تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۱۰
کد مطلب : 149831
جامعه ما به سمت سقوط حرکت می کند، با این حال من روحانی امر به معروف نمی کنم، شماامر به معروف نمی کنید
اگر بتوانیم چرایی نهضت حضرت امام حسین(ع) را در یک قالب نو برای مردم و جوانان ارائه نماییم و سیستم عزاداری درست را در جامعه تقویت و پیاده .کنیم، کار بزرگ و اساسی کرده ایم

در ادامه نشست های گفتمان و هم اندیشی حوزویان و دانشگاهیان در مشهد مقدس، نشست دیگر در آستانه ی ماه محرم الحرام، امروز با موضوع "مکتب عاشورا؛ عدالت خواهی یا قدرت طلبی" در حسینیه شهید مصباح برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آوا، در این گفتمان، کارشناسان و علمای حاضر در این نشست پیرامون مباحث آسیب شناسی مجالس عزاداری در ماه محرم و صفر، عاشورا و کفرستیزی، عاشورا، نماد انسانیت و پیوند غدیر و محرم و ظهور به ابراز نظر پرداختند.

پس از تلاوت قرآن کریم توسط مجتبی شریفی، مجری گفتمان جناب حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی علوی، از حجت الاسلام والمسلمین سید صادق علوی؛ کارشناس امروز گفتمان خواستار نظر کلی وی در خصوص موضوع نشست "مکتب عاشورا؛ عدالت خواهی یا قدرت طلبی" شد که وی بیان داشت: یک زمانی در دستگاه قضایی یک مرجع خواستار بی عدالتی و محکومیت مردم بدون بررسی درست می شود اما یک زمان کل نظام حاکم اقدام به بی عدالتی و حق کشی می کند، در این صورت  یک آدم عدالت خواه نمی تواند نسبت به اوضاع بی تفاوت باشد.

وی به رفتار و کردار یزید و تلاش های او برای از بین بردن مکتب الهی اشاره کرد و تصریح نمود: شخصیتی مثل امام حسین(ع) برایش دشوار بود که مکتب پیامبر(ص) را یک آدم سبک سر و مست به انحراف بکشد بنابراین حضرت امام حسین(ع) مجبور به قیام می شود.

حجت الاسلام و المسلمین علوی در مورد  چرایی همراهی خانواده ی امام حسین(ع) در سفر کربلا اظهار داشت: خود امام حسین(ع) به این سوال پاسخ داده که خداوند خواسته ما را کشته و اسیر ببیند و خواست و رضای پروردگار برای ما حجت است.

وی گفت: وی با بیان عدالت خواهی به عنوان یکی از محورهای مهم قیام امام حسین(ع) افزود: حق و عدالت خواهی همیشگی است و با فطرت انسان همخوانی دارد و در طول تاریخ انسان ها به دنبال احقاق حق و برپایی عدالت بوده و خواهند بود.

در ادامه گفتمان حجت الاسلام و المسلمین سید جعفر سجادی یکی از علمای حاضر در گفتمان، اشکالی به عنوان موضوع نشست وارد کرد و گفت که عاشورا کلا عدالت خواهی است و قدرت طلبی اصلا معنا ندارد.

وی همچنین در واکنش به سخنان کارشناس، خطاب به او متذکر شد: صحبت های شما در مورد کیفیت و علت خروج امام حسین (ع) از مدینه به مکه و سپس به کوفه  دچار تناقض است طوری که یک جا بیان داشتید که امام شبانه و با ترس  و اضطراب از مدینه خارج شد و در جای دیگر گفتید که به امام در عالم رویا گفته شد" خدا خواسته تو را کشته و اهل بیتت را اسیر ببیند، و درجایی می گویید که امام برای اصلاح امت جدش قیام کرد، مردم با شنیدن این گونه سخنان متناقض دچار سردرگمی می شوند.
سجادی چنین ابراز عقیده کرد که قیام امام حسین(ع) برای ایجاد حکومت اسلامی و براندازی حکومت یزید و بر اساس دعوت کوفیان بود.

 در ادامه، سید جواد حسینی یکی از دانشجویان حاضر نیز به مطالب مطرح شده توسط مداحان و سخنرانان در محافل عزاداری اشاره کرد و گفت: برخی از سخنرانان دین را از دید خود تعریف کرده و همانگونه به خورد مردم می دهند که باعث ایجاد شبهه می شود و مخاطب را با چندین سوال بی پاسخ در بلاتکلیفی رها می کنند.

وی به عنوان مثال یادآور شد که یکی از وعاظ چنین گفت که امام زمان(عج) پاسخ گوی اعمال ما است و کسی که تحت ولایت امام باشد امام زمان زمان پاسخ گوی اعمال اوست، این سخنان را ما چنان درک کردیم که اگر نماز را هم سبک بشماریم، امام زمان(عج) جواب گو است و اگر به خواست پدر و مادرت توجه نداشته باشی، امام زمان جواب گو است، خلاصه این سخنران با ایجاد چند شبهه به سخنان خود پایان داد و رفت.

حجت الاسلام و المسلمین عالم عادلی نیز طی سخنان کوتاهی گفت: مدارک بسیار مهم  و روشنی برای فهمیدن علت قیام امام حسین(ع) وجود دارد، ما معتقد به عصمت امامان هستیم پس وقتی مساله معصومیت پیش می آید، چیزی به جز عدالت خواهی مطرح نیست.

وی گفت که امام حسین (ع) حقایقی را در مورد قیامش طی نامه ای به محمد حنفیه بیان می کند، که مورد تایید اهل تشیع و تسنن است.

امام در این نامه فرموده است که برای اصلاح امت جدم قیام کرده ام،  اگر در محتوای همین نامه دقیق می شویم، به عدالت خواهی به عنوان وظیفه پیامبر(ص) پی می بریم و پس از گذشت سال ها امام حسین(ع) هم به خاطر رفع نواقض  و انحرافات قیام کرد  پس در سیره ی پیغمبر(ص)، قدرت طلبی جایگاهی ندارد.

 حجت الاسلام و المسلمین  سید اسحاق حسینی هم با اشاره به روایتی از امام حسین(ع) که فرمودند که من از روی  گردن کشی قیام نکردم، بلکه قیام من برای اصلاح امت جدم پیغمبر  است، اشاره و خاطر نشان کرد: فقط همین می رساند که قیام امام حسین(ع) برای عدالت خواهی بوده نه برای قدرت طلبی! البته ما علما هم حرف های سربسته می زنیم،  خب اینجاست که سوال پیش میاید که وقتی امام حسین(ع) قیام کرد چرا در مدینه قیام نکرد که به مکه معظمه آمد، چرا امام حسین(ع) در مکه قیام نکرد و به کربلا آمد؟

وی در جواب این سوالات گفت:  امام حسین(ع) وقتی از مدینه منوره حرکت کرد،  به سمت مکه، خود امام(ع) از قباحت بنی امیه آگاه بود، اما آن طوری که باید در بین مردم افشاگری نشده بود، ظلمی که مثلا بنی امیه در کربلا بر امام حسین و اهل بیت امام روا داشتند، در مدینه پیش نمی آمد.
امام حسین (ع) با حرکت از مکه به سمت کربلا  خواست به جهانیان بفهماند که برای دولت طلبی و ریاست قیام نکرده بلکه برای عدالت خواهی بود.

 حجت الاسلام و المسلمین  حسینی ابراز داشت: اگر امام حسین(ع) در کربلا شهید نمی شد، از شعائر اسلامی چیزی باقی نمی ماند، امام حسین با خون خود و جوانانش شجره توحید را آبیاری کرد.

 حجت الاسلام و المسلمین  سیدلیاقت مدرسی دیگر روحانی حاضر در گفتمان اظهار داشت: هر عمل ما سه سوال را در پی دارد که  برای کی؟ برای چه؟ و چگونه انجام شده و اینجا ، اگر بتوانیم چرایی نهضت حضرت امام حسین(ع) را در یک قالب نو برای مردم  و جوانان ارائه نماییم  و سیستم عزاداری درست را در جامعه تقویت و پیاده .کنیم، کار بزرگ و اساسی کرده ایم. 

در این قسمت از برنامه، حجت الاسلام  و المسلمین سید صادق علوی؛ کارشناس گفتمان  به ارزیابی محتویات جلسات عزاداری پرداخت و گفت: طبیعی است که متاسفانه در روند عزاداری ها برای امام حسین(ع) آسیب های جدی وجود دارد و برخی ازین آسیب ها هم از ناحیه روحانی و مداح ایجاد میگردد. وی به عنوان مثال مطلبی از یکی از مداحان عنوان کرد و گفت: یکی از مداحان در شعری  که خواند، بیان داشت که حضرت علی اصغر(ع) در شب عاشورا گم شده بود،بعد در خیمه حضرت ابوالفضل، هنگامی که از فرط تشنگی دامن خیمه را می مکید، پیدا می شود، اینجا حضرت ابالفضل العباس سرغضب می شود و... خب مسلم است که  این شعر دروغ هست و دلیل بیان چنین مطالبی هم از سوی چنین مداحانی این نکته عنوان می گردد که اگر در محفل امام حسین(ع) مداحی سوز  و شور نداشته باشد کیفیت مجلس کم می شود،  خب پس نتیجه می گیریم، آسیب  هایی که بر محافل عزاداری وارد می شوند از ناحیه علمای بزرگوار  و مداحانی است که آشنایی با موضوع ندارند.

وی تصریح کرد که: عاشورا مکتب انسان سازی است پس باید در راستای ترویج و تبلیغ درست مکتب امام حسین(ع) تلاش کنیم  تا زمان ظهور امام  مهدی( ع) نزدیک شود. 

 در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین حجازی در پاسخ به یکی از حضار که گفت روحانیون بسیار زیاد روی تولی و تولی زوم می کنند و با ایجاد شبهه مردم را رها می نمایند، ابراز داشت: تولی و تبری اصل دین ما است و اگر آن را از دین بگیریم چیز دیگر نمی ماند و هیچ سودی ندارد.

وی گفت: امام رضا(ع)می فرماید: دین شما وقتی کامل می شود که ولایت ما اهل بیت را داشته باشی و از دشمنان ما بیزاری بجویید.

حجازی گفت: باید مجلس عزاداری  امام حسین(ع) را  با کلام معصومین رونق دهیم نه با اجرای ترانه، ما باید سعی کنیم در این راه جا نمانیم و هر کاری که می توانیم برای امام حسین(ع) انجام دهیم و خودمان را اصلاح کنیم.

در ادامه مراسم ، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن محمودی با بیان اینکه ما باید چه کاری برای اصلاح ملت انجام دهیم گفت:  هفته اول محرم، هفته امر به معروف و نهی از منکر هست  و این  لمنی که آقای مدرسی گفت امر به معروف هست، چگونه باید امر به معروف کنیم، الان جامعه ما به سمت سقوط حرکت می کند، اما من روحانی امر به معروف نمی کنم، شما امر به معروف نمی کنید،  این درحالی است امام حسین(ع) برای اصلاح آمد، ما برای اصلاح چه قدمی  برداشته ایم؟ ما جزء امت پیامبریم، اصلاح خود، اصلاح خانواده و مملکت چگونه باید حاصل شود؟، گاهی اصلاح دین با اسارت شروع می شود، گاهی اصلاح دین با شهادت یا تبلیغ آغاز می شود.

جمع بندی گفتمان امروز توسط حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری؛ رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان صورت گرفت که به دلیل اهمیت مطالب مطرح شده در یک گزارش جداگانه منعکس خواهد شد

https://avapress.com/vdcdsn0ffyt0oj6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما