینه تبعات از میان برداشتن و خاموش کردن همیشگی صدای معترض آیت الله نمر را در میان سران آل سعود افزایش داده است.
بازداشت، ایراد اتهام های سنگین و غالبا کذب و نامعقول بر شیخ نمر و بزرگنمایی خطر اعتراض های اجتماعی شیعیان قطیف نیز ناشی از جبن و ترس و هراس سران آل سعود از کشیده شدن ناآرامی های انقلابی در خاور میانه به داخل مرزهای عربستان سعودی بود و این امر با تبلیغات گسترده رسانه ای اعراب و سکوت سازمان یافته و تعمدی رسانه ها و نهادهای حقوق بشری غربی در زمینه برخورد خشن و غیر انسانی آل سعود با معترضان عدالت خواه نیز همراه شد؛ تا به این ترتیب، سران سعودی بر خطرات احتمالی ناشی از فراگیری خوف انگیز انقلاب های عربی در داخل کشور خود، غلبه نمایند؛ به همین دلیل آنها نیاز به یک بهانه بزرگ برای اقدامات پیشدستانه داشتند و بازداشت آیت الله نمر؛ به عنوان اصلی ترین رهبر فکری و عقیدتی تغییرطلبان عدالتخواه و در پی آن طرح اتهامات بی پایه، کذب، واهی و غیر قابل پذیرش بر او، این بهانه را به خوبی فراهم می کرد؛ به ویژه زمانی که با موجی وسیع از پوشش غرضمند و جهت دار رسانه های همسو با رژيم آل سعود نیز همراه شد.
با این حال، به نظر نمی رسد آل سعود در این زمینه با ارتکاب یک اشتباه بی بازگشت و غیر قابل جبران تاریخی، تا آنجا پیش بروند که با صدور حکم اعدام یا حتی اقدام عملی به از میان برداشتن همیشگی آیت الله نمر، فتنه خوابیده را بیدار کنند و آتش به انبار باروت بزنند.
آنها به خوبی نسبت به این مهم آگاه اند که وضعیت جاری در منطقه، به سود سلطه بلامنازع آل سعود نیست و اگر با اقدام به اعدام یک روحانی مبارز و بلندپایه، وضعیت موجود را وخیم تر سازند، تبعات آن به سرعت سراسر منطقه را فراخواهد گرفت و اعتراضات مسالمت آمیز در یمن و بحرین، به سمت خشونت گرایی انتقام جویانه کشیده خواهد شد و از سوی دیگر، منافع و موقعیت سعودی در دیگر کشورهای منطقه به ویژه در سوریه، لبنان، عراق و... نیز به شدت آسیب خواهد دید و آل سعود در سراشیبی سقوط قرار خواهند گرفت.
تحلیلگران می گویند که انتظار می رود همین محاسبات، آل سعود را به این جمع بندی رسانده باشد که با پرهیز از اعدام آیت الله نمر، طومار خاندان سعودی را با دست خود شان درهم نپیچند؛ در غیر آن، اقدام به این عمل بدون تردید، تبعات یادشده در بالا را در پی خواهد داشت و آتش تنش و اعتراض، سراسر خاور میانه را در ضدیت با منافع و سلطه سعودی، فراخواهد گرفت و این یعنی آغاز سریع یک پایان محتوم و قریب الوقوع.
https://avapress.com/vdcdsn0n.yt0jk6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما