تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱ جدی ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۲۲
کد مطلب : 34133
بحرین؛ فریادهای معترضان و گوش های سنگین آل خلیفه
مقام های بحرینی به جای ریشه یابی اعتراض ها و خواسته های مخالفان، سعی دارند با طرح ادعاهایی همچون دخالت ایران در ناآرامی های بحرین، به فرافكنی واقعیت های موجود در این كشور بپردازند.
در فضایی كه ناآرامی های مصر، سوریه و یمن بیشتر نگاه ها را به خود جلب كرده، حكومت بحرین با شدت بیشتری به سركوب مخالفان می پردازد.
 
در حالی كه اعتراض ها در بحرین وارد یازدهمین ماه خود شده، برخورد خشونت بار نیروهای دولتی با راهپیمایی ها و تجمعات مسالمت آمیز مردم بحرین گویا به روال عادی در این كشور تبدیل شده است.

در تازه ترین مورد، روز یكشنبه اخیر نیروهای امنیتی بحرین، به صدها نفر از بحرینی هایی كه به نشانه اعتراض به وضع موجود، در یكی از خیابان های منامه-پایتخت این كشور-تجمع كرده بودند، حمله ور شدند و با شلیك گاز اشك آور و تیرهوایی، معترضان را متفرق كردند كه طی آن چندین نفر مجروح شدند.

یك روز پیش از آن نیز، حمله به تجمع معترضان و استفاده از گاز اشك آور توسط نیروهای امنیتی، منجر به كشته شدن یك پیرمرد 73 ساله بحرینی شد. رخدادی كه مشابه آن بویژه طی یك ماه اخیر چندین بار تكرار شده است.

حاكمان بحرین در حالی مخالفان خود را محدود و سركوب می كنند كه بیشتر مخالفان نه خواهان براندازی نظام بلكه خواستار اصلاحات در این كشور هستند. جمعیت الوفاق كه مهمترین گروه مخالفان در بحرین است بارها اعلام كرده كه خواهان براندازی نظام حاكم بر بحرین نیست اما خواستار اصلاحات عمیق و دموكراتیك در این كشور شده است. انتخابی شدن دولت، توانایی مجلس در عمل به وظایف قانونگذاری و نظارتی خود، سیستم انتخاباتی شفاف و عادلانه بودن حوزه های انتخابی و قوه قضاییه مستقل و بدور از فشار نیروهای امنیتی مهمترین خواسته های این جمعیت است.

معترضان بحرینی از عملكرد دولت این كشور در دور جدید سركوب مردم و بی توجهی به خواسته های آنان، شدیدا ناراضی هستند.

آنان نسبت به جدی بودن مقام های بحرینی در اجرای پیشنهادات كمیته حقیقت یاب حوادث این كشور، ابراز تردید دارند و بر ادامه تظاهرات های اعتراضی تاكید می كنند.

كمیته حقیقت یاب ناآرامی های بحرین كه به دستور 'حمد بن عیسی آل خلیفه' پادشاه این كشور، تشكیل شده بود، حدود یك ماه پیش گزارش بلندبالایی را از ناآرامی ها ارایه كرد كه صرفنظر از اینكه صرفا محدود به رخدادهای دو ماه اول ناآرامی ها -فوریه و مارس 2011- در این كشور بود و به ناآرامی های ماه های اخیر اشاره ای نكرده بود، با این وجود دربردارنده نكات مهم و قابل توجهی بود.

این گزارش 500 صفحه ای ضمن اذعان صریح به نقض حقوق بشر در برخورد با معترضان و همچنین در بازداشتگاه های بحرین تاكید كرد كه نیروهای امنیتی بحرینی در برخورد با معترضان از سلاح گرم و از خشونت مفرط استفاده كردند. گزارش همچنین از بازداشت های بدون دستور قضایی و شكنجه بازداشت شدگان با روش هایی چون بستن چشمان، بستن دست ها، مجبور كردن به ایستادن دراز مدت، ضرب و شتم، ضربه زدن با شلنگ، ضربه زدن با شلاق، ضربه زدن با كابل و میله های چوبی و آهنی، شوك الكتریكی، محرومیت از خواب، قرار دادن در معرض گرمای شدید، فحش، تهدید به تجاوز و اهانت به مذهب، سخن گفت.

مقام های بحرینی به جای ریشه یابی اعتراض ها و خواسته های مخالفان، سعی دارند با طرح ادعاهایی همچون دخالت ایران در ناآرامی های بحرین، به فرافكنی واقعیت های موجود در این كشور بپردازند.

این در حالی است كه كمیته حقیقت یاب در بخش دیگری از گزارش خود به صراحت اعلام كرد كه هیچ سندی مبنی بر دخالت ایران در حوادث بحرین به دست نیامده و دلیل مستندی مبنی بر ارتباط سران مخالفان با ایران مشهود نبوده است.

سركوب معترضان توسط حكومت بحرین در حالی انجام می شود كه بسیاری از مخالفان معتقدند سكوت و عدم تحرك جامعه بین المللی نسبت به بحران در بحرین، یكی از زمینه های اصلی این سركوب ها بوده است.

'مطر مطر' نماینده مستعفی پارلمان و عضو حزب مخالف الوفاق، در گفت و گو با سایت خبری الجزیره گفت: 'حكومت بحرین احساس می كند كه از نوعی مصونیت بین المللی برخوردار است كه بوسیله آن می تواند به سركوب و استفاده از زور علیه تظاهركنندگان بحرینی كه خواهان دموكراسی و عدالت در این كشور هستند، بپردازد'.

از سوی دیگر گروه الوفاق، دوشنبه گذشته در بیانیه ای در عین حال كه بكارگیری خشونت علیه معترضان را محكوم كرد، آمادگی خود را برای مذاكره با دولت با هدف یافتن راه حلی برای پایان دادن به بحران سیاسی بحرین، اعلام كرد. البته الوفاق این شرط را هم مطرح كرد كه هدف از این مذاكرات انجام اصلاحات جامع در نظام سیاسی باشد.

حدود پنج ماه پیش نیز به دستور پادشاه بحرین سلسله نشست هایی با عنوان 'گفت و گوهای ملی' با هدف كاهش بحران در این كشور برگزار شد اما به دلیل فراهم نبودن شرایط برابر و مطرح نشدن موضوعات اصلی، گروه های مخالف از این گفت وگوها خارج شدند.

گفت و گوها در بحرین در حالی قرار بود بر مناقشه های دامنه دار مخالفان با دولت این كشور پایان دهد كه دعوت تعداد اندكی از مخالفان برای شركت در این گفت و گوها از همان ابتدا تردیدهای بسیاری را درباره جدیت و نتیجه بخش بودن آن ایجاد كرد. در حالی كه 320 نفر برای شركت در گفت و گو دعوت شده بودند، تنها 10 درصد از این افراد جزو گروه های مخالف دولت بحرین بودند. این در حالی بود كه اساسا فلسفه اصلی برگزاری چنین نشست هایی، پایان دادن به كشمكش های ماه های اخیر مخالفان با دولت بود. حضور انگشت شمار مخالفان در گفت و گوهای ملی باعث شد عملا آنها فرصتی برای بیان مواضع خود نداشته باشند و در نتیجه دلیلی برای ادامه حضور خود در این نشست ها را نداشته باشند.

از سوی دیگر پرداختن به مسائل فرعی و نپرداختن به مسائل اصلی مورد اختلاف در بحرین یكی دیگر از دلایلی بود كه گفت و گوها نتواند تاثیری در حل و فصل مناقشه در بحرین بگذارد.

نكته روشن این است كه دولتمردان بحرین به جای استفاده از فرصت وجود گروه های مخالف مسالمت جو و اصلاح طلبی چون الوفاق در جهت تعمیق دموكراسی و مشاركت و وحدت ملی، با سركوب آنها، میزان بی اعتمادی و شكاف میان دولت و ملت در این كشور را روز به روز بیشتر می كنند.

شاید بسیاری از رهبران كشورهای عربی كه طی یك سال اخیر شاهد دگرگونی ها و ناآرامی های وسیعی بوده اند، آرزوی داشتن مخالفانی از جنس مخالفان بحرینی -دستكم مخالفان اصلی- را داشته و دارند كه حاضر به نشستن پای میز مذاكره و مخالف براندازی هستند.

منبع: ایرنا
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)- مشهد
https://avapress.com/vdcdsf0s.yt0os6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما